Svaka cast, bas lijep hobi imas
Sent from my SM-F766B using Tapatalk
Taman poslah post, 10min prodje zove me drug, veli stigli ti ovi djelovi... Prije cu turbinu zavrsit no vitlo![]()
https://www.instagram.com/reel/DTaJI...ozb3B5MTZyNG45
Ovakav jedan video očekujemo na kraju
Sent from my SM-S916B using Tapatalk
Rastavljena .. da se pere kuciste i da se montiraju novi djelovi....
Sent from my BKQ-N49 using Tapatalk
Polako slazem sve nazad...
Sjutra da namjestim geometriju i da se vrace polako... Drzite mi palceve da ne ode sve kroz interkuler u motor
DadoMonte, dub_c, extravaganca, guvarana, hercules, joni, kaemSe, Laz, LUKA!, Milos Darmanovic, Stivi, TAKUMI, Tico, VooDooPrle, wulfy
Turbina sastavljena , vracena
nastelovana prema fabrickom uputstvu i auto nikudj nije moglo, na ler sisti kokoliko moze iz auspuha a obrtaji u voznji ne mogu preko 2000rpm...onda sam je vratio kako je bila prije nego sam je rastavio, a kako je nastelovana na jednog pajera sporta kome je radjena turbina skoro...
nisam puno vozio jer mi je auto rastavljeno zbog montaze vitla pa nema ni farova, ali mi se cini da auto ima dosta ljepsi i konstatniji odziv na nizim obrtajima, jedino sto mi se sad turbina kad saltujem na 2500rpm cuje kao toyota suprane znam umali to kakve veze sa auspuhome jer je bukvalno straight pipe
ili je i dalje geometrija lose podesena...
svakako cu ga provozat sa dijagnsotikom cim ovo oko vitla zavrsim...a to sto mi vitlo radi je za poseban post..![]()
Last edited by E_K_V; 29-03-26 at 19:24.
Koji su ovo konjski zivci druze, ja bi' ga zapalio do sad, jebes mi sve
Stay salty.
A ovo mi je bas za zivce lijek... Kad me svi napice tokom dana, dodjem kuci, pevucem se i iskljucim se iz svega...
Dosta stvari ja uzmem da radi oko njega a da i nije bilo neke potrebe prevelike![]()
Vitlo montirano konacno i probano, radi sve kako treba....
Ubacio sam prekidac izmedju vitla i akumulatora, a nosac je takav da se fiskira samo sa po 3 sarafa u ovim zonama koje sam zutom zaokruzio...
E sad da bih izbjegao bilo kakkva uvijanja, u ovom dijeku oznaceno plavom sam horizontalno dodao po dva sarafa na obije strane, i sto je jos fora, taj bocni zid je duplo deblji nego ovaj gornji dje mu fabricki dodju rupe za fiksiranje nosaca...
Inace sam morao da izmjestun dvije sirene, da prilagodim dodatno nocas zbog cijevi od hladnjaka ulja, a branik je za sad samo nabacen, moram jos jednu modifikaciju sitnu da uradim kako bi branik sjeo tacno kako treba... I nista to nevi bilo moguce da nisam imao pomocnika...
I turbina danas konacno prvi put vozena duze od 2-3km... Predjoh nekih 40tak km, za sad sve ok...
Dall’Igna, dub_c, extravaganca, guvarana, hercules, joni, Laz, LUKA!, METZ, Stivi, Tom, verbalni_fajter, VooDooPrle, wulfy, |G60|
Koja makina
https://www.facebook.com/share/p/1JN7KMmnvX/
Sent from my OP13 using Tapatalk
Stay salty.
Nikad u teren ko da mi kaze vozila baba pomorca po pomidore samo
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Vidio sam ovo cudo uzivo. I brutalno izgleda.
Mislim da bi realno ovo mogao da uzme covjek i da vozi do kraja zivota, koliko god zivio.
Ako cujete dje da ima neki stari wrangler ili cj 5 ili 7 javite. Na oglase nidje nista
Ja razmiljam o nekom Wrangleru s pocetka ovog vijeka...
Ne zanm kolika su greska, ali cijene drze jake za 20 godina staro auto?
Ja sam ga imao davno 98 godiste top bio i prodat 5500e
Zalim ga i dan danas kao prvog psa kojeg sam imao
Ima li ko kakvu varijantu da se nesto poruci sa alibabe a da shipping. Nije 2x skuplji od samog artikla?
A pisao, pitao, shipping za dvije stvari koje su zajedno 200e je jos 300e, plus ostali troskovi
pisah ranije da sam radio kompletan motor na pajera proslse godine, ali prije te intervencije pretprosle sam skidao pumpu goriva i slao je novo milosevo u servis zeravica jer posle potrage rekose mi da jedino oni rade zexel pumpe(bosch za japance)...
i ja sam tad pumpu poslao, oni je predihtovali i sredili neku sitnicu oko prelivnog crijeva i to je to... jedini razlog sto sam je slao tamo jeste da bi je na stolu nastelovali i to je naravno jedino sto nisu uradili, jer kad smo je montirali nazada auto samo sto je moglo da se upali i radi na ler... i tada mi je jedan momak sam nastelovao pumpu i rekao ja to vise ne bih dirao, ovako je dobro... i bilo je bolje ali auto nije isao ni 60% kao prije toga servisa, a onda sam odlucio da odradim i ostatak motora... pa kasnije i turbinu...
i proljetos kad sam zavrsio turbinu, vidim da auto i dalje ne ide kako treba, jednsotavno do 2500rpm i ima nesto snage posle toga i moze da ide, ali obrtaje tesko dize...
citavo vrijeme sumnjam na lose podesenu pumpu ali koga god pitam svi kazu ne diraj jer ta pumoa je sprava za mucenje...
kacio sam ga na diijagnsotiku i vozio, snimao parametre i na osnovu onoga sto sam vidio zakljucio sam da auto 99% nema dovoljno goriva... turbina dodje do 200kpa, ali kad treba da odrzi to, ona samo izgubi pritisak kako obrtaji rastu...da ne pominjem da nije bilo situacije da sam mogao vidjeti crni dim sa auspuha, no je manje dimio o vecina dizela starih par godina...
i ja konacno juce prelomim da se malo poigram sa pumpom, koja nije klasicna mehanicka vec na vrhu ima elektroniku pa se ne steluje kao one stare na 1 ili 2 sarafa...
ova se steluje tako sto se otpuste 4 sarafa koji drze gornji dio pumpe i isti se onda pomjeri ka nazad pa se onda stegne, ali caka je u tome sto to pomjeranje se mjeri u djelovima milimetra, i od toga me bilo najvise strah...pa sam ona povukao jednu liniju sa strane na kojoj bih mogao da pratim to pomjeranje, nego kad ste u 5tu deceniju i to radite direktno na auto, oci bas i ne mogu da isprate to kako treba
uglavnom, uradio sam to, glavu pomjerio tolikoo da se mozda i ne primjecuje sa strane ali kad sam upalio i probao auto, nisam mogao da vjerujem koja je razlika...
pored moje kuce ide put koji je toliko strm da dosta ljudi ne umije ni da krene kad tu stane, i takva strana je nekih 200m...tu ranije kad bih vozio nije bilo sanse da sam mogao drugom da idem na mali gas, a da ga ne vratim u prvu....drugom jedino ako bih ga dobro zaletio.... a sad nakon stelovanja, lagano drugom na vrh gasa ide do kraja, a kad stanem i probam da krenem, ne treba mi vise od 1200-1300 obrtaja da bi krenuo lagano...
sad sam dobio i malo dima, ali nista strasno i samo u odredjenim momentima kad bi se i ocekvialo da maloo izbaci....
sad sam konacno zadovoljan svim prethodno obavljenim radovima....![]()
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks