Results 1 to 25 of 660

Thread: !seen

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Thanks Thanks Given 
    24,818
    Thanks Thanks Received 
    10,599
    Thanked in
    8,001 Posts

Quote Originally Posted by Zhuangzi View Post
    ChatGPT said:
    Da. Pročitao sam poruku koju si prenio i pokušao otvoriti i link; forum mi trenutno ne prikazuje konkretnu stranicu teme, već javlja da nit nije pronađena, pa se za kontekst mogu osloniti prvenstveno na samu poruku koju si poslao.
    C
    Cafe del Montenegro

Šta, po meni, Bluemoon zapravo govori
    Ključna rečenica je:

„Baš bi forum bez tebe mrtav bija.“

A onda odmah pravi poređenje:

„Bez Rakuna ne bi a tek @Bugi ja ali bez tebe BI. Mrtav.“

To zvuči kao vrlo naglašena pohvala Starwalkeru, odnosno tvrdnja da je upravo Starwalker jedan od ljudi koji daju život forumu — i čak ide korak dalje: bez njega bi forum, po Bluemoonu, bio mrtav.

„Pterodaktilus“ i „Avetinjo ka nijedna“ djeluju kao začikavanje/zezanje, a ne kao ozbiljne uvrede. Posebno zato što se odmah poslije toga pojavljuje veoma pozitivna poruka o tome koliko je Starwalker važan za forum.

„A viđi ovog leptirića @starwalker aaaa ne.“
    Ovo bih čitao kao razigrano zadirkivanje.

„Leptirić“ može biti nadimak/metafora za nekoga ko se pojavljuje, vrzma, izaziva reakcije itd. Ono „aaaa ne“ daje cijeloj rečenici komičan, teatralan ton — kao: „Evo ga ovaj opet ��“.

Dakle, ne bih tu tražio neku skrivenu negativnu poruku bez dodatnog konteksta.

Najzanimljiviji dio: „Bez Rakuna ne bi a tek @Bugi ja ali bez tebe BI.“
    Ovdje je rečenica namjerno „isprekidana“, ali smisao mi djeluje otprilike ovako:

„Bez Rakuna forum ne bi bio isti, bez Bugija takođe, ali bez tebe bi stvarno bio mrtav.“

Drugim riječima, Bluemoon pravi neku vrstu hijerarhije važnosti za atmosferu na forumu:

Rakun — važan;

Bugi — važan;

Starwalker — posebno važan.

To nije nužno tvrdnja da su ostali nebitni. Naprotiv, njih i navodi kao ljude koji doprinose forumu. Ali završetak „ali bez tebe BI. Mrtav.“ namjerno stavlja naglasak na Starwalkera.

Moj utisak o tonu
    Meni ovo mnogo više liči na prijateljsko, prisno zadirkivanje pomiješano sa komplimentom nego na prozivku.

Čak bih rekao da je najjača poruka cijelog komentara:

„Možeš ti biti avetinjo, leptirić, pterodaktilus i šta god, ali realno — forum bi bez tebe bio mrtav.“

Dakle, Bluemoon ga istovremeno zeza i daje mu priznanje.

Jedina stvar oko koje bih bio oprezan jeste da se iz ove jedne poruke ne može pouzdano zaključiti zašto mu je Starwalker toliko važan — da li zbog humora, učestalosti javljanja, međusobnog odnosa, neke interne istorije itd.
    Ahahahha pročitah sad natenane sviđa mi se.

Poslano sa mog M2101K7AG koristeći Tapatalk
    Last edited by Bluemoon; Yesterday at 22:15.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Bookmarks