Page 145 of 145 FirstFirst ... 4595135141142143144145
Results 3,601 to 3,606 of 3606

Thread: O motociklu...

Thanks Thanks Given 
    445
    Thanks Thanks Received 
    1,076
    Thanked in
    486 Posts

@Laz flip up ili flip back kacige zbog konstrukcije su bučnije pri većim brzinama. Prednost je što se lakše stavljaju na glavu i daju fleksibilnost za korišćenje u različitim situacijama. Ja 90 posto vremena kroz grad vozim sa podignutom zaštitom za bradu a spuštenim vizirom. Svjestan sam rizika da ako dođe do pada brada mi je nezaštićena ali je to samo još jedna stvar koja me podsjeća da vozim opreznije. Na ove temperature u Podgorici potpuno zatvorena kaciga dodatno otežava stvari.

Što se tiče kombinacija, imaš Bluetooth i Bluetooth/mesh. Sami Bluetooth se ponaša kao bilo koji Bluetooth headset. Dobra stvar je ako ti motor ima Bluetooth onda uparuješ i telefon i komunikator sa njim i preko komandi na motoru se javljaš i prekidaš. Mesh je neki vid radio veze gdje se kacige direktno uparuju u grupu i nije potreban telefonski poziv da bi komunicirao sa ostalim vozačima.

Sent from my SM-S916B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    954
    Thanks Thanks Received 
    1,361
    Thanked in
    641 Posts

Ja sam se ovo ljeto kanio da kupim jet kacigu , ali ipak sam ostao na fullface . Ne znam ali meni ne smeta uopste skroz zatvorena kaciga i to je josh crna . ako mi je bas vruce otvorim vezir do pola ili skorz i to je to . Sad krece pravo vrijeme za kupovinu opreme jer krece jesen/zima i bice popusta . Pisao sam vec par puta ovdje da sam ja svu opremu kupio zimi i da sam manje vise sve kupio na 40% snizenja.

Sto se tice flipup kaciga , nisam je nikad vozio ,ali uglavnom sam cuo komentare od kolega bikera da flip kaciga da je dobra mora dobro da se plati, da zbog mehanizama konstrukcije ako zelis istu udobnost i sigurnost to je na cijenu klasicne fullface josh 30%

Sto se tice kacige ide koiliko para toliko muzike , a neko kaze da se za kacigu daje para koliko mislis da ti vrijedi galava . Znam da covjeku dosta puta bude zao ili nema te pare da da za kacigu ali iz toga razloga kazem da treba loviti snizenja . Ja sam vozio Grex, Nolan , Aeroh , MT svaka od tih kaciga je bila full face i do 200e i svaka je imala neku manu . Nolan i Grex su mi furele uhhh mislim da sam od njih sinuse zaradio . Aeroh pri brzini 100+ vobling , glava tamo ovamo je tresla prodao sam je odmah . MT je bila ok ali bucna ... slucajno nalece Shoei sa 450e na 250e nisam ni trena razmisljao nego sam je kupio a utom trenu sam imao tri kacige kuci . I slobodno mogu da kazem da je to skroz druga prica i osjecaj . Ne furi , ne magli (pinlock i u sred januara radi posao 1/1) , tiha poprilicno , udobna ... e sad mozda je samo slucaj da je mene ova lijepo legla i da mi odgovara glavi . Ali opet kazem nebih znao da postoji tolika razlika jer vozeci sve ove kacige mislio sam da je normalno i da mora tako da furi, magli i sl .

Bas prije neki dan nalijecem na profil na instagram dje lik vozi skuter sa svom opremom a u komentare mu se ljudi sprdaju dje vozi skuter i nosi opremu . A niko ne misli o tome da se isto pada i sa skutera i velikog motora , ne zna asfalt pri 50kmh sa ceka si ti panuo ... da ne pominjem vece brzine a danasnji skuteri idu svi 140+kmh
    Last edited by Stivi; Today at 11:48.
    " If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."

Thanks Thanks Given 
    191
    Thanks Thanks Received 
    675
    Thanked in
    363 Posts

Ko uvozi SHOEI kacige?

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Thanks Thanks Given 
    2,324
    Thanks Thanks Received 
    634
    Thanked in
    331 Posts

Quote Originally Posted by Majx View Post
    Ko uvozi SHOEI kacige?

Magnus Moto.
    SMRT FAŠIZMU!

Thanks Thanks Given 
    191
    Thanks Thanks Received 
    675
    Thanked in
    363 Posts

Ne mogu naci na sajt nista.

Thanks Thanks Given 
    2,324
    Thanks Thanks Received 
    634
    Thanked in
    331 Posts

Podji do njih, imaju izlozene modele. Nije nesto veliki izbor, ali vjerujem da mozes nac sto ti odgovara.
    SMRT FAŠIZMU!

7. The Following User Says Thank You to Illuminated For This Useful Post:

Page 145 of 145 FirstFirst ... 4595135141142143144145

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 5 users browsing this thread. (1 members and 4 guests)

1. Laz

Bookmarks

Bookmarks