Do tebe je. I do mene. Ja znam neke koji su stare stanove renovirali tako da im sve bude open space što bi rekli stari Crnogorci
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Dobih katalog stanova za kulu u CP. Standardi projektovanja drasticno opali. Stanovi katastrofa. Ne znam konkretno ko je arhitekta, vjerovatno citav tim od par ljudi koju su zaposleni tamo, ali su Mene vise odgovorni oni sto su to odobrili.
Mada nije samo kod njih.
Ovo je moj jednosoban stan koji je projektovala Zetagradnja prije 14 godina. Stan sa 4 otvora (po dva dupla krila prozora i po jedno krilo vrata dnevne i spavace). Ulazna vrata, hodnik za jedan veci, jedan manji plakar i naravno dnevna, spavaca, kulatilo - sve cetri prostorije odvojene vratima. Kuhinja maksinalno odvojena od dnevne. Tu je jos i ostava, sto ni veci stanovi danas nemaju.
Danas komforniji jednosoban stan od 50m2 prakticno nema hodnika.
Iz spavace sobe se direktno ulazi u dnevnu. WC direktno na kuhinju.
Valjda je normalno da osoba ujtro kad ustane, iz kreveta podje direktno u WC i osvjezi bez da eventualno neki gost (zenina, muzeva majka, sestra, nebitno) mora da gleda i da se pita sa osobom koja se jos nije umila.
Bitno je da je tu terasa od 7 kvadrata. Citavih 4700-5800e/m2
Trobosan stan nema hodnik, a iz spavace se ulazi u dnevnu.
Ne znam je li do mene, ali u stanu od 140m2 ocekujem da mi se iz dnevne ne vidi kuhinja u kojoj se sprema rucak.
Razumijem da se za odredjene stanove mora ukombinovati noseci stub i otvori za spoljasnju bravariju, ali isto tako, nisu oni danas usli u posao crtanja stanova.
Sent from my 24115RA8EG using Tapatalk
Last edited by branko.kotor; Today at 00:04.
Do tebe je. I do mene. Ja znam neke koji su stare stanove renovirali tako da im sve bude open space što bi rekli stari Crnogorci
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
E ti si mi treba da si budan![]()
Forever young, i want to be forever young
Iz ulaza u dnevnu direktno. I terasa 110cm. Prelijepo.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Sto ce im ovoliko mokrih cvorova nije mi jasno.
Arhitekte dobiju zadatak da upakuju sto vise kvadrata na parceli, a to povlaci ovakve stanove. I mene je "blam" kakve sam stvari radio koje su mi trazili, al kad ti od toga zavisi plata/isplata, da li ces da slusas le corbusiera ili stomak uvek biras stomak.
\\OFL•GIC
Aaa prodana dušo![]()
Što ne kupite stan od 150 kvadrata i imate sve![]()
Living on the EDGE side
............ ¯\_(ツ )_/¯............
There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)
Bookmarks