Page 352 of 352 FirstFirst ... 252302342348349350351352
Results 8,776 to 8,781 of 8781

Thread: Iz raznih medija [Edicija 2026]

Thanks Thanks Given 
    7,608
    Thanks Thanks Received 
    4,869
    Thanked in
    2,509 Posts

Quote Originally Posted by NetworkMaster View Post
    U holandiji nema pasa lutalica...mora da su na seminar

Sent from my SM-A546B using Tapatalk
    Nisam znao da u ustanovi koja se zove Azil za pse ubijaju pse i zakopavaju. Moja greška. Neobrazovanje, valjda...
    Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    6,719
    Thanks Thanks Received 
    6,413
    Thanked in
    2,694 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    Evo cijena iz 2021, uporedi sa današnjim cijenama i uporedi koliko si zarađivao tada i sad i vidiš sam živiš li bolje ili gore.

https://catalog.voli.me/view/647868/2-3/

Meni je plata os svih ervopa sad porasla manje nego cijene iz kataloga od tada do danas.
    Evo sam uporedio sa katalogom iz 2019 (https://www.scribd.com/document/4434...VOLI-final-web), priupitao AI da uporedimo cijene i nasao je par razlika.
    Poskupljenja: Svinjski but bez kosti (1kg) skočio je sa 2.59 € na 3.99 € (+54.1%), dok je bijeli pasulj poskupio sa 1.39 € na 1.79 € (+28.8%).Sniženja: Goranović mesne prerađevine (Budimska, Kulen, Čajna) pojeftinile su za oko 13% do 18%, a Tuborg pivo (0.5l) sa 0.69 € na 0.55 € (-20.3%).Nepromijenjene cijene: Artikli poput Milka čokolade (270g), Zott Monte pudinga (100g), Nikšićkog piva (0.5l) i Rubin vina (1l) zadržali su istu cijenu u oba perioda.
    A da bi bas pravilno uporedili cijene valjalo bi da imamo kataloge od ranije, tipa 2012 i ranije. No ih nema na wayback machine.
    Ako bi nasli kataloge prije no su Rusi krenuli da okupiraju nase primorje 2007-2008 cijene su bile nize, nego cijene 2012. Ako iskopam sto postavljam, mora nedje bit. Na wayback machine nema direktnih linkova do pdf-ova od akcija.

Quote Originally Posted by techlinkit View Post
    Koliko ja cujem ovako kroz narod, svi se zale da im je pala platezna moc, i da im je gore nego prije ovih Mickey Maus programa, i testiranja ekonomskih teorija nad gradjanima CG kao nad zamorcicima.
    Mogu nabrojiti dosta slucajeva koji su kredite otplatili ili ce ih veoma brzo otplatiti poslije ES1. Mogu naci i dosta slucajeva dje ljudi zive u svom stanu i nisu podstanari jer... banke traze jedno a poslodavac nudi drugo.

Koliko vidim ES1 je podigao i plate i cijene. Ko je "lose" prosao u svoj ovoj prici su banke jer je vrijednost kredita kojeg su klijenti placali ostala ista. Njih mi nije nimalo zao.

Mene samo interesuje kako se to zivi gore.
    Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
    Have a parachute.

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,979
    Thanked in
    4,008 Posts

Iskaču neki isječci sinoćnjeg Lažojkovog gostovanja. Lik priča javno stvari koje bi morao da krije po svaku cijenu. One budalaštine od održavanja sjednica vlade preko wa grupe i od toga da ne glasaju svi ministri jer možda nisu pročitali poruku ili nisu pri telefonu ne bi trebalo onako da se rade ni u na nivou grupe roditelja iz osnovne škole, a ne na nivou vlade. I to za usvajanje najvažnijih zakona. Pita ga lik postoji li još neka država na svijetu đe se sproveo program kao euro model, Lažojko veli postoji, to smo mi, programi es1 i es2 su isti kao i euro model. Lažojko je apsolutni retard za javni nastup.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

4. The Following User Says Thank You to NHM For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,737
    Thanks Thanks Received 
    6,937
    Thanked in
    4,162 Posts

Quote Originally Posted by techlinkit View Post
    Koliko ja cujem ovako kroz narod, svi se zale da im je pala platezna moc, i da im je gore nego prije ovih Mickey Maus programa, i testiranja ekonomskih teorija nad gradjanima CG kao nad zamorcicima.

Moja supruga je 2021. zaradjivala po 620 mjesecno (zdravrstveni radnik), sada ima 1000, i nikako joj ne mogu objasniti da je tadasnjih 620 eura imalo mnogo vecu plateznu moc nego danasnjih 1200 eura.
    Sada zive "bolje" iskljucivo oni koji su u kreditima do guse. Vece plate su omogucile podizanje mnogo vecih kredita nego do ES2, ali kad imas stan na kredit, auto na kredit, odjecu na kredit/rate, telefon na kredit/rate, putovanja na rate...po***** ti se na takav bolji zivot.
    Prema tome, šta da ti kažem?

6. The Following 2 Users Say Thank You to TAKUMI For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,706
    Thanks Thanks Received 
    536
    Thanked in
    293 Posts

Imam dosta prijatelja koji zive u Trebinju.

Inzenjerska plata 1700km.

Kvadrat stana 4600km.

Sjedesmo u Kukurica vrtove cijene kao u Bd.

Poslato sa DNY-NX9 pomoću Tapatoka

Thanks Thanks Given 
    7,608
    Thanks Thanks Received 
    4,869
    Thanked in
    2,509 Posts

Quote Originally Posted by Antares View Post
    Evo sam uporedio sa katalogom iz 2019 (https://www.scribd.com/document/4434...VOLI-final-web), priupitao AI da uporedimo cijene i nasao je par razlika.

A da bi bas pravilno uporedili cijene valjalo bi da imamo kataloge od ranije, tipa 2012 i ranije. No ih nema na wayback machine.
    Ako bi nasli kataloge prije no su Rusi krenuli da okupiraju nase primorje 2007-2008 cijene su bile nize, nego cijene 2012. Ako iskopam sto postavljam, mora nedje bit. Na wayback machine nema direktnih linkova do pdf-ova od akcija.

Mogu nabrojiti dosta slucajeva koji su kredite otplatili ili ce ih veoma brzo otplatiti poslije ES1. Mogu naci i dosta slucajeva dje ljudi zive u svom stanu i nisu podstanari jer... banke traze jedno a poslodavac nudi drugo.

Koliko vidim ES1 je podigao i plate i cijene. Ko je "lose" prosao u svoj ovoj prici su banke jer je vrijednost kredita kojeg su klijenti placali ostala ista. Njih mi nije nimalo zao.

Mene samo interesuje kako se to zivi gore.
    Uzeo sam kao reper katalog iz 2021 jer su poečtkom 2022 krenule razne Evrope sad.
    Kome je gore? Onome koji nikada nije radio za minimalac plata je porasla za nekih 30-40% za obije Evrope sad. Zvanična državna inflacija u tom periodu bila je 40-50%.
    Kao i sako drugo miješanje države u ekonomiju, i ovo je imalo pobjednike. u konkretnom slučaju oni koji su radili za minimalac vjerovatno su pobijedili inflaciju. Mada, i to je pitanje, jer se, makar u PG i na primorju gdje je najviše zaposlenih, osiguravalo na minimalac, a primalo prekoi na ruke.
    Bankama svakako super. banke ne pozamljuju svoj novac, nego novac klijenata. Tako da su klijenti koji su imali novac na računima gubitnici jer im ga je pojela inflacija.
    Koliko su banke izgubile govore rekordni profiti nakon ovih evropa sad. Ne moraš ih žalit, oni otvaraju šanmpanjac na svaku Lažojkovu evropu.
    Tko leti, vrijedi...

Page 352 of 352 FirstFirst ... 252302342348349350351352

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 7 users browsing this thread. (1 members and 6 guests)

1. Gagarin