Page 7 of 20 FirstFirst ... 3456789101117 ... LastLast
Results 151 to 175 of 494

Thread: Debata CG u NATO-DA ili NE

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

E pa Bonjo sonjo , treci put mi 'krades' post... Deklem, gingis kan, Bonja_The_Sonja je dobro odgovorio umjesto mene

Quote Originally Posted by Bonja the Zmaj View Post

Ima tu jedan mali problem, koji me sprjecava da se slozim s tobom. Naime, kako smo mi gradjani mogli da saznamo sto nasa Vlada sprema?

Da je postojala neka procedura, rasprava - pa da radimo. Ali mi smo samo obavijesteni da je ugovor utanacen par nedjelja prije objavljivanja.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Bilo to na sajtu Vlade nashiroko, a to valjda chitaju ovi iz JAKE nam CHASNe i POSTENE (pas im m**** parazitsku) OPOZICIJE, bilo i u svim dnevnim novinama po razmjeni diplomatskih nota USA i CG ubrzo nakon proglashenja Nezavisnosti. Kao i sve sto planiraju da urade, oni nepismenima iz OPOZICIJE pokazuju pred ochima, al oni razroki, jedno im oko u istoriju a drugo u dzepove. PIh!

Niti je problem u tome jesmo li MI obavijesteni, niti ukazivanja raznih NVO, nego OPOZICIJA koja treba da reaguje za BILO STA PREVENTIVNO.
    No, prichacemo o ovom danashnjem i sjutrashnjem za 15. god. sto da se sad opterecujemo kad smo nauchili napamet sta je bilo prije 15-10 god.

Prashtajte, ali ja godinama zivim u sadashnjosti i sve sto mi moze narushiti buducnost, preventivno stopiram.
    Last edited by gingis kan; 04-05-07 at 00:26.
    SaMo JeDnA DnEvNo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by gingis kan View Post
    Bilo to na sajtu Vlade nashiroko, a to valjda chitaju ovi iz JAKE nam CHASNe i POSTENE (pas im m**** parazitsku) OPOZICIJE, bilo i u svim dnevnim novinama po razmjeni diplomatskih nota USA i CG ubrzo nakon proglashenja Nezavisnosti. Kao i sve sto planiraju da urade, oni nepismenima iz OPOZICIJE pokazuju pred ochima, al oni razroki, jedno im oko u istoriju a drugo u dzepove. PIh!

Niti je problem u tome jesmo li MI obavijesteni, niti ukazivanja raznih NVO, nego OPOZICIJA koja treba da reaguje za BILO STA PREVENTIVNO.
    No, prichacemo o ovom danashnjem i sjutrashnjem za 15. god. sto da se sad opterecujemo kad smo nauchili napamet sta je bilo prije 15-10 god.

Prashtajte, ali ja godinama zivim u sadashnjosti i sve sto mi moze narushiti buducnost, preventivno stopiram.
    hehe dobar post! Bojim se da je jedina prevencija da Ficu slomimo prste, prelaki su na to nalivpero brate Miran forum dok traje mandat, osim ako ne dodje neki drugi VD (moci, prije svega) sa lagera

Poz

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Danska je ZABRANILA PLOVIDBU JAMERICHKIH BRODOVA NA ATOMSKI POGON, u DANSKIM TERITORIJALNIM VODAMA I LUKAMA.

Ako je Crna Gora EKOLOSHKA,
    mogla je BAR TAJ JEDAN USLOV DA DODA,
    DANSKA JE CHLANICA NATO PAKTA.

A OPOZICIJA,
    VISHE RAZMISHLJA o TRINAJESTOJ I CHETRNAJESTOJ PLATI,
    nego o OCHUVANJU SUVERENOSTI CRNE GORE.

Ovu ZEMLJU,
    shto smo POSUDILI OD POTOMAKA,
    njima VRACAMO USRANU, ZADUZENU I ZAGADJENU,
    u VLASNISHTVU MULTI NACIONALNIH KOMPANIJA; SA OFFSHOR VUKOJEBINA I PORESKIH ZAVJETRINA,
    PODREDJENU VELIKIM SILAMA,
    KOJIMA , ZAKON LEZI U TOPUZU,
    A TRAGOVI SMRDE NELJUDSKOSHCU.
    IM - Old Bone
    Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    170
    Thanked in
    94 Posts

Default Potpis ispod ruke

Jos onda kad je tome vakat bio nije mi bilo jasno s kojim pravom USA nekome uceruje demokratiju, kad se tako zdusno trudi da se njeni vrli soldati ne mogu poslat k Hagu, ako bi koji nacinio neku pizdariju i slicna zlodjela.

Pa mi onda nije bilo jasno zasto treba Vlada CG da podrzi americku politiku ka Iraqu.

Isto tako, sto kome trebaju nekakvi sporazumi ispod stola, ovamo oces u evropsku uniju, onamo krisom potpisujes sporazume kojima direktno saljes smrdljiv qurac toj istoj evropskoj uniji.

Danas Fico preko oceana izjavio da je glavni prioritet ulazak u NATO, a juce iz Brisela rekli da ce poslat nagovijest da im se malo jezi koza od takvog *****nja sa juga Balkana.

I zaista, cemu presa da se svakoj corbi morat bit zaprska? Zar nije bolje tihom vodom brijeg ronit, lagano resavat jedno po jedno, no ovo bezumno jurcanje tamo-amo?

Do kad cemo sluzit za podkusurivanje tudjijeh racuna, kukala nam majka :shock: !
    - Ladan ko taština duša -

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

pi pi pi ....pi !

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    170
    Thanked in
    94 Posts

Sto prebaciste ovo odje? Ovaj sporazum nema veze sa NATO no sa Medjunarodnim sudom za ratne zlocine.

Ja bi molio da se ovo vrne kao posebni topik.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by simm View Post
    Sto prebaciste ovo odje? Ovaj sporazum nema veze sa NATO no sa Medjunarodnim sudom za ratne zlocine.

Ja bi molio da se ovo vrne kao posebni topik.

Jeste, trebalo bi da se vrne kao poseban topic, da imamo o chemu posebno prichati kako je trebalo a nije uradjeno - konstantno o temama koje su definitivno zakljuchene i nemoguce za promjenu - iz blize i 15. godishnje proshlosti.

Sve mi se chini da moji iz CG smiju prichati o nechemu tek kad se nesto zavrshi. a da je neko postavio ovu temu prije potpisivanja, mogu se zakleti da niko ne bi slova ukucao, a kamoli koju ideju ili preventivnu kritiku napisao ovdje.:mrgreen:
    Jeste da mi je malo nelogichno i apsurdno sto je ovo pdf Buducnost CG, a sve teme se raskoshno razlazu i dobijaju stavove forumasha tek kad se nesto podvuche kao Proshlost CG.

Sto je u pitanju:?:

Ili je u pitanju ono sto mi se vrzma danima, da su ovdje sve oni koji "rade" u interes vlade, i onih koji rade u interes kompletne opozicije i NVO koje rade za vladu?!

Samo ne talasat o onome chemu se ide i o koracima koji se prave u onim temama koje su srz Buducnosti CG, a o proshlim glupostima koje su bile na vidjelu svima ali niko nije ni reijech rekao u vezi sprechavanja - e tu vala izgiboshe forumashi od politikanstva i dokazivanja greshke koja je vec proshlost i zakljucheno.
    SaMo JeDnA DnEvNo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    170
    Thanked in
    94 Posts

Tajni sporazum Vlade CG sa USA o neizrucivanju americkih vojnika medjunarodnom sudu za ratne zlocine nema nikakve veze sa NATO, pa samim tim ni ova tema ne spada pod bilo kakvu diskusiju o pristupanju CG u NATO.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Mislim da ima, jer CG nema nista mocno da pruzi USA da bi zavredjivala NATO, pa uz ove kalkulacije podilazenja, kao i ostale drzave koje su potpisale isti dokument, imaju neku nadu da se jadni uvuku u NATO.
    SaMo JeDnA DnEvNo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    170
    Thanked in
    94 Posts

Kao sto ce i onih ostalih 80 i kusur africkih zemalja potpisnica da podidje da se uvuce u NATO?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Za Africhke ne znam, ali za ove u Evropi znam.
    Sasvim mi je jasno i logichno postavljanje ovog teksta na ovaj topic. Inache, ako ne bi bio stavljen ovdje mogao je zavrshiti vec na Istorija pdf, ne bi imao smisla da se razglaba na pdf Buducnost CG. Ovako bar moze da se ukljuchi kao jedna od stavki za potrebu ili ne ulaska CG u NATO.
    SaMo JeDnA DnEvNo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    170
    Thanked in
    94 Posts

Logika ti je tanka.

Prvo, na ovome pdf je 90% topika vezano za stvari koje su se dogodile u proslosti (!) ali koje se ticu buducnosti CG.

Drugo, s obzirom da nota koja je upucena iz Brisela itekako ima veze sa potencijalnim komplikovanjem ulaska CG u EU, onda ne vidim kako ovaj topik ima veze sa prosloscu, a ne sa buducnoscu.

Da li ti zamisljas da na ovome pdf samo treba da se prica o necemu sto se nije desilo, a sto treba da donese blagostanje/propast Crnoj Gori?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Logika ne moze biti tanka, sem ako nije napisano (nadam se da nije) s namjerom vrijedjanja?
    To za 90% topica, ne bih rekao, ali bih rekao da je 95% priche forumasha na svakom topicu o proshlosti, namjerno ili ne. Sumnju sam vec iznio.

Ja zamishljam svasta , a umislih da je ovdje dosta ljudi koji znaju i prate sta se deshava SAD oko njih, ali se s vremenom i uchestvovanjem ovdje vracam u objektivno stanje i vidim da je neka lichna cenzura u pitanju kad se radi o kritici sadashnjih poteza ili neaktivnosti odgovornih ljudi za Buducnost CG.
    O propasti nikad ne pricham, nisam negativac niti bolesni pesimista, jednostavno ili se reaguje preventino da se nesto uradi ili sprijechi, dok sve sto je proshlo i legalno zavedeno smatram proshloshcu. Trljavljenje o tome na ovom podforumu, chisto radi priche mi i nema nikakav smisao.
    To mogu i na Malu pijacu u PG ili sa Taksistima u voznji do destinacije.

Razlichiti smo, sta se moze.
    Last edited by gingis kan; 05-05-07 at 15:46.
    SaMo JeDnA DnEvNo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    170
    Thanked in
    94 Posts

Moze, ako nije objektivna.

Iz svake price se izvuce zakljucak i stvori "anti-tijelo" za neku buducu pricu. Prema tome, i price o proslim stvarim mogu biti korisne za buducnost.

Zato ih i treba bastiniti na ovome forumu.

Btw, ajd izlistaj topike koji su nacinjani u zadnjih 30 dana... sve sama buducnost, hehe

Nema veze, kod mene su se kazaljke sklopile, 01:01am, idem da kalemim neke jabuke...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Vidish, ja tebi necu odredjivati jesi li objektivan, neobjektivan, tanke logike ili bilo sta. Ovdje sam da razmijenim mishljenja o Buducnosti Cg, zanima me, ne znam ni sam zasto, ali eto mozda samo iz puke radoznalosti.
    Nisam navikao da procjenjujem sagovornike na takav nachin, jer smatram da svako ima svoje vidjenje koje moze smatrati iz subjektivnih razloga objektivnim. Po toj mojoj logici em je nekulturno, em nema nikakvog smisla za prepucavanje, jer svako drzi do svog.

Listam topice i uchestvovah i ja sa jednom doniranom "temom" koja je sadashnjost, a bice ignorisana zato sto "dira" sve politichke profitere i one koji to profiterstvo i nerad podrzavaju, osim obichni narod CG.

Ja sam na strani naroda jer nemamo nikakve interese, dok ovdje se narod naziva svakako, ponizava, pljuje, ali se politichari vlasti, opozicije i onih NVO koje imaju politichke aspiracije ne DIRAJU.

Poneko iz lichnih politichkih preferenci prozove neku politichku stranku, nekog pojedinca sa suprotne strane, a uz to se narod ispljuje i nagrdi.
    To nije moj svijet, i u takve parolashko politichke kalkulacije sadashnjih i buducih profitera ne zalazim.

Laku noc.
    SaMo JeDnA DnEvNo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by simm View Post
    Tajni sporazum Vlade CG sa USA o neizrucivanju americkih vojnika medjunarodnom sudu za ratne zlocine nema nikakve veze sa NATO, pa samim tim ni ova tema ne spada pod bilo kakvu diskusiju o pristupanju CG u NATO.
    potpisivanje ovog sporazuma je preduslov za sadnju sa sad.
    rezulocija senata sad o pozivu za ulazak je preduslov za ulazak u nato (hrvatska ga upravo dobila).

dale, ovo je itekako ta tema.
    Doormitor, doormitor visoka planina...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Politički analitičar Dušan Janjić za Republiku o osporavanim sporazumima sa SAD

Bolje je biti uz pobjednika

Sporazumima SOFA i o neizručivanju državljana Međunarodnom krivičnom sudu pravde Crna Gora je napravila dobar balans u ravnoteži između Rusije sa kojom ima dobru ekonomsku saradnju i SAD sa kojom kreće u vojno-bezbjednosnu saradnju koja može prerasti i u ekonomsku - ocijenio je politički analitičar Dušan Janjić.

On je za Republiku ocijenio da je na taj način Crna Gora izbjegla eventualna uslovljavanja od strane SAD i na duži period sa dnevnog reda skinula pitanje bezbjednosti.
    Prema njegovim riječima, bez obzira što je NATO grupa više zemalja uvijek je bolje da u svemu sarađujete sa prvim, ili kako Jevreji kažu da je tajna uspjeha izabrati pobjednika za saradnika.

- Pokazalo se da kada radite sa EU to nije dovoljna garancija, zato što evropske zemlje imaju međusobne rivalitete na Balkanu i često su spremne da zaborave zajedničke ciljeve NATO-a i drugih i da upotrebljavaju male narode za svoje interese. Pošto je interes SAD za Balkan relativno mali, bolje je imati nekog takvog saveznika – smatra Janjić.

Kako je naveo, SAD je dosta tvrda oko pitanja Međunarodnog krivičnog suda kada su u pitanju njihovi vojnici tako da potpisivanje ‘’Člana 98’’ ne znači da ljudi neće biti kažnjavani za djela koja učine, već da će im suditi vojni američki sudovi.
    - To u suštini otvara mogućnost za dalju saradnju, pa čak i instaliranje američkih vojnika u Crnoj Gori spremnih za aktiviranje u akcijama gdje bi koristili i Crnu Goru. Mislim da je to jako dobro pred mogućom prijetnjom terorizma koji ipak postoji sa albanske strane – smatra on.
    Janjić je kazao da ne treba očekivati neki demarš EU oko tog sporazuma, pojasnivši da je EU zemljama članicama ostavila da prema unutrašnjo-političkoj situaciji same zauzmu stav.
    Na pitanje da li je tehničko-bezbjednosna saradnja sa SAD preskupa za državu poput Crne Gore koja teži da bude turistička destinacija, i da li je ovo u neku ruku jedan prećutni protektorat jer su prema SOFA-i američki vojnici maltene stavljeni u rang diplomata, Janjić je kazao da taj dokument ljudi previše mistifikuju.
    - Tačno da oni imaju neku vrstu statusa sličnu diplomatskom imunitetu, ali se stalno zaboravlja da je odgovornost na vojnim sudovima veća nego na civilnim. Dakle, to nije izuzimanje odgovornosti za krivična djela, već izuzimanje iz jurisdikcije Crne Gore. Ne vidim zašto bi to bilo skupo i mislim da je čak i jeftinije jer sudovi neće voditi te sporove za koje bi trebali da plaćaju prevodioce i ostale procedure. Vojnici SAD stavljaju se pod svoje vojno sudstvo koje je žešće nego civilno što ljudi zaboravljaju. Za silovanja u Njemačkoj američki vojnici su žestoko kažnjavani sa mnogo većim kaznama nego na njemačkim sudovima. To je politizovana priča – tvrdi on.

Janjić je kazao da je očigledno da SAD to rade jer su uključene u mnoge antiterorističke i druge misije širom svijeta tako da ne može dozvoliti da joj vojnici budu maltretirani od lokalnih sudova, jer onda ljudi ne bi išli u vojne akcije.
    - Da li je ukupna cijena preskupa je pitanje cijelog paketa. Pretpostavljam da je dogovarano šta će biti sa opremanjem Vojske Crne Gore ubuduće, odnosno šta će biti sa viškovima opreme. Mislim da SOFA ne zatvara mogućnost da Crna Gora sarađuje sa Rusijom, naročito kada je u pitanju održavanje opreme koja je iz Rusije, a koja je naslijedila od Vojske SCG. Za jednu malu državu kao što je Crna Gora bolje je da bude u dobrim odnosima sa velikim, a ne da im se podmeće kao moneta za potkusurivanje – zaključio je Janjić.
    D.Šiljak

Prisustvo SAD spriječiće albanski terorizam

Na pitanje da li prisustvo američkih vojnika može biti magnet za eventualne terorističke napade, Janjić je slikovito kazao da ‘’kada idete ulicom uvijek postoji opasnost da Vam padne cigla na glavu’’.
    - To važi isto i za prisustvo Rusije, jer je svaka vojska rizik. Kada je u pitanju Crna Gora za sada se pokazalo da je uhapšena jedna albanska teroristička grupa, a SAD-ovo prisustvo je sigurno odbrana od takvog rizika kada je u pitanju albanski terorizam. U to sam apsolutno siguran – istakao je on. Janjić nije isključio mogućnost da prisustvo američkih vojnika može postaći islamske fundamentaliste, dodajući da oni napadaju sve američke saveznike.
    - U Evropi nema države koja nije saveznik SAD. Uostalom i Rusija je njihov saveznik u Avganistanu i globalnom ratu protiv terorizma tako da to nijesu više crno-bijele pozicije kako su ih ljudi nekada vidjeli – rekao je on. Prema njegovim riječima, da je Srbija imala pameti i da je ponudila neku veliku bazu SAD-u npr. u Nišu sigurno je da bi mogli aktivirati koridor 5 – autoput Niš - Bar i izvući mnoge benefite uključujući i bezbjednost gasovoda, koji bi u toj situaciji najvjerovatnije prošao koridorom pet. - Pošto to Srbija nije uradila ostaje da se Crna Gora kači na Albaniju, a Srbija na Bugarsku. Treba razmišljati o tome da budućnost pripada gasu i uopšte vodovima gotovih proizvoda koji traže bezbjednost. Ako imate jedan autoput kojeg pri tome koriste trupe NATO sigurno da ćete podijeliti troškove bezbjednosti. Sve je to pitanje politike. Crnu Goru niko nije natjerao na samostalnost i saradnju sa SAD. Ostaje da ona izvuče benefite, a ja tvrdim da zdrav razum i matematika pokazuje da saradnja sa SAD može da ima jako pozitivne efekte – istakao je Janjić.
    Jedino ne kapiram naslov teksta, ostalo djeluje logichno?!:-?
    SaMo JeDnA DnEvNo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by gingis kan View Post
    Jedino ne kapiram naslov teksta, ostalo djeluje logichno?!:-?
    Tekst je samo ponavljanje onoge sto je OCHITO, OCHITO I JASNO!

Ima jedna DOOBRA latinska:
    Qui nescit simulare, nescit regnare: KO NEZNA DA LAZE NEZNA NI DA VLADA!

U tom nadgornjavanju i laganju moralo se imat u vidu koliko su RUsi pak forsirani (doduse Ameri nisu ni htjeli da ulazu, do Manka).
    OVO JE FENOMENALAN POTEZ!

Zato ne treba zuriti sa procjenama.....

Ja razumijem opoziciju, oni MORAJU da kritikuju i to i rade, potpuno nekriticno (osim Medojevica licno...koji je ipak sve ono sto je Milovan rekao prije nego sto surekli "medomrsci"...bar po mome vidjenju i ocjeni nastupa do sada)-ali u nasoj situlaciji , kada treba da se placa reforma vojske (opremna jednog vojnika kosta 30 000 dol, a obuka jos tri puta toliko , bez plate), kad moze da pukne na Kosovu.....ova analiza je i sve OVO JE MNOGO VISE DOBRO, ponavljam! Ali nista nije SAMO dobro, naravno...ima i drugi ugao gledanja....i to je za razumjeti.

Pozdrav.
    Last edited by Old Bone; 07-05-07 at 12:30.
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Помену ли ико да је власт прекршила Устав овим споразумом, или је то више постало као "добар дан"?

Поента је: Морамо ли дозволити да амерички маринци добију статус Богова у Црној Гори, којима закон не може ништа, или можемо то некако паметније направити, ако већ хоћемо да сарађујемо?

Око осталога, сви сте у праву на свој начин, али ми се нешто чини да нико од Вас везе нема о војним реформама, таман колико ни ја, а посебно шта значи чланство у НАТО и колико то кошта...

п.с.
    Са оваквим статусом, амерички војник је у позицији да се иживљава, на начин на који то ради у Ираку, а да га нико не позове на одговорност. Да нам споразум који то омогућава доноси милионе долара, а не неку наводну безбједоносну сигурност, опет не би био добар.
    Најгоре је - бити између.

Слава је - бити изнад.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Niko, ni LUD, ne trazi konfrontaciju sa Jamerikom i NATOm,
    ali je VLADA,
    morala da ISPOSHTUJE PROCEDURU,
    i RASPRAVI SA GRADJANIMA PROBLEM OKO ODRICANJA OD SUVERENOSTI CRNE GORE u korist Jamerichkih i NATO trupa.

Ova VEKTIKALNA KOMUNIKACIJA,
    sa GRADJANIMA, ODOZGOR PA DOLJE,
    KAO GROM IZ VEDRA NEBA,
    JE UVREDLJIVA ZA SVAKOG POSHTENOG DEMOKRATSKI ORIJENTISANOG GRADJANINA,
    TAKVA AROGANCIJA VLASTI,
    OSTAVLJA DUBOKU RANU, NA SRCU SVAKOG POJEDINCA,
    KOJI SU JEDNA DOCHEKALI; DA SE VOJNICHKE CHIZME UDALJE IZ CRNE GORE.
    IM - Old Bone
    Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Zasto mislis da su gradjani KOMPETENTNI da donose odluku o ovakvim pitanjima>
    Ja vjerujem u demokratiju kada se biraju ljudi, ali ne demokratiju da gradjani vode spoljnu politiku i da recimo, oni odlucuju o uclanjenju u pojedine finansijske institucije i sl....gradjani imaju "ograniceni" suverenitet...i kao sto jeste "vox polili vox Dei" za neke stvari, ZA NEKE NIJE, po meni...
    jednostavno oni tu odluku nisu kadri da donesu!
    Zato i jeste u principu strogo povjerljiva, i zamjerice se CG to sto je objavila na sajtu Vlade.....

NECU DA OBRAZLAZEM NISTA ZATO STO JE U CLANKU KORACEVOM (KOJI JE PROFESOR UNIVERZITETA) SVE OBJASNJENO.
    Pitanje je :
    Da li je odnos sa USA trenutno vazniji EU?
    Na duge ture nije, ali sada JESTE , a EU nece puno zamjerit za ovakvu odluku koju su potpisali VJECNI AMERICKI DUZNICI ( a mi to jesmo!) JER NIKAD CG NEBI BILA SAMOSTALNA DA NIJE USA...EVROPA JE BILA PROTIV TE SAMOSTALNOSTI SA 80% DRZAVA!
    A mi se tu ne odricemo nicega...to sto smo "dali" je samo neostvariva petpostavka (da neki americki vojnik ucini ratni zlocin na teritotiji CG.
    A, uostalo, zasto bi bili veci "Evropljani" od Poljske, Rumunije, Bugarske...KOJE SU CLANICE TE ISTE EU a sporazum su TAKODJE POTPISALI!
    Pozdrav,
    Last edited by Old Bone; 07-05-07 at 14:05.
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

VAZNE ODLUKE,
    O ODRICANJU SUVERENIH PRAVA DRZAVE U KORIST BILO KOGA,
    mora se AMINOVAT OD GRADJANA, POSREDNO ILI NEPOSREDNO.
    MOGLI SU TO RASPRAVIT U PARLAMENTU.

Ovako DRAGI MOJ PRIJATELJU,
    ja sam "IZNENADJEN I UVREDJEN",
    jer bi trebalo da STOJI U USTAVU, da NIKO BEZ DVOTRECINSKE VECINE U SKUPSHTINI, ne MOZE DA POTPISHE SPORAZUM, KOJI PODRAZUMIJEVA ULAZAK STRANIH TRUPA NA NASHU TERITORIJU.

SHJUTRA CE TAKAV UGOVOR,
    DA POTPISHU SA RADIKALIMA U BEOGRADU,
    BEZ KONSULTACIJE SA GRADJANIMA,
    PA SMO PONOVO NA GAZIMESTANU SA DRUGIM ZLOBODANOM.
    IM - Old Bone

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

janjic je laprdalo i lazov.
    niko vise njega ne uzima za ozbiljno.
    Doormitor, doormitor visoka planina...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Old Bone View Post
    ...to sto smo "dali" je samo neostvariva petpostavka (da neki americki vojnik ucini ratni zlocin na teritotiji CG.
    :shock:

Не, него да амерички војник може да почини ратни злочин било гдје у свијету, а онда доплови у Боку и сједне у Котор и мирно пије кафу у старом граду. То значи овај споразум и то смо "дали".
    Најгоре је - бити између.

Слава је - бити изнад.

Page 7 of 20 FirstFirst ... 3456789101117 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)