Page 147 of 147 FirstFirst ... 4797137143144145146147
Results 3,651 to 3,656 of 3656

Thread: O motociklu...

Thanks Thanks Given 
    1,326
    Thanks Thanks Received 
    2,777
    Thanked in
    1,303 Posts

Gleda li ko kod nas "sertifikate" kaciga osim ne daj boze u slucaju nekog teskog udesa, osiguranja itd?

Ako te policija zaustavim, imas opremu regularno na sebi itd, ne traze nista od toga? Mislim kapiram da je u pitanju sopstvena sigurnost

Polovina drustva ima neke kacige, ja ni na jednu ne vidjeh ni unutra ni spolja utisnuto da ima ECE sertifikat...Nego obicno na kacigu pise samo DOT...
    A koliko provalih DOT je dosta upitno, dosta su blaze kontrole i cuda.Navodno je za americko trziste, ali dosta "underground" proizvodjaca to lupa na random kacige.

Vidjeh neku Shark full karbonsku, i naravno nema nidje nista osim "race use only"...

Sta to znaci, da je nelegalna za svakodnevnu voznju?

Thanks Thanks Given 
    2,086
    Thanks Thanks Received 
    1,076
    Thanked in
    431 Posts

Quote Originally Posted by Tica View Post
    Često se začudim kakve makine voze ljudi koji primjetno ne umiju vozit, motor "ready to race" a on duckwalk dok ne uvati zalet. Nije samo kod nas, evo i ovih stranaca što putuju pa se često začudim kako su uopšte stigli dovde. Ili kad gledaš snimke sa one lakat krivine na Stelvio, đe lik sjedi i snima ih kako padaju jer ne umiju polako vozit.
    Ljudi generalno nemaju pooojma o životu i doguraju do 70-80-100 godina.
    A tek o motorima baš poooojma nemaju.
    Koliko sam loših vozača upoznao te svijet obidjoše...ihaaa!
    Neko je svjestan pa se ponaša u svojim granicama i to je skroz okej

Prije mjesec dana sam vozio sa jednim starim čoekom, ima 80+ saav se iskrivio.
    Sjeda na BMW K1300S (volim su spravu) i ubaci se sa nama u ekipu, ja na Multi drugovi na 2x Bmw XR i deremo baš dobro i stari vidje da smo se napalili i u brk sa nama. Ama nisam bio 5% brži od njega a vozio sam 90% svog maksimuma. Vjerovat nisam mogao kako me izgled čovjeka i početak vožnje prevario.

Sa druge strane, veli mi drug, kupio prvi motor pred ljeto, "kakav trening, ja sam rodjen sa instinktom" -reko izvini markez, nisam te poznao

Polakote ljudi, ima masu da se uči na motoru.

Oprema...nije se rodio taaaj koji je za prvu kupovinu kupio sve da mu odgovara. Uglavnom ni ne znaš da nije to to dok nešto bolje ne probaš.

Prije 3-4 godine ja sam za mjesec dana oko nove godine napravio 2.000km sa motorom kroz CG.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    As far back as I can remember I always wanted to be a gangster.

3. The Following 5 Users Say Thank You to dub_c For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    191
    Thanks Thanks Received 
    687
    Thanked in
    366 Posts

Opasan ovaj KTM, to su mi najprgaviji vozaci koji postoje...
    Cim vdiim 2 roga od fara bjezim u stranu, ludacki voze to nije normalno..

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Thanks Thanks Given 
    2,045
    Thanks Thanks Received 
    6,293
    Thanked in
    2,925 Posts

Quote Originally Posted by Laz View Post
    Gleda li ko kod nas "sertifikate" kaciga osim ne daj boze u slucaju nekog teskog udesa, osiguranja itd?

Ako te policija zaustavim, imas opremu regularno na sebi itd, ne traze nista od toga? Mislim kapiram da je u pitanju sopstvena sigurnost

Polovina drustva ima neke kacige, ja ni na jednu ne vidjeh ni unutra ni spolja utisnuto da ima ECE sertifikat...Nego obicno na kacigu pise samo DOT...
    A koliko provalih DOT je dosta upitno, dosta su blaze kontrole i cuda.Navodno je za americko trziste, ali dosta "underground" proizvodjaca to lupa na random kacige.

Vidjeh neku Shark full karbonsku, i naravno nema nidje nista osim "race use only"...

Sta to znaci, da je nelegalna za svakodnevnu voznju?
    trenutno je aktuelan sertifikat 22.06 i u EU se ne mogu prodavati (motociklističke) kacige bez tog sertifikata... a mi nismo u EU... u svakom slučaju, ne vredi niti jedan sertifikat ako se kaciga ne zakopča (obrati pažnju koliko ih samo navuče bez kopčanja), tada može biti i opasnija (jedan moj poznanik je poginuo u Herceg Novom jer nije zakopčao kacigu, ista se krenula skudati sa glave kada je udario u automobil, te su inrcione sile bile toliko jake da je slomio vrat). Od opreme najveća preporuka za pojas za bubrege (ima dvije funkcije) ma koliko toplo bilo jer štiti bubrege od prinudnog hlađenja (znoj + vjetar), te prehlade istih, a na motociklu uvijek ima neprimetnih vibracija koje se prenose na tijelo pa da se speči prenos vibracija do bubrega. Pojas za bubrege i kada pređeš u grupu 50+ sa godinama moći ćeš normalno da piškiš (nije zezanje).

Thanks Thanks Given 
    191
    Thanks Thanks Received 
    687
    Thanked in
    366 Posts

Ja bez kacige(vezane), rukavica i pojasa ljeti iz kuce ne izlazim, zimi naravno jakna..

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Thanks Thanks Given 
    671
    Thanks Thanks Received 
    1,299
    Thanked in
    949 Posts

Ja sam prije xy godina imao udes gdje me osoba udarila sa 70 tak km/h direkt... Da nisam imao full face kacigu vezanu mislim da bi to bilo to. Jos uvjek se sjecam svega ultimativno jasno i pomisli pri prvom kontaktu glave sa asfaltom "jbt je li realno da je ova naprava ovo upila".... I tek sam onda krenuo da grebem sa njom par desetina metara... Bijase spaljena sa te strane...

Page 147 of 147 FirstFirst ... 4797137143144145146147

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)

Bookmarks

Bookmarks