Jeftinije, udobnije i mozda pametnije ti je uzeti 18 cola tockove i gume, nego to.
[QUOTE=EgZeKuToR;6318277]Preporuka za ljetnje 255/45/20 u smislu best buy?
Koja je limuzina pa dozvoljava 45 visinu?
Za znalce pitanje, 245/35/20 mi je original a dali mogu staviti 245/40/20 na Opel Insigniji A? Po kalkulator veli da paše...
Last edited by kanki; 09-09-26 at 13:12.
Jeftinije, udobnije i mozda pametnije ti je uzeti 18 cola tockove i gume, nego to.
Stay salty.
To mi je ljetnja kombinacija pa računam da ako mogu bar malo bubrege sačuvam, a zimska je na 245/45/18
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
na ds-a mi je 235/50/19...i imam ljetnje misselinke primacy koje bi mozda mogle jos jednu sezonu i to je to...obzirom da cu ove godine morati uzimat nesto za zimu za ds-a, nikako da odlucim da li da idem sa nekim all season gumama ili da opet idem na dva seta...
iskreno, nikako mi se ne radi oko zamjen ljeto zima...i to je jedan o razloga sto bih isao na AS, kao i cijena, dje bih na racun jednog seta isao na neki prmium model...
jedna od opcija mi je da i da zimu idem na nesto jeftinije gume, obzirom da auto snijega gledat nece, bez ako se ne potrefi kakav put slucajno...pa da za ljeto idem na premium brend, obzirom da se iste koriste i duzi vremenski period tokom godine....
ono sto ne volim kod AS guma je sto su cesto bucnije, i sto ove koje sam imao prilike da vozim, a to je i konti, na podgoricko ljeto se bukvlano trose nevjerovatno...
bratu na 508 su izdrazale bukvalno godinu ipo...
dajte neki predlog![]()
Ja sam Michelin CC2 drao 3 godine odnosno 100.000km i kroz PG i NK i BR.
Tako sa ću ove godine opet njih da uzmem.
Living on the EDGE side
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Mischelin ima masu trajniju gumu i dobre testove i na visoke temperature
Buka - CC2 je 5-6 dB tisi po testovima
U istoj sam dilemi bio, da li uzeti mid range zimsku ili AS i mislim da sam prelomio da idem na premium AS (Mischelin CC2/CC3)
na EV?? masu je to
Nije AS guma za neke te vece dimenzije tockova, ima to sve u ponudi ali opet, veliko auto, zima je zima a ljeto je ljeto, posebno na nas zaropek
Sent from my iPhone using Tapatalk
Za klia 185 65 15 uzeo bih all season
Kod vujacica saulin 51e
Barum 78
Toyo 81
Jos nekih opcija,posto nisam iz pg trebala bi mi ponuda direktno sa ugradnjom.
Na autodiler taj sailun 45€.
meni su budget gume "pouzdanije" na otvorenome nego kroz grad... jer bas grad je taj dje imas semafore, pjesake, bicikliste, rupe, ometanje paznje i treba ti naglo da zakocis sa relativno malih brzina
tu bas znaci je li zaustavni put 10 ili 8 metara po meni i pravi razliku izmedju cukanja i mahanja rukom...
na otvorenome je preglednost bolja - to staje li se u 35m ili 38m rjedje igra veliku ulogu (jer i rjedje kocimo 80->0)
[QUOTE=darko cfc;Ovo samo tašti na auto ako bas zagusti... Glava u torbu s njima bukvalno
Sent from my iPhone using Tapatalk[/QUOTE]
Za All season ne znam, ali zimska Sailun je top, 3 zime je vozim i odlicna je, kombinovana voznja je i sjever i snijeg i svasta nesto, gazi bez problema..
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro by
Last edited by Majx; 30-09-26 at 14:47.
Ja je ne vozim ali drug je cio zivot uzimao conti. I ozbuca dvije u pg i silom prilika kupi saulin ljetnje. Pa je uzeo nedje nakon jos dvije. Pa je i zimkse uzeo. Kaze da su mu odlicne i jedne i druge.
Ja sad gledam da nece kakve akcije da uzmem unirojal ljetnju jer sam ih probao top drze. A imam na pasata debilnu dimenziju 215 60 16
Sailun i Conti, ti je ista klasa i isti kvalitet gume.
Prema tome, šta da ti kažem?
Naravno da nije ista ali eto tako je ispalo u tom momentu i za njegovu voznju covjek je vidio da moze proci jeftinije.
Ja sam uvijek uzimao mid range ili premijum gume. Nijesam vozio low budget sto je znaci da ne bih uzeo nekad nesto slicno i gledam na taj Saulin da se hvale i da ne za ling long druga dimenzija.
Kad sam prvi put kupio vredestein uzeo sam ih onako da vidim. Guma ta je bolje drzala od pojedinih premijum sto sam vozio.
Svaka guma drzi kad je nova, ali sto ce biti sa njom nakom jednog PG ljeta i 10000 km?
Proci ce tehnicki a ostalima u okolini bog u pomoc po kisi pri brzem bulevarskom kocenju...
Kako rekose ono za pojas - sto briga koga ocu li ja poginut ili ne.
f6
Da, tako je. Sta nekoga briga? Danas gledam debila od tate, vozi XC90 i dijete mu se drzi izmedju prednjih sjedista, znaci bez sjedista za djecu i bez pojasa, tata juri kroz grad i u isto vrijeme kuca poruke na telefon. Pa sta ako mora da zakoci i dijete mu izleti kroz sofersajbnu? Njegovo je dijete valjda. Sto bi drzava njega kaznila?
Ovako razmislja pola drzave.
Ne, pola države razmišlja da neće udarit. Prisustvovao sam jednom razgovoru đe čovjek kaže "kasko je potpuno nepotreban. Ja sigurno neću udarit nikoga a ko mene udari, naplatiću se od njegovog osiguranja".
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
S ekranima na telefonima je kao i sa zenskim si*ama.
Nema prevelikih,samo ima malih ruku
Ja ih vozim 3 sezone, racunaj godisnje od 10-15k, dobre su i dalje cini mi se, treca sezona, zapadoh u neki snijeg u Sarajevo, ne znam kako smo se vratili, ali guma je svoje odradila odlicno...
Ne kazem da je najbolja ali iskreno za 16" mi se ne daje 215e za komad Continental...
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks