Page 343 of 344 FirstFirst ... 243293333339340341342343344 LastLast
Results 8,551 to 8,575 of 8578

Thread: Iz raznih medija [Edicija 2026]

Thanks Thanks Given 
    688
    Thanks Thanks Received 
    709
    Thanked in
    464 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Ja vidim neke masovne resistematizacije radnih mjesta da budu NKV 1000E plata umjesto sto su bile na SSS sistematizaciju, kako bi se izbjeglo povecanje na 1250e.

Sent from my SM-A566B using Tapatalk
    Kod predloga izmjena zakona o radu su predvidjeli ovo, sve sto je vazilo na 31.08.2026. ne smije da se mijenja.
    Doduse odredba bi vazila do 31.12.2027.godine
    Last edited by Markys; Today at 07:15.
    "Što bi, ne bi" - Felix Brych, 05.03.2019.

Thanks Thanks Given 
    4,429
    Thanks Thanks Received 
    8,547
    Thanked in
    3,288 Posts

Quote Originally Posted by Markys View Post
    Kod predloga izmjena zakona o radu su predvidjeli ovo, sve sto je vazilo na 31.08.2026. ne smije da se mijenja.
    Doduse odredba bi vazila do 31.12.2027.godine
    Vidjeh ovaj predlog zakona, i ostale sto su poslali privrednoj za konsultaciju i misljenje.

Sindikati ce naravno podrzati ovo, njima i jeste cilj povecanje plata.
    Pitanje je kakva prava imaju poslodavci, koji treba preko privredne da daju misljenje? Ili samo treba da se sloze sa ovih 5-6 novih zakona.

Thanks Thanks Given 
    6,563
    Thanks Thanks Received 
    6,173
    Thanked in
    3,596 Posts

Ako neko nastavniku nanese lakšu tjelesnu povredu ili mu zdravlje lako naruši, kazniće se kaznom zatvora od šest mjeseci do dvije godine. Ako mu neko nanese povredu oružjem, opasnim oruđem ili drugim sredstvom kazniće se zatvorom od tri mjeseca do četiri godine

Zastidje od zakona sto je ovo pihhhh

I mi romi imamo dusu

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    1,766
    Thanks Thanks Received 
    2,861
    Thanked in
    1,314 Posts

Koja je nama sreca sto nemamo nasu valutu i mogucnost stampanja novca

5. The Following 2 Users Say Thank You to retype_htc For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,039
    Thanks Thanks Received 
    4,134
    Thanked in
    2,330 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    “Gospodine predsjedniče, da li smo mi ovo popušili?”
    Ovo pitanje koje je jedan vodja paravojske uputio Izetbegoviću 1992. godine može se primjeniti i na nas.
    Evropsku uniju, 28-28 i sruge razne džirilo qrtze palce smo očigledno izduvali i od skorog pristupanja EU nema ništa.
    To se na izbore ne može prodati.
    Ostaje ovaj all-in blef sa minimalcima uz Lažojkovu nadu da neće biti plaćen, odnosno neće biti usvojen. A i ako se usvoji dako izdrži do izbora koji će biti najkasnije u martu ako primjena počne u januaru.
    Jutrošnje novine koje nisu baš opozicione sve objasniše.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Мораће се Холандији добро објаснити онај кољеничин телеграм.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Thanks Thanks Given 
    6,563
    Thanks Thanks Received 
    6,173
    Thanked in
    3,596 Posts

Quote Originally Posted by NetworkMaster View Post
    Ako neko nastavniku nanese lakšu tjelesnu povredu ili mu zdravlje lako naruši, kazniće se kaznom zatvora od šest mjeseci do dvije godine. Ako mu neko nanese povredu oružjem, opasnim oruđem ili drugim sredstvom kazniće se zatvorom od tri mjeseca do četiri godine

Zastidje od zakona sto je ovo pihhhh

I mi romi imamo dusu

Da ovako retoricki pricamo... da je ovakav zakon za sve gradjane za tucu laksu povredu od 6 mjeseci zatvora da li bi bili veoma kulturno i civilizirano tj ukroćeno drustvo?
    Da li bi zastitari izgubili posao? Da li bi prestale tuce navijaca? Kako domacih tako i stranih?

8. The Following User Says Thank You to NetworkMaster For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    7,587
    Thanks Thanks Received 
    4,861
    Thanked in
    2,505 Posts

Default Iz raznih medija [Edicija 2026]

Mislim da dotičnoj bolje idu oni molebani za kišu, nego ekonomija. Višegodišnji studiozni rad.

Last edited by Gagarin; Today at 10:47.
    Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    7,587
    Thanks Thanks Received 
    4,861
    Thanked in
    2,505 Posts

Po državala koje su stopirale imamo dvije stvari da radimo da se pokrene pristupanje EU.
    Noga u prkno Mladićevim fanovima i noga u prkno ruskom faktoru.
    Kako će to sa ovom većinom, ne znam.

Holandija je tražila pauzu u procesima koji se tiču daljih integracija Crne Gore u Evropsku uniju, navodeći kao obrazloženje potrebu za dodatnom analizom i dosljednijom primjenom svih definisanih standarda.

U tom zahtjevu su joj se pridružile Hrvatska, Estonija, Litvanija i Letonija, čime je stvoren dodatan pritisak na dosadašnji tempo pregovora, saznaje nezvanično "Dan". Pomenute države insistiraju na detaljnoj provjeri ispunjenosti ključnih kriterijuma prije nego što se donesu bilo kakve nove odluke na evropskom nivou.

Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,954
    Thanked in
    3,993 Posts

Prvi sam vazda bio za to da se na sceni pojave novi ljudi, partije koje nisu dps i df, uključujući sve njihove derivate, ali ne kapiram ljude koji ne vide koliki je Lažojko prevarant. Pri čemu čak nije ni vješt.
    Last edited by NHM; Today at 10:48.

Thanks Thanks Given 
    63
    Thanks Thanks Received 
    304
    Thanked in
    212 Posts

Po državala koje su stopirale imamo dvije stvari da radimo da se pokrene pristupanje EU.
    Noga u prkno Mladićevim fanovima i noga u prkno ruskom faktoru.
    Kako će to sa ovom većinom, ne znam.

Holandija je tražila pauzu u procesima koji se tiču daljih integracija Crne Gore u Evropsku uniju, navodeći kao obrazloženje potrebu za dodatnom analizom i dosljednijom primjenom svih definisanih standarda.

U tom zahtjevu su joj se pridružile Hrvatska, Estonija, Litvanija i Letonija, čime je stvoren dodatan pritisak na dosadašnji tempo pregovora, saznaje nezvanično "Dan". Pomenute države insistiraju na detaljnoj provjeri ispunjenosti ključnih kriterijuma prije nego što se donesu bilo kakve nove odluke na evropskom nivou.

Kojem ruskom faktoru? Satleru i Rajzing Rajnke. Dokle ce te gluposti da se pricaju.
    Sto se tice fanova vise je Crna Gora u prilici za prekidanjem pregovora sa EU zbog njihovih ultra desnicara nego EU zbog nasih.
    A sto se tice ulaska u EU onih sedamdeset hiljada Marokanaca usetase u Seutu bez ijednog poglavlja.

Thanks Thanks Given 
    6,711
    Thanks Thanks Received 
    6,407
    Thanked in
    2,691 Posts

Mislim da dotičnoj bolje idu oni molebani za kišu, nego ekonomija. Višegodišnji studiozni rad.

Vele buducnost zemlje se vidi u pogledu ministra finansija

Hoce li dati ostavku pitam se...
    Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
    Have a parachute.

Thanks Thanks Given 
    455
    Thanks Thanks Received 
    2,964
    Thanked in
    1,465 Posts

Quote Originally Posted by NHM View Post
    Prvi sam vazda bio za to da se na sceni pojave novi ljudi, partije koje nisu dps i df, uključujući sve njihove derivate, ali ne kapiram ljude koji ne vide koliki je Lažojko prevarant. Pri čemu čak nije ni vješt.
    Nije ni Tramp nego je bukvalno psihopata sa dvocifrenim IQ, pa ovdje još uvijek imaš ljude koji misle da je genije i krEalj najjači. Nema šta da se kapira, ljudi su prosto preglupi i neobrazovani.

Ne viđeh ranije jer mi je lik godinama na ignore, ali slučajno se ne ulogovah na vrijeme. Ali evo sa kakvim ljudima imamo posla:

Quote Originally Posted by Biznismen Podgorica View Post
    Ja bih vratio penzije na 90e a plate na 193e.
    Pazi ovaj pokušaj ironije umotane u retardiranu lažnu dihtomiju. Kao da su jedine dvije opcije da se uvede nova prevara ili da se ukine ES. Ne daj bože da je opcija da Vlada koja je obećavala brda i doline u stvari radi svoj posao i stvori uslove za realno povećanje zarada.
    Last edited by VanjaTheMan; Today at 12:23.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    1,105
    Thanks Thanks Received 
    1,472
    Thanked in
    739 Posts

Vlada je najveci poslodavac i ina ce pare za zarade lako obezbijediti iz PDV-a koji ce se zavrtiti odmah jer ce narod pokacati potrosnju. Win win situacija za vladu a drzava vidimo itekako nije na koljenima niti je unazadjena godinama unazad nego je itekako potentna kao kreditor. Moze to jos mnogo mnogo da se nategne.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    52
    Thanked in
    44 Posts

Za mene je ovaj zakon vrhunski jer ću da ugasim svoju firmu, prodam opremu i zaposlim se u državi gdje ne moram skoro ništa da radim a imaću dovoljno, dvoumio sam se i da li da uzmem novi ajfon iako imam poslednji ali sada neću imati problema. Do sada sam morao da se cimam svaki mjesec i radim vikendima kao privatnik, sada to sve nestaje uz državnu platu minimalnu koja ja malo manja od toga što mi ostaje uz rad kao privatnika koji radi i vikende. Mislim da će i libido jako da mi skoči jer ću dane provoditi na kafama u kafićima na suncu umjesto uz kompjuter, a svi što su protiv ovoga su nedvosmisleno protiv države.

17. The Following User Says Thank You to Luminous For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    21
    Thanks Thanks Received 
    58
    Thanked in
    22 Posts

Jedan od najvećih problema je taj što nema javno dostupne analize po sektorima, a način informisanja su nam nagađanja, politikantstvo, cinizam i paranoja koji ne doprinose ničemu.
    Možda bi bilo korisno da neko ko stvarno vodi firmu napiše kako će se ovaj set zakona odraziti na njegovo poslovanje i šta očekuje u 2027. godini.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    52
    Thanked in
    44 Posts

Quote Originally Posted by _betrayer_ View Post
    Jedan od najvećih problema je taj što nema javno dostupne analize po sektorima, a način informisanja su nam nagađanja, politikantstvo, cinizam i paranoja koji ne doprinose ničemu.
    Možda bi bilo korisno da neko ko stvarno vodi firmu napiše kako će se ovaj set zakona odraziti na njegovo poslovanje i šta očekuje u 2027. godini.
    Evo ja ti kažem istinu zamotanu u šalu. Samo se nikad ne bih zaposlio u državnu upravu jer volim da radim za sebe i da stojim iza svog posla.

Neko kome to nije prepreka, ako ima mali biznis / malu firmu / preduzeće, a ima priliku da se zaposli u državi, a to može sad skoro svako, jednostavno nema praktični razlog da nastavi da radi za sebe. Ubaciš se neđe da budeš glasač i radiš radne dane za hiljadu i nešto eura, vikendi slobodni, praznici slobodni, bolovanje, kredit.

Ovako treba da obezbijediš sebi i zaposlednima svaki mjesec platu, troškove koji rastu i ostane ti malo više nego da ne radiš ništa u državnoj upravi a nemaš života.

Ja ću sada da dižem cijene za usluge, od 50% pa dalje jer mi je zadnjih godina, a posebno poslednju godinu sve skočilo od imputa.
    IT oprema koju trošim i svake godine nešto obnavljam, storage je skočio oko 300%, svi djelovi za kompjutere, usluge su sve skočile, gorivo, da ne pričam o ličnim i porodičnim životnim troškovima. Isto će i kolege moje.

Radim radne dane, vikende uglavnom da bih stigao sve da završim i ispoštujem sve rokove, a sada će neko sa osnovnom/srednjom školom da ima platu koju sada ima doktor ili ljudi koji rade po firmama ili državnim organizacijama i razbijaju se od posla. Masu je neradnika, ja jednog zaposlenog u državnoj upravi ima 10 ljudi koji ne rade ništa, ali taj jedan što radi radi za desetoro, i takvih firmi ima masu. Sad će ta osoba da ima istu platu kao neko sa osnovnom školom ko ništa ne radi, a ostavili su život da dignu firmu na noge i održe kroz sve što se dešava.
    Last edited by Luminous; Today at 13:11.

Thanks Thanks Given 
    63
    Thanks Thanks Received 
    304
    Thanked in
    212 Posts

Ako imamo cijene hrane kao u Njemackoj, cijene stambenog prostora vise nego u Njemackoj kako to da su plate daleko manje nego u Njemackoj. Gdje nestaje razlika?

Thanks Thanks Given 
    7,587
    Thanks Thanks Received 
    4,861
    Thanked in
    2,505 Posts

Default Iz raznih medija [Edicija 2026]

Quote Originally Posted by biljaneta View Post
    Ako imamo cijene hrane kao u Njemackoj, cijene stambenog prostora vise nego u Njemackoj kako to da su plate daleko manje nego u Njemackoj. Gdje nestaje razlika?
    Jednu njemačku platu dijele troje zapsolenih, koji rade ono śto u Njemačkoj radi jedan zaposleni.
    Neproduktivna ekonomija i armija uhljeba

Tko leti, vrijedi...

22. The Following User Says Thank You to Gagarin For This Useful Post:

BAR

Thanks Thanks Given 
    63
    Thanks Thanks Received 
    304
    Thanked in
    212 Posts

Quote Originally Posted by NHM View Post
    Cini mi se da bi bilo bolje da neki DPS ili DF izvuku pouke iz svojih politickih djelovanja i postanu boljim nego sto su bili nego da svake godine trazimo nekog novog egzibicionistu na politickoj sceni.
    Sto se tice Milojka ako on nije u kampanji drugi svakako jesu. A sto god se kaze u kampanji ostaje u kampanji. Veliko je pitanje da li je glasacko tijelo spremno da im se saopsti kakva god bila istina ili bi radije premijera sa magicnim stapicem.
    Last edited by biljaneta; Today at 14:42.

Thanks Thanks Given 
    1,039
    Thanks Thanks Received 
    4,134
    Thanked in
    2,330 Posts

Ето све и да се овим врло упитним методама дође до ријешења за бомбу у фонду ПИО, и да се намакну паре за ухљебе на државном кориту и даље није одговорио ко ће приватницима да плати 300-500 еура додатног оптерећења по запосленом и то у сред зиме.

Под хитно провјерити да му Тарике није замијенио податке о просјечној плати и БДП-у по тинтари становника са Хрватском или још горе Словенијом.

Овај човјек није нормалан.

https://x.com/MickeySpajic/status/21...%3Dutf-8base64
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Thanks Thanks Given 
    77
    Thanks Thanks Received 
    204
    Thanked in
    120 Posts

Oće li reć' neko ko je Tarik?

26. The Following User Says Thank You to Clubbin' For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    63
    Thanks Thanks Received 
    304
    Thanked in
    212 Posts

Fora bi bila da Milojko pocasti gradjane Crne Gore platama od tih 1,500 eura ali uz uslov da ih mogu potrosit samo na proizvode napravljene u Montenegru. Znaci crnogorski deterdzent, crnogorski cement, crnogorski kroasani, crnogorska Kokta, crnogorske makarone. Pare na karticu, algoritam na kasu i vidimo se. Imali bi najvise para, a najmanju inflaciju naSvijet.
    Zanimljivo je kako nekim nasim sugradjanima smeta `nepodobni kamen` na zna se kojoj kapeli, a ne smeta im sto im je sve drugo iz uvoza. De Gol je kad su birali sluzbeno auto trazio francusko pa makar bilo najgore naSvijet. Volio je Francuze koji su jedno pedeset puta probali da ga ubiju. Ali stvarno da ga ubiju.
    Last edited by biljaneta; Today at 16:05.
    Polinezija gospodo.

Thanks Thanks Given 
    6,563
    Thanks Thanks Received 
    6,173
    Thanked in
    3,596 Posts

Zivotinjska vrsta se prilagodi ili nestane... DPS se ne prilagođava .

Izlijeci Spajke sa vakcinom sve tacijeve mule pavlove...sve pelcova nacionaliste direktno platom u guzicu...

Thanks Thanks Given 
    4,429
    Thanks Thanks Received 
    8,547
    Thanked in
    3,288 Posts

Quote Originally Posted by biljaneta View Post
    Fora bi bila da Milojko pocasti gradjane Crne Gore platama od tih 1,500 eura ali uz uslov da ih mogu potrosit samo na proizvode napravljene u Montenegru. Znaci crnogorski deterdzent, crnogorski cement, crnogorski kroasani, crnogorska Kokta, crnogorske makarone. Pare na karticu, algoritam na kasu i vidimo se. Imali bi najvise para, a najmanju inflaciju naSvijet.
    Zanimljivo je kako nekim nasim sugradjanima smeta `nepodobni kamen` na zna se kojoj kapeli, a ne smeta im sto im je sve drugo iz uvoza. De Gol je kad su birali sluzbeno auto trazio francusko pa makar bilo najgore naSvijet. Volio je Francuze koji su jedno pedeset puta probali da ga ubiju. Ali stvarno da ga ubiju.
    Lisnati sir bi dosa na 30e, jogurt Nika 5e, zasto mislis da domaci ne bi duplirali ili utrostrucili cijene?

Thanks Thanks Given 
    63
    Thanks Thanks Received 
    304
    Thanked in
    212 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Lisnati sir bi dosa na 30e, jogurt Nika 5e, zasto mislis da domaci ne bi duplirali ili utrostrucili cijene?

Zato sto bi te stvari pokrenule zamah angazovanja u sopstvenoj proizvodnji pa bi konkurencija ubila cijenu.

Page 343 of 344 FirstFirst ... 243293333339340341342343344 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 8 users browsing this thread. (0 members and 8 guests)