Struja bi bila zadnja kap u casi. To znaju da ne smiju da diraju znacajno.
Kad krenu na struju, proci ce ka DPS sa crkvama.
Sent from my SM-A566B using Tapatalk
Nisu bez razloga stručnjaci reklo bi se. Mada poslije sprženje zemlje to je dostini bio logičan sljed događaja. Nego se zemlja brzo od spržene oporavila u zelenu površinu.
Nisam stručnjak, ali se obistinilo ono što sam najavio da će se desit kad se podigne količina novca u opticaju bez povećanja GPD-a. Kumulativno, oslobođeni Monstat kaže, 42%.
A brzo će i struja gore. Neracionalno je niska trenutno, a i malo se dugova naguralo, previše ljudi zaposlilo, podosta kredita uzelo a čemu vrijeme tome i vakat.
Last edited by hercules; Yesterday at 16:56.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Struja bi bila zadnja kap u casi. To znaju da ne smiju da diraju znacajno.
Kad krenu na struju, proci ce ka DPS sa crkvama.
Ja se toga uopšte ne bojim. Taman da se javni sektor prepolovi. Što nam je kao državi najveći problem.
Mene lično ovo kao ni ES1 i2 nisu i neće puno pomoći
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Ne bojim se ni ja, baš suprotno, mora se što prije desiti ako ćemo naprijed. Bar 30k uhljeba mora kući, da se prekvalifikuju i počnu da doprinose društvu.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
#fakenews
Ovaj... kako cemo bankrotirati kad nemamo proizvodnju? Tj drzava je kao prosjecni gradjanin u kreditu...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Oko ovog povećanja plata samo se nadam da ćemo toliko da se zadužimo da će EU da nas čupa ko Grčku pa da se konačno rašćera višak iz ministarstava, opština i državnih preduzeća. Biće gadno svima, ali se problem vala jednom mora riješiti, pa ako nećemo ko ljudi, onda ko stoka jbg
Sent from my iPhone using Tapatalk
Tko leti, vrijedi...
Well, to ne zvuči baš istinito...
Drzava bi bankrotirala ako se poklope dvije stvari.
1. Ako bi u slamaricu cuvali pola para i ne trosili bez za koru ljeba. Onda bi pali prihodi budzeta od Pdva, akciza itd.
2. Da turististicka sezona padne za 50+% iz nekog razloga.
Al posto se nijedno nece desiti, naprotiv, trosicemo sakom i kapom, kupicemo pored drugog i 3.auto, 3.ajfon, najnoviji soni djeci, oblacit se markirano iz najjace... uslov br.1 ce se ispunit.
Turisticke sezone ce bit malo po malo jace iz godine u godinu, dakle eto i drugog uslova.
Sasvim dovoljno da finansiramo jos vise uhljeba, a vjerovatno cemo i na sledece izbore prebacit magicnu granicu od 30 ministarstava i 10 potpredsjednika vlade. Dabl dabl.
mi sto smo u drzavnim frimama da ista znamo ne bi radili tu dje smo
Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
Have a parachute.
1. Država bankrotira kad ne može da vrati dospjele inostrane dugove. Domaći dugovi poput višemjesečnog kašnjenja povrata PDV se ne broje izuzev ako su vezani sa cross default klauzulom sa ino dugovima (obično domaće obveznice).
2. Država ne vraće ino dugove nego ih uredno refinansira novom emisijom.
3. Ukoliko tržište procijeni da su ti javne finansije smece, samo ne uloži u novu emisiju i ako si kanta kao CG pukao si.
4. Ne moraš biti ni preveliko smeće od finansija, ako skoce kamate pa je OK prinos na investment grade obveznice, ponovo te investitori zaobiđu. Tajming, jbg…
Grčkoj se desio 3+4 i na vr glave, a bila je boljeh rejtinga nego mi sada.
Nas to sljeduje i na manji nivo rasta kamate od Grčke.
Prvi ozbiljni test decembar 2027 dospijeva 750 mio stranih i 40 mio domaćih bondova.
Kad vide državu jedinu u Evropi bez doprinosa za penzije, neće se baš zalijetat.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Last edited by Gagarin; Yesterday at 19:47.
Tko leti, vrijedi...
Preguraćemo mi to...
Kada sam pričao prije 15 godina da bih dao svakom uhljebu iz državne administracije da ne dolazi na posao i platu minimalnu nisam mislio da će se to ovako razviti.
Sada zaista ako plata bude 1500e ne treba ni raditi![]()
Living on the EDGE side
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Kad sam vidio neku sliku sa ovim procentom, mislio sam da je montaža jer mi je bilo nemoguće da je neko toliko glup, uključujući i Tarika:
https://rtcg.me/vijesti/ekonomija/88...308-odsto.html
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Tarik jedan od niza neotkrivenih talenata finansija u CG sve je on to sjajno analiticki prostudirao. Ne mozemo propasti sa ovakvim strucnjacima
I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.
Oce li ovo bit ka onaj kalkulator 25% za ES2 sto ispari preko noci, ćiribu ćiriba
Moracemo Gagarina ili Mojsija da vratimo iz buducnosti...
Polinezija gospodo.
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks