Kinezi nedeljno izbacuju 3-4 nova modela, uskoro će poklopiti sve. Skoro čuh da je i Volvo u vlasništvu nekog od njih Gelly ili slično.
Evo i Alliance poceo sa kinezima, kazu nema odnesose nam sve kinezi.
Voyah brend
Kinezi nedeljno izbacuju 3-4 nova modela, uskoro će poklopiti sve. Skoro čuh da je i Volvo u vlasništvu nekog od njih Gelly ili slično.
Da, Geely.
Prema tome, šta da ti kažem?
to izbacivanje 3-4 nova modela ce da ih kosta svega....
ne mozes da izbacujes modele svake godine...i ne mozes da imas 50 razlicitih model jer ne mozes da zaboravis ljude koji kupili tvoj proizvod...
zasto ovo kazem, zato sto kinezi rade po sistemu, ja cu da proizvedem, ali me after sale podrska ne interesuje, to ostavlja distributeru... i valjda vam je to jasno kad vidite da svako koga interesuje da ih uveze moze to da uradi....
i sad, to nije lose za njih, lose je za krajnje korisnike i distributere koji racunaju da ce sa boljom zaradom pokriti eventualne troskove servisa i sl... ali kad bude trebao neki dio specifican za model, pa kad vidis da se ceka 2-3 mjeseca ili ga nema vise jer je proizvodjac u medjuvremnu posle tvoga izbacio 3 nasljendjika.... cak se ne isplati ni uvesti auto za djelove, jer sto ces kad imas svaki dio po komad...
tebi reno ne dozvoljava da otvris predstavnistvo sto neces uloziti pare u salon, servis, obuku ljudi... a kinez, kinez te samo pita koliko ti treba, ok, evo ti jos 10% popsuta ali nas ne zovi za bilo kakav support i to je to... uvoznici se polakome, dobra zarada, nema ulaganja u nove salone, servi i sl...i ljepota...
za par godina ce se iskristalisati par proizvodjaca koji ce dici cijene jer ce morati, jer ako misle da rade morace da misle i o servisnoj podrsci i to vam je moje predvidjanje....
jedno je uvesti uredjaje od par desetina ili stotina eura, dje imase zaradu pa ako i crkne das novi....automobilska industrija ne funkcionise tako...
Vidjeh prije dva dana neko uzeo novog Jetour T2, bijase sa fameljom i prijateljima vjerovatno tek stigao pa pokazuje sto je kupio. Inace bi stao da vidim tu kockicu uzivo. Kotor je u pitanju i neka je sa srecom ko god da je trgovao.
There are currently 4 users browsing this thread. (1 members and 3 guests)
Bookmarks