Page 748 of 748 FirstFirst ... 248648698738744745746747748
Results 18,676 to 18,690 of 18690

Thread: Turizam - što se to dešava!?

Thanks Thanks Given 
    1,766
    Thanks Thanks Received 
    2,861
    Thanked in
    1,314 Posts

Quote Originally Posted by Bluemoon View Post
    Koliko je Plaža očuvana s obzirom na starost hotela.I kako Rakčević misli da je preuredi.Ili obnovi.

DA LI STE ZNALI?

Da li ste znali da je Hotel „Plaža“ – Zelenika, prvi hotel na crnogorskom primorju i cijelom južnom Jadranu?

Izgrađen je davne 1902. godine i ta godina se računa kao početak razvoja modernog hotelijerstva u Crnoj Gori.

Jako je interesantna istorija ovog hotela. Na samoj obali mora, na plaži okruženoj borovima i zelenilom, sagradio ga je i sam projektovao Dr Antal Mađar, plemić porijeklom iz Budimpešte i prvobitno ga nazvao “Pansion na zelenoj plaži” a potom i “Hotel na zelenoj plaži”.

Mađar se predhodno razbolio služeći kao oficir u hladnim predjelima Transilvanije te su mu ljekari savjetovali da napusti vojnu službu i preseli se u toplije krajeve. Nakon dužeg boravka u poznatim evropskim liječilištima, on se nastanjuje u Zelenici kod Herceg Novog gdje je sagradio porodičnu vilu 1899. godine.

Njegovi brojni prijatelji, političari i umjetnici, kao i rodbina, ubrzo su počeli da ga posjećuju u Boki. Mjesto se pročulo po blagoj mediteranskoj klimi, gostoljubivosti i egzotičnosti, te on već 1902. godine vrši dogradnju svoje vile za smještaj pridošlica. Sa proširenjem vile rodila se ideja o gradnji hotela i te iste 1902. godine otvoren je hotel. Time je Antal Mađar otpočeo jednu, do tada, nepoznatu djelatnost u ovom kraju – turizam.

Zgrada hotela podsjeća na stari zamak koji je bio okružen egzotičnim parkom nastalim po uzoru na velike evropske parkove. Visok nivo usluge doprinio je da su u hotelu boravili brojni značajni gosti poput kralja Nikole Petrovića, kralja Petra I Karađorđevića, albanskog kralja Ahmeda Zogu i drugih.

Da li ste se nekada kupali na “ Zelenoj plaži” u Zelenici?

----------

Poslano sa mog SM-A566B koristeći Tapatalk
    Pod restitucijom i sporom je hotel u Zelenici. Jedan nas forumas zna vise o tome jer je njegova porodica ukljucena u golgotu oko svega toliko godina.

Sent from my iPhone using Tapatalk

2. The Following 2 Users Say Thank You to retype_htc For This Useful Post:

<3 JEDNA JE DOMOVINA, JEDNA JE CRNA GORA <3
    Thanks Thanks Given 
    2,135
    Thanks Thanks Received 
    997
    Thanked in
    530 Posts

Quote Originally Posted by retype_htc View Post
    Pod restitucijom i sporom je hotel u Zelenici. Jedan nas forumas zna vise o tome jer je njegova porodica ukljucena u golgotu oko svega toliko godina.

Tako je, tako je
    Samo cu kratko, spor traje 40ak godina kad se sve sabere i oduzme.

Trenutno je u toku mogu slobodno da kazem legalna otimacina hotela. Naime nekakvi likovi iz Sarajeva koji su tu kampovali nekoliko godina tamo nedje 80ih valjda, a za sta djaoljeg papira nemaju, ali na ime ovog kampovanja i nekog tzv ulaganja u park i objekat oni traze da komplet objekat sa parkom i zemljistem pripane njima, i na kraju ce na zalost sigurno uspjeti u tome, "dobri" Simrak ih zastupa, vjerujem da ga starija Novska ekipa zna, a mi ako budemo imali srece, zakacicemo mozda neku smjesnu odstetu.
    Najstariji clanovi su jos uvijek zivi (98, 96, 92, 90 godina) i tuga je sto ovo nakon ovoliko godina nije privedeno kraju u nasu korist, da makar ova stara garda to vidi dok su jos tu.
    Djedov stariji brat je sad preuzeo ovo, jer je u mnogo boljem mentalnom stanju od djeda i njegov advokat je, da ja znam, predao zalbu ustavnom sudu.

Zanimljivo je da tokom 90ih, dok je komisija za povracaj bila u HN, 6 puta je vracan Hotel nasoj porodici, i 6 puta je Vrhovni sud u PG obaljivao ovo i onda je komisija prebacena u Bar i to je pocetak ovog jada. Znajuci dje zivimo i posto je u pitanji atraktivan komad zemlje i gradjevnski i istorijski, jasno je da se iza kulisa nedje krije neki "puppet master".

Nego ajde, oteto prokleto, vazda bilo i bice.

E malo oduzih, uvati me neka safra

Sent from my SM-S948B using Tapatalk
    So I will come back from the dead and lay claim to what I am owed. - captain Flint

4. The Following 2 Users Say Thank You to Shadow'91 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,806
    Thanks Thanks Received 
    10,589
    Thanked in
    7,991 Posts

Quote Originally Posted by Shadow'91 View Post
    Naime nekakvi likovi iz Sarajeva koji su tu kampovali nekoliko godina tamo nedje 80ih valjda, a za sta djaoljeg papira nemaju, ali na ime ovog kampovanja i nekog tzv ulaganja u park i objekat oni traze da komplet objekat sa parkom i zemljistem pripane njima, i na kraju ce na zalost sigurno uspjeti u tome, "dobri" Simrak ih zastupa, vjerujem da ga starija Novska ekipa zna, a mi ako budemo imali srece, zakacicemo mozda neku smjesnu odstetu.
    Najstariji clanovi su jos uvijek zivi (98, 96, 92, 90 godina) i tuga je sto ovo nakon ovoliko godina nije privedeno kraju u nasu korist, da makar ova stara garda to vidi dok su jos tu.
    Djedov stariji brat je sad preuzeo ovo, jer je u mnogo boljem mentalnom stanju od djeda i njegov advokat je, da ja znam, predao zalbu ustavnom sudu.

Zanimljivo je da tokom 90ih, dok je komisija za povracaj bila u HN, 6 puta je vracan Hotel nasoj porodici, i 6 puta je Vrhovni sud u PG obaljivao ovo i onda je komisija prebacena u Bar i to je pocetak ovog jada. Znajuci dje zivimo i posto je u pitanji atraktivan komad zemlje i gradjevnski i istorijski, jasno je da se iza kulisa nedje krije neki "puppet master".

Ja se iskreno nadam da, neće.

6. The Following User Says Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,806
    Thanks Thanks Received 
    10,589
    Thanked in
    7,991 Posts

Kakva su ovo đubrad.

8. The Following User Says Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,766
    Thanks Thanks Received 
    2,861
    Thanked in
    1,314 Posts

Quote Originally Posted by Shadow'91 View Post
    Tako je, tako je
    Samo cu kratko, spor traje 40ak godina kad se sve sabere i oduzme.

Trenutno je u toku mogu slobodno da kazem legalna otimacina hotela. Naime nekakvi likovi iz Sarajeva koji su tu kampovali nekoliko godina tamo nedje 80ih valjda, a za sta djaoljeg papira nemaju, ali na ime ovog kampovanja i nekog tzv ulaganja u park i objekat oni traze da komplet objekat sa parkom i zemljistem pripane njima, i na kraju ce na zalost sigurno uspjeti u tome, "dobri" Simrak ih zastupa, vjerujem da ga starija Novska ekipa zna, a mi ako budemo imali srece, zakacicemo mozda neku smjesnu odstetu.

Strasno sta se sve radi i cini i na sta su sve ljudi spremni da urade. Prosao sam sa porodicom kroz neke slicne stvari tako da vas sve razumijem. Puna podrska!!!

10. The Following 2 Users Say Thank You to retype_htc For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,806
    Thanks Thanks Received 
    10,589
    Thanked in
    7,991 Posts

Strasno sta se sve radi i cini i na sta su sve ljudi spremni da urade. Prosao sam sa porodicom kroz neke slicne stvari tako da vas sve razumijem. Puna podrska!!!

Jesi mislio na njega?Kad si pomenuo da neki forumaš je prošao kroz tu priču.

@Shadow'91 igrom slučaja sam pomenula taj hotel jel vjeruješ zbog prodaje ovoga u HN koji je ruglo.Onda dublje zagrabila i otkrila tu tužnu priču da bi mi ti sve ovo napisao.Ja se iskreno nadam da će te biti kako treba pa to je najstariji hotel na CG primorju.

Eno i kao onaj što je spasio plavi vagon i prenio ga u Zeleniku što je godinama trulio kod instituta Igalo.Oduševio me čovjek.

Last edited by Bluemoon; 16-09-26 at 10:26.

12. The Following User Says Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,806
    Thanks Thanks Received 
    10,589
    Thanked in
    7,991 Posts

Evo još jedan prilog.Šta oće ovu iz Sarajeva to treba dobro ispratiti ko je njima da da se ođe kurče.

I baš je zanimljivo te se setih ovog vagona.Sve je povezano.

https://www.vagonzelenika.me/

Last edited by Bluemoon; 16-09-26 at 11:09.

Thanks Thanks Given 
    1,766
    Thanks Thanks Received 
    2,861
    Thanked in
    1,314 Posts

Evo još jedan prilog.Šta oće ovu iz Sarajeva to treba dobro ispratiti ko je njima da da se ođe kurče.

Dao im je kriminal i politika, gdje se ne gleda vjera i nacija nego samo pare. A na kraju puca sve po jadnome narodu.

15. The Following User Says Thank You to retype_htc For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,806
    Thanks Thanks Received 
    10,589
    Thanked in
    7,991 Posts

Dao im je kriminal i politika, gdje se ne gleda vjera i nacija nego samo pare. A na kraju puca sve po jadnome narodu.

To treba raščerat ovo je goli bezobrazluk.Trebaju se Novljani udružiti a ne jedan sam da se bori sa ovim demonima.

Poslano sa mog M2101K7AG koristeći Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    24,806
    Thanks Thanks Received 
    10,589
    Thanked in
    7,991 Posts

Evo to je taj lik.Baš mi se čini da je okey.

Thanks Thanks Given 
    427
    Thanks Thanks Received 
    1,393
    Thanked in
    938 Posts

Rekao bi covjek ovako kada ne zna sve neki dobrotvori, pa i "vagon", a ne interes. Eee moji ljudi koliko ste naivni...

Isti interes kao npr. zakljucavanje svih (prije ihaha godina) koji su u trenutku festivala bili na Spanjoli kako bi se uzelo jos par stotina evrica (jer rade daleko preko dozvoljenog vremena) pa kasnije kukanje po medijima kako opstina radi protiv njih? Imaju srece samo sto ja nisam ostao zakljucan, toliko od mene, za sad.

Thanks Thanks Given 
    2,044
    Thanks Thanks Received 
    6,290
    Thanked in
    2,925 Posts

Vagon za prugu široku 1.435 mm u Zeleneci (prije u Herceg Novom) gdje ta vrsta pruge nikada nije prošla, Lokomotova (i vagon) za prugu široku 750 mm na željezničkoj stanici u Podgorici, gdje ta vrste (širina) pruge nikada nije prošla (jeste približna od 760 mm). Mene te neke tehnikalije padaju u oči, a za ostalo...

20. The Following 2 Users Say Thank You to wulfy For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,806
    Thanks Thanks Received 
    10,589
    Thanked in
    7,991 Posts

Quote Originally Posted by beatnological View Post
    Rekao bi covjek ovako kada ne zna sve neki dobrotvori, pa i "vagon", a ne interes. Eee moji ljudi koliko ste naivni...

Isti interes kao npr. zakljucavanje svih (prije ihaha godina) koji su u trenutku festivala bili na Spanjoli kako bi se uzelo jos par stotina evrica (jer rade daleko preko dozvoljenog vremena) pa kasnije kukanje po medijima kako opstina radi protiv njih? Imaju srece samo sto ja nisam ostao zakljucan, toliko od mene, za sad.
    A nema naivnije budale od mene da ti rečem jer tako želim da vjejum u ljude.No kad vidim da se baš za***** gora sam od ičega odma da ti rečem.

Thanks Thanks Given 
    24,806
    Thanks Thanks Received 
    10,589
    Thanked in
    7,991 Posts

Quote Originally Posted by beatnological View Post
    Imaju srece samo sto ja nisam ostao zakljucan, toliko od mene, za sad.
    Ođe već imam pretpostavku da im je više pameti no sreće.

Shvati to ka kompliment. Markantan si ti lik po mojoj procijeni da bi se iko s tobom zajebava markantan u pozitivnom smislu.

Last edited by Bluemoon; 17-09-26 at 20:21.

Thanks Thanks Given 
    1,766
    Thanks Thanks Received 
    2,861
    Thanked in
    1,314 Posts

Ajde konacno vise

Više nadzora na granici: Predložene nove kontrole i kazne do 30.000 eura

https://www.cdm.me/hronika/vise-nadz...o-30-000-eura/

Page 748 of 748 FirstFirst ... 248648698738744745746747748

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 8 users browsing this thread. (0 members and 8 guests)