Mislis kao zakon tih drzava nevezano za apple?
Kada smo kod toga, u Španiji (a možda i u Portugalu) je sada minimum 3 godine![]()
Living on the EDGE side
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Mislis kao zakon tih drzava nevezano za apple?
Pa Apple daje 12 mjeseci i u dogovoru sa uvoznicima još toliko (sa EU je to minimum).
Međutim država može da podigne minimum i Španija je to uradila, a uskoro će i Irska.
Smatraju da telefon kao takav treba da traje više od 2 godine.
Living on the EDGE side
Da, da... To i pitam...
Narucih Pro Max.
Zadnji iPhone koji sam imao je 4.
Poslije 15 godina smorio me android, red je za promjenu
Sent from my SM-A566B using Tapatalk
Vidis mojsije sto radi korporativni zivot od tebe
Od backpackera, price sto ce vi skupa kola, bacanje para, telefoni, statusni simboli itd
Ti bmw igracku i iphone najskuplji
Upao si u semu, jos da nije gym nego trcanje eto te ka u moju firmu da radis
Sent from my SM-F766B using Tapatalk
Je l' Burgundy?
Nikad nisam imao iPhone, ono androidaš 4 life što se veli, ali kad je lani izašla 17ka u oranž izvedbi, uhvatio sam sebe kako imam grešne misli.
Odmah sam si opalio 2 šamara i naglas viknuo - dozovi se pameti starwalkeru!
I tako sad se vodim mišlju da ako napokon trsim glupi Samsung foreva, onda će mi nova strastvena veza biti Huaweieva Pura 100 bez obzira na sve njene nedostatke![]()
The more things change, the more they stay the same.
Ke nova nista, evo 10 godina.
Prema tome, šta da ti kažem?
Apple je navodno zatražio od pojedinih dobavljača da smanje proizvodnju komponenti za iPhone 18 Pro i iPhone 18 Pro Max, što bi moglo upućivati na slabiju potražnju za najskupljim modelima nove generacije iPhonea.
Prema izvješću portala Nikkei Asia, koje se poziva na izvore upoznate sa situacijom, Apple je narudžbe komponenti za oktobar smanjio za do 15 posto. Kao glavni razlog navodi se slabija potražnja na tržištu, na koju je, među ostalim, utjecao i snažan rast cijena memorije.
Zanimljivo![]()
Living on the EDGE side
Problem je cijena i cinjenica da je od 2016. sve isto.
Prema tome, šta da ti kažem?
Mozda oce da naprave vjestacku nestasicu i jos dignu cijenu... Da se igraju kao sa gorivom![]()
Magovi prodaje.
Apple je povećao cijenu za model iPhone 17 sa početnih 799 dolara na 899 dolara (povećanje od 100 dolara), nakon predstavljanja iPhone 18 Pro i novih uređaja.
A onda je odučio da iphone 18 ne izađe ove godine čime ne produžio vijek svojeg telefona na 24 mjeseca a možda i na 36 mjeseci.
Magovi![]()
Living on the EDGE side
Pravila ostvarivanja garancije funkcionišu kroz dva nivoa:
Prva godina (Apple Limited Warranty): Međunarodna fabrička garancija kompanije Apple. U toku prvih 12 mjeseci uređaj možete servisirati u bilo kom ovlašćenom Apple servisu širom svijeta.
Druga i treća godina (Zakonska garancija u Španiji): Pokriva nesaobraznost i fabričke kvarove, ali je po zakonu odgovoran prodavac kod koga je uređaj kupljen.
1) Ako je kupljen direktno u zvaničnom Apple Store-u (fizičkom ili online u Španiji), Apple pokriva sve 3 godine.
2) Ako je kupljen kod drugog trgovca (npr. MediaMarkt, El Corte Inglés, Amazon.es), nakon isteka prve Apple međunarodne godine reklamaciju za 2. i 3. godinu rješavate direktno preko tog prodavca uz originalni račun.
Living on the EDGE side
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks