Ja bih da se prvo malo mrdnu pošiljke iz Uzbekistana, a za našu poštu smo onda lagani
Nije mi jasno što ne vide sa Aliexpress-om, da se automatski obračunavaju troškove prilikom plaćanja za CG i riješen im je problem da ne moraju svakog da cimaju za screenshot
Tako je i meni bilo, poslao mail da vidim sta se desava sa paketom, oni mene odgovore kako nisam poslao dokaze o plaćanju. Ja im posaljem forward maila od prije mjesec sto sam im poslao, ni sat vremena nije proslo a paket je završio carinu i dan kasnije isporučen.
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Na posiljku, koja je sa sipingom placena 51 dolar, naplatili su mi 22 eura dazbina. Kad se sve sracuna, doda prvo 10 posto carine, pa na ukupan iznos sa carinom doda 21 posto pdv i na sve se doda 4 eura za podnosenje na carinski pregled, dolazi se do cifre od 22 eura...ali samo u slucaju da nisam platio sve 51 dolar, vec 51 euro. Ovo mi se desava treci put ..izgleda je u Carini dolar isto sto i euro.
Sent from my motorola razr 60 ultra using Tapatalk
To nije fer, a i pogrebo je…
jer kurs je 1 usd = 0.89 eur
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
A može li biti da su pošiljke stigle kod nas, ali da naša pošta nije ažurirala statuse? Na ali-ju mi piše da je uvozna carinska procedura u toku, dok poštin track trace ne dobacuje dalje od Uzbekistana. Kako na ali-ju mogu da tvrde za uvoznu carinsku proceduru, ako kod naše pošte nema tog statusa?
Carinska procedura nekada moze da krene i prije fizickog dolaska posiljke, ako je dostupna dokumentacija.
To je i super, jer ce se manje zadrzati na carini.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Ja sumnjam da se to dešava.
Ranije je bilo da ne stize prije nego li bude status "[COLOR=rgba(0, 0, 0, 0.87)]Pošiljka prispjela u izmjeničnu poštu - uvoz" [/COLOR]i onda bude da cekas mjesec dana da ti posalju zahjev za dokumentacijom.
Sada mi se desava da istog dana kada pise da je bio uvoz (a ranije je stojao onaj INO status), dakle istog dana kada je uvoz dobijem zahtjev za dokumentacijom.
Ja sumnjam, da su uhljebi u Pošti, da bi prikrili svoju neorganizovanost i nerad, samo ugasili ovaj status UVOZ dok ne posalju dokumentaciju za posiljku kako ne bi primali žalbe na mjesec dana mirovanja pošiljke, i da kada odrade taj korak pušte status pošiljke koji je bio vjerovatno već 30 dana unazad.
Ovo zakljucujem jer mi nema logike da sada 2 mjeseca posiljka sa aliexpresa dolazi do CG a ranije je stizalo sve za do 30 dana.
Njak Njak Njak
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks