Recite mi ovo, po prethodnom zakonu su u MUPu mogli da izdaju potvrdu sa kojom se novo kupljeno auto moglo voziti do 30 dana dok se ne dobiju tablice i saobraćajna, po novom zakonu toga više nema (?) nego mora auto da mi leži 20-30 dana dok ne dobijem tablice? Ili ipak izdavaju nešto u MUP da se može funkcionisati normalno?
Nesto ce morati raditi po tom pitanju, jer ja ovo ljeto ne vidjeh ni jedan rent a car da je tablice imao.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Zabranjeno je bez tablica voziti , zakon je jasan...!
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Jasan je zakon samo je malo naopak.
Kad bi saobraćajnu i tablice izdavali u roku od 5 radnih dana, bilo bi u redu. Ali ako trebam da čekam do mjesec, onda reguliši taj period potvrdama ili nekim privremenim tablicama, a ne da vodim starog oca na preglede iz NK u PG autobusom, zašto bi ja ispaštao zbog nakaradno napisanog zakona i nesretne spore administracije.
Mozda da uzmes rent a kar auto, sklopis ugovor pa na sa advokatom se tuzi MUP i uzmes pare i nadoknadis stetu !
Inace bitna stavka Ustavni sud CG je 2025. izričito naglasio da država odgovara za štetu nastalu nezakonitim ili nepravilnim radom državnih organa!!!
Ti pravilno postupas jer ne krsis zakon
ti znas da je kod nas MUP za onaj samit u TV vozio auta bez tablica jer ni "svoja" nisu mobli da registruju debili
dobro, nisu bila njihova no na lizing, ali bez tablica
zakon je mozda jasan, ali su ranije izdavali te potvrde...
narocito je pakao kad nestane obrazaca za saobracajne ili talbica pa onda ne mozes da upravljas vozilom po 2 mjeseca
Pravna drzava , advokat i uzimaj pare od drzave.. cus potvrda... pa podji preko granice sa potvrdom
kolega kupio auto u maj, sredinom jula isao na ljetovanje van CG sa drugim auto jer posle skoro 2 mjeseca nije imao tablice, i da te onda neko zaustavi i da ti kaze da krsis zakon... pa kako da ne...idioti nesposobni...
a evo neko pomenu vec rentacar...koliko ih je bilo samo na sjeveru sa oznakom agencije mjesto tablica...
Ali ih nije tuzio... nije im pare uzeo... sve tuzba pa to sto njima tender nije prosao ili nemaju papira to te interesuje
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks