Evo sam uporedio sa katalogom iz 2019 (https://www.scribd.com/document/4434...VOLI-final-web), priupitao AI da uporedimo cijene i nasao je par razlika.
A da bi bas pravilno uporedili cijene valjalo bi da imamo kataloge od ranije, tipa 2012 i ranije. No ih nema na wayback machine.Poskupljenja: Svinjski but bez kosti (1kg) skočio je sa 2.59 € na 3.99 € (+54.1%), dok je bijeli pasulj poskupio sa 1.39 € na 1.79 € (+28.8%).Sniženja: Goranović mesne prerađevine (Budimska, Kulen, Čajna) pojeftinile su za oko 13% do 18%, a Tuborg pivo (0.5l) sa 0.69 € na 0.55 € (-20.3%).Nepromijenjene cijene: Artikli poput Milka čokolade (270g), Zott Monte pudinga (100g), Nikšićkog piva (0.5l) i Rubin vina (1l) zadržali su istu cijenu u oba perioda.
Ako bi nasli kataloge prije no su Rusi krenuli da okupiraju nase primorje 2007-2008 cijene su bile nize, nego cijene 2012. Ako iskopam sto postavljam, mora nedje bit. Na wayback machine nema direktnih linkova do pdf-ova od akcija.
Mogu nabrojiti dosta slucajeva koji su kredite otplatili ili ce ih veoma brzo otplatiti poslije ES1. Mogu naci i dosta slucajeva dje ljudi zive u svom stanu i nisu podstanari jer... banke traze jedno a poslodavac nudi drugo.
Koliko vidim ES1 je podigao i plate i cijene. Ko je "lose" prosao u svoj ovoj prici su banke jer je vrijednost kredita kojeg su klijenti placali ostala ista. Njih mi nije nimalo zao.
Mene samo interesuje kako se to zivi gore.

Reply With Quote
Bookmarks