Erste
![]()
I Ckb poskupila odrzavanje racuna i sms naknadu.
Erste
![]()
nothing comes from violence and nothing ever could
Ja sam sms iskljucila kad sam aktivirala app
nothing comes from violence and nothing ever could
Huh kamate već skaču….
Za jedan stambeni sam imao dogovor 4,3 danas zovu i kaže 5,6promjene na tržištu, na kraju ipak će održati riječ ali eto da znate….
Skaču kamate, a skaču i naknade za račune. Vjerovatno su vam već stigle najave ili su izmjene sprovedene.
Uvođenjem TIPS-a i definisanjem 5 centi trošak transakcije do 200 eura (a to je gro svih transakacija fizičkih lica), došlo je do pada prihoda od naknada. SEPA je takođe uticala značajno na pad naknada od ino platnog prometa.
Najveće banke (ove koje imajuu i najveći obim platnog prometa redom CKB, Hipotekarna, NLB, ERSTE) najviše i pogađa. Ove 4 banke drže 90% prometa u CG.
Pa taj izgubljeni prihod negdje hoće da nadoknade.
Još kad zaposlenima na šalterima povećaju plate zbog Euro modela sa jedne strane, sa druge strane te limitiraju troškovima nekih naknada, treba baš puno transakcija da se odradi da bi to radno mjesto bili profitabilno. Pa taj gubitak treba pokriti.
Zato vas banke i guraj una e i banking.
Kako je obrada kredita takođe na udaru i traže se metodologije i troškovnici, hvala Euromodelu, i to će da bude skuplje nakon nove godine jer se povećanje zarada ljudi uključenih u procesu odobrenja i realizacije kredita mora kvantifikovati u metodologiji. Paradoksalno, biće skuplje nego na % kad se naplaćivalo za neke kredite.
Lančane reakcije pojedinih odluka, koje su mogle i da se naslute.
Savjet, dobro provjerite ponude banaka i pakete koje vam nude i što nude u okviru njih.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Sve to stoji ali je opet jeftinije uzeti ponuđeni paket koji ukljucuje sve sto ti treba nego li svaku stavku posebno placati/odrzavati.
Naravno ako nekome ne trebaju sve te ludosti, procice sa 1.2 samo za odrzavanje nekog transakcionog racuna za nacionalne platne transakcije.
Mnogo mi zao sto ne dolazi RF nego ćaci alta to uzimanadam se da CBCG nece dozvoliti takvu transakciju
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks