Ja sam se ovo ljeto kanio da kupim jet kacigu , ali ipak sam ostao na fullface . Ne znam ali meni ne smeta uopste skroz zatvorena kaciga i to je josh crna . ako mi je bas vruce otvorim vezir do pola ili skorz i to je to . Sad krece pravo vrijeme za kupovinu opreme jer krece jesen/zima i bice popusta . Pisao sam vec par puta ovdje da sam ja svu opremu kupio zimi i da sam manje vise sve kupio na 40% snizenja.
Sto se tice flipup kaciga , nisam je nikad vozio ,ali uglavnom sam cuo komentare od kolega bikera da flip kaciga da je dobra mora dobro da se plati, da zbog mehanizama konstrukcije ako zelis istu udobnost i sigurnost to je na cijenu klasicne fullface josh 30%
Sto se tice kacige ide koiliko para toliko muzike , a neko kaze da se za kacigu daje para koliko mislis da ti vrijedi galava. Znam da covjeku dosta puta bude zao ili nema te pare da da za kacigu ali iz toga razloga kazem da treba loviti snizenja . Ja sam vozio Grex, Nolan , Aeroh , MT svaka od tih kaciga je bila full face i do 200e i svaka je imala neku manu . Nolan i Grex su mi furele uhhh mislim da sam od njih sinuse zaradio . Aeroh pri brzini 100+ vobling , glava tamo ovamo je tresla prodao sam je odmah . MT je bila ok ali bucna ... slucajno nalece Shoei sa 450e na 250e nisam ni trena razmisljao nego sam je kupio a utom trenu sam imao tri kacige kuci . I slobodno mogu da kazem da je to skroz druga prica i osjecaj . Ne furi , ne magli (pinlock i u sred januara radi posao 1/1) , tiha poprilicno , udobna ... e sad mozda je samo slucaj da je mene ova lijepo legla i da mi odgovara glavi . Ali opet kazem nebih znao da postoji tolika razlika jer vozeci sve ove kacige mislio sam da je normalno i da mora tako da furi, magli i sl .
Bas prije neki dan nalijecem na profil na instagram dje lik vozi skuter sa svom opremom a u komentare mu se ljudi sprdaju dje vozi skuter i nosi opremu . A niko ne misli o tome da se isto pada i sa skutera i velikog motora , ne zna asfalt pri 50kmh sa ceka si ti panuo ... da ne pominjem vece brzine a danasnji skuteri idu svi 140+kmh

Reply With Quote
. Znam da covjeku dosta puta bude zao ili nema te pare da da za kacigu ali iz toga razloga kazem da treba loviti snizenja . Ja sam vozio Grex, Nolan , Aeroh , MT svaka od tih kaciga je bila full face i do 200e i svaka je imala neku manu . Nolan i Grex su mi furele uhhh mislim da sam od njih sinuse zaradio . Aeroh pri brzini 100+ vobling , glava tamo ovamo je tresla prodao sam je odmah . MT je bila ok ali bucna ... slucajno nalece Shoei sa 450e na 250e nisam ni trena razmisljao nego sam je kupio a utom trenu sam imao tri kacige kuci . I slobodno mogu da kazem da je to skroz druga prica i osjecaj . Ne furi , ne magli (pinlock i u sred januara radi posao 1/1) , tiha poprilicno , udobna ... e sad mozda je samo slucaj da je mene ova lijepo legla i da mi odgovara glavi . Ali opet kazem nebih znao da postoji tolika razlika jer vozeci sve ove kacige mislio sam da je normalno i da mora tako da furi, magli i sl . 
Bookmarks