Results 1 to 25 of 3671

Thread: O motociklu...

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Thanks Thanks Given 
    2,047
    Thanks Thanks Received 
    6,294
    Thanked in
    2,926 Posts

Quote Originally Posted by Laz View Post
    Gleda li ko kod nas "sertifikate" kaciga osim ne daj boze u slucaju nekog teskog udesa, osiguranja itd?

Ako te policija zaustavim, imas opremu regularno na sebi itd, ne traze nista od toga? Mislim kapiram da je u pitanju sopstvena sigurnost

Polovina drustva ima neke kacige, ja ni na jednu ne vidjeh ni unutra ni spolja utisnuto da ima ECE sertifikat...Nego obicno na kacigu pise samo DOT...
    A koliko provalih DOT je dosta upitno, dosta su blaze kontrole i cuda.Navodno je za americko trziste, ali dosta "underground" proizvodjaca to lupa na random kacige.

Vidjeh neku Shark full karbonsku, i naravno nema nidje nista osim "race use only"...

Sta to znaci, da je nelegalna za svakodnevnu voznju?
    trenutno je aktuelan sertifikat 22.06 i u EU se ne mogu prodavati (motociklističke) kacige bez tog sertifikata... a mi nismo u EU... u svakom slučaju, ne vredi niti jedan sertifikat ako se kaciga ne zakopča (obrati pažnju koliko ih samo navuče bez kopčanja), tada može biti i opasnija (jedan moj poznanik je poginuo u Herceg Novom jer nije zakopčao kacigu, ista se krenula skudati sa glave kada je udario u automobil, te su inrcione sile bile toliko jake da je slomio vrat). Od opreme najveća preporuka za pojas za bubrege (ima dvije funkcije) ma koliko toplo bilo jer štiti bubrege od prinudnog hlađenja (znoj + vjetar), te prehlade istih, a na motociklu uvijek ima neprimetnih vibracija koje se prenose na tijelo pa da se speči prenos vibracija do bubrega. Pojas za bubrege i kada pređeš u grupu 50+ sa godinama moći ćeš normalno da piškiš (nije zezanje).

2. The Following User Says Thank You to wulfy For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)

Bookmarks

Bookmarks