Tica je u pravu, chicken strips je više fora za zaebanciju jer...može se i spuštati motor i iskoristiti guma, a da se ne vozi brzo
i isto tako voziti prebrzo a da se ne iskoriste ivice.
Posebno kod sportskih motora, dje je guma stravičnih dimenzija i oblika.
Voze ljudi i auto gumu pozadi pa deru bez problema(recimo ja, goldwing 1800 do mora i nazad, puni gas bez problema)
Sent from my iPhone using Tapatalk
As far back as I can remember I always wanted to be a gangster.
@Tica znam da je to više fora ali dođe dobro kao marker za napredak. Poslednjih hiljadu km se trudim da ne spuštam pogled na brzinomjer već da vozim na osjećaj jer sam imao utisak da kad znam kojom brzinom idem usporavam sebe pred krivine i onda se smorim kroz krivinu. Inače veći mi je merak prebacivanje motora sa jedne na drugu stranu kroz krivine nego razvijanje ne znam kojih brzina.
@dub_c trening Bože zdravlja sledeće godine ove mi je termin bio problematičan. A što se tiče obaranja i oblik gume igra veliku ulogu. Ova moja je baš zaobljena i lakše se obara ali teže dolazi do ivice dok postoje i gume koju su više sa kažem ravnije koje se teže obaraju ali lakše idu do ivice. Posle prvih nekoliko vožnji na otvorenom djelovalo mi je da moram baš žestoko da nagazim da bih došao do ovih uglova a sad vidim da to baš i nije slučaj.
Sent from my SM-S916B using Tapatalk
U koji od nasih sopova da pogledam za malo cudniju dimenziju gume? Ima li ko mogucnost da poruci lupam s evropskog lagera pa i da se saceka malo?
Mogli bi neđe da organizujemo neki moto skup forumaša i neku vožnju zajedničku?
Zovite me makar na video poziv
Ovo selo dolje vam je jedan djelić Los Andjelesa.
@dub_c Sad bi bilo fino da nam ispričaš nešto o ovom "фокси"![]()
I ja sam za, cim s evratim s odmora
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Ljudi, ostavih dokumenta u poresku da prevedem motor, i nemaju ga u katalog...
Moram da trazim vjestaka u privatnoj reziji da procijeni koliko motor vrijedi, pa taj pecatirani papir od vjestaka da im ponesem
Zna li ko kako ide to?
Tako je bilo i meni sa Infinitijem
Evo ti broj, ako još uvijek radi to
+38268027402
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Zvao sam salon dje je originalni vlasnik kupio motor...Kazu da ce provjerit arhive da vide imaju li jos uvijek originalnu fakturu kad je motor napustio salon...
Ne znam znaci li to sta poreskoj? Na tu cijenu onda da obracunaju godisnji pad vrijednosti-eksploatacinu?
Jes da ce mene vjerovatno skuplje kostat prevod, ali bi bila manja glavobolja ako prihvate to tako
Mislim da mora vještak
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Dva točka su dva točka. Sjećam se da je neđe prije 15tak godina bio neki skup o kom se pisalo ovdje na forumu ali se ne sjećam da li je bio čisto forumaški ili je dosta forumaša učestvovalo. Koliko se sjećam vožnja je bila od Podgorice do tipa Veruše ili Bukumirskog.
Evo jedne slicice sa se proba ovaj upload preko tapatalk-a
tutti quanti cantano e bevono per te!
To ti je to
Od 4.000km zajedno, proslog vikenda obrnuli 74kkm i sjutra radimo ulje/filter po 15ti put na 75kkm
Motor je imao 1 problem proslog ljeta, koji nismo mogli da provalimo ni ja ni 2-3 redovna majstora, pa je posao u najbolji ovlasceni servis u US, pa su rekli da ni oni ne znaju sta je, i onda su malo mucnuli glavom i provalili.
Glavna osovina motora, main shaft drive, je dobio milimetar hoda, ispala iz svog mjesta ona kajla malecna i cas je bio u fazi, cas nije, pa pocne da brka sam od sebe. To se otkrilo dijagnostikom i provjeravanjem parametara agregata. Otvorili, zamijenili, vratili nazad i evo deremo i dalje kao prvog dana.
1200ccm agregat, 158ks fabricki, pa full Terminjon pa mapa, treba da smo na 165ks po tim dijagramima dukatija, ne znam koliko obrtno, mozda 130nm ali vuce kao lud iz malih, a posle 5krpm se dize uvis, ja sam smanjio prednji zupcanik sa 15z na 14z tako da je maksimalna brzina sa 255kmh na 245kmh i to je glavna patnjaLinearno puni skroz, ne prepada, moze da se vozi na 3-4 hiljade obrtaja cio dan.
Salim se, bas sam komentarisao i ovog vikenda, nikakve potrebe preko 160kmh nemam u zivotu. Eto iskoci se na 200 ako je neko preticanje kad se jurim sa ovom brzom ekipom ali mi to ne odgovara.
Foksi nudi ozbiljan nivo udobnosti, vozili smo se i po 10-12 sati dnevno. Ozbiljan nivo elektronskih pomagala za tu generaciju motora 2015-2020 (BMW GSA 1200/1250 je glavni reper), prosjecna potrosnja 6l, ozbiljno vjesanje koje bez problema stize da pokrije potrebe na trkackoj stazi Laguna Seca i na dubokom pjesku meksickih puteva niz plaze uz Pacifik. I glavna stvar za razliku od GSA ima agregat koji je ziska i daje zadovoljstvo pri svakom odvrtanju gasa. 30L rezervoar, 200mm vjesanja naprijed/nazad koje se kompletno podesava elektronski.
Do sad sam radio 2 Desmo servisa, brzo nam stice 3ci. Oba puta sam radio i servis vjesanja naprijed i nazad (osjetna razlika). Oba puta su svi ventili bili u specifikaciji i nisu trazili stelovanje.
Da se uradi veliki servis treba 1 cio dan skidanja plastika...tu su i KTM i BMW u prednosti ogromnoj.
Pao sam jednom ozbiljno sa 120kmh, izlijepio trakom i vezicama i odvezao se kuci. I prevrnuo sam se 10tak puta, teska je pakleno, ima i oziljaka. Dobrih 295-300kg bez prtljaga, sa praznim top koferom ali punog rezervoara.
Prosjek trajanja prednje gume je 10kkm, zadnje 7kkm. Set guma sa ugradnjom ovamo bude oko 500-600$. Ulje i filter su vrlo lagan posao nekih 30min, svake 5kkm, lanac traje 20-30kkm, lancanici vjerovali ili ne, fabricki na 75kkm i ne vjerujem da cu ih ubrzo mijenjati. Pakne, zavisi kako sam kad raspolozen, trosim vise nego sto bi trebalo. Glicerin kvacila i kocnica kad god radim ulje i filter, filter vazduha kad se radi desmo i amortizacija svakih 30 hiljada. Lezajevi za sad fabricki svi ali cu sve da promijenim brzo, osvjezenja radi.
Vrlo pouzdan, vrlo izdrzljiv, vrlo lijep, vrlo udoban, vrlo brz, vrlo sposoban, vrlo bucan, vrlo zabavan, vrlo tezak, vrlo prepoznatljiv motor.
Nadam se da cu je voziti i posjedovati dok sam ziv, a drugi motori neka dodju i prodju, radovacemo se po malo i njima, ali jedna je Foksi (2018 Multistrada 1200 Enduro Pro)![]()
@dub_c hvala na detaljnom odgovoru u vezi održavanja. Zaista jedna životna priča koja je san svakog motocikliste, makar po mom mišljenju. Multistrada mi je tiha patnja još od kad se pojavila 1200 daleke 2010.-e godine. Bože zdravlja da se jedno par godina dobro uvozim sa Morinijem pa da se pređe na nešto ovako ozbiljno.
Nikako da ubodem stelovanje lanca, ili zategnut ili otpusten...Koliko god lagano saltao, cimne me...Provalio prije neki dan luft u zadnji lancanik...
Otisli ublazivaci udara aka cush drive...
Dio kosta 12 eura. Zamjena jednostavna. Kod japanaca i evropljana ovo odlazi jednom u 50-60k km, kod kineza i ne bas.
Pola sata za zamjenu, sam sam rastavio, medjutim nisam mogao sam vratit osovinu...Jer u isto vrijeme treba nakacit lanac, podignut i centrirat felnu i nosac zadnjih kocnica...
Al sve u svemu lagano za odradit..Motor preporodjen
![]()
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks