Zanima me samo jedno...statistika udesa,posebno na dionici Pg-Bd...sumnjam da može drugačije da se smanji to ludilo kod nas.
Strah. Ja to ne shvatam ali dobro.
I ja sam danas izmedju 5 i 10 na sat preko ograncenja.
Prema tome, šta da ti kažem?
Zanima me samo jedno...statistika udesa,posebno na dionici Pg-Bd...sumnjam da može drugačije da se smanji to ludilo kod nas.
...
Ja noćas iz Petrovca.
Uz brdo 2 trake 50 i 60 ograničenje 85-90km sam išao...
Od rampe u Sozinu 110km do hife.
Od hife do restorana Jezero 90-100km
Do roštiljijade 90-110km
Zaobilaznica u Zetu 110km
-> i ostalo do Zabjela 90-100km.
Kažu da nije cilj kažnjavanje, al bitno je da vata ove što idu 65km/h jer to je mnogo velika brzina i može ugrozit nekog na ovu pravinu...
![]()
Druga mi ufati radar na Cetinje, stani sa strane, daj dokumenta, dođi do vozila, kad tamo nema isječka iz radara, odnio ga vjetar i policajac mu reče: Hajde vozi, srećan put. Za ne povjerovati
Sent from my 2312DRA50G using Tapatalk
Kakav bln vjetar, nije 2005
Nije mu pokazao radar i brzinu?
Poslato sa DNY-NX9 pomoću Tapatoka
Samo neka radi, moze i u moje dvoriste ako treba.
Zamislimo da je dosla komunalna i napisala mu kaznu... pa Mujovic bi bio dozivotni gradonacelnik
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Komso vozio sinoc bulevarem prema zeti i kod sisevica na ogranicenju 70 puco ga radar na 107km. Prenocio u betonjerci ,kazna 450e i dva mjeseca bez vozacke…Ljepota
Sent from my iPhone using Tapatalk
Mala je to kazna ako mi vjerujes za 37 preko.
Pitam se ponekad što će pojedinima auto...
Sent from my 2510ERA8BG using Tapatalk
Danas od PG do TZ presretac i vise patrola. Vozi se kao u Tokiju. Uzivancija.
60 NA SAT U ZONI 50 VIŠE NE BI BILO „BESPLATNO“?
Kamere za brzinu u Hrvatskoj mogle bi uskoro puno manje praštati! Državni zavod za mjeriteljstvo predložio je novi pravilnik koji je do 19. listopada 2026. na javnom savjetovanju. Do eventualnog stupanja na snagu vrijede postojeća pravila.
Po prijedlogu bi se kod fiksnih kamera odbitak smanjio. Primjerice, između 51 i 100 km/h odbijalo bi se samo 5 km/h, umjesto dosadašnjih 10.
Što to znači u praksi?
60 km/h u zoni 50
Danas: nakon odbitka 50 km/h – nema kazne.
Po novom: 55 km/h – 30 € kazne.
86 km/h u zoni 50
Danas: 76 km/h – 130 €.
Po novom: 81 km/h – 390 do 920 €.
156 km/h na autocesti, ograničenje 130
Danas: nakon odbitka 10% ostaje 140 – nema kazne.
Po novom: ostaje 148 – 60 € kazne.
Promjene bi obuhvatile i mjerenje iz policijskih vozila u pokretu. Razlog? DZM navodi da su današnji uređaji precizniji pa je potreba za dosadašnjim odbicima manja.
Dakle, zasad sve ostaje po starom. Ali prijedlog je ozbiljan i mogao bi vozačima dosta promijeniti računicu. ------
Iz hrvatskog "tiska". Upada u oči naša nacističko - fašistička visina kazni za sitne prekršaje. Najbolje neka nam dijele žute trake. Što reče neko ranije, nije problem u zakonu, problem je u sprrovođenju istog. Ako više puta ideš na međugradskim relacijma u CG, onda ti 30 eura dođe kao putarina. Vozi tako ako si kadar da platiš multiplikovani prekršaj. Ovako je sve pretvoreno u morbidno iživljavanje po izgovorom "nije nam svrha da kažnjavamo".
Ako ne znaš kamo ideš, svaki put će te odvesti tamo
Sto ne kaznjavaju ova neregistrovana bicikla i trotinete?
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
There are currently 3 users browsing this thread. (1 members and 2 guests)
Bookmarks