Teško bi mi bilo proći pored nekog ko želi da se ubije.
γνῶθι σαὐτόν
Poslano sa mog M2101K7AG koristeći Tapatalk
Did you know..
https://youtube.com/shorts/QAWE9JMwp...tbLgdP5LcjFOwg
Last edited by Bluemoon; 25-07-26 at 23:40.
Normalne, veli, uravnotežene i zdrave osobe ne slušaju ovakvu vrstu muzike.
Sjećam se, bijah neđe u srednjoj, drug iz odjeljenja prokomentarisa, kad čude Radosnu Diviziju iz vokmena:
"Kako da se ne čovjek ne ubije, kad sluša ovakvu muziku. Ja ne bih moga da izdržim."
Svaki dan je dobar za upiranje.
Muka, muka. Tako je čeljadetu, kad je navučeno na muku.
Nikakva muka i to je život.
She's, veli, lost control. Control, control...
Svjetski dan prevencije samoubistava
https://mladiniksica.me/svjetski-dan...amoubistava-4/Svjetski dan prevencije samoubistava obilježava se svake godine 10. septembra, sa ciljem podizanja svijesti o mogućnostima prevencije samoubistava, smanjenja stigme i ohrabrivanja ljudi da potraže pomoć kada im je potrebna.
Ovogodišnji datum podsjeća da razgovor može biti važan prvi korak. Pažnja, razumijevanje i podrška mogu napraviti razliku za osobu koja prolazi kroz težak period.
Važno je da o mentalnom zdravlju govorimo otvoreno, bez osuđivanja i predrasuda, te da ljudima koji se suočavaju sa krizom omogućimo pristup stručnoj pomoći i podršci.
Nekad je dovoljno pitati: „Kako si zaista?“ i saslušati.
Komsija 40.godina prije neki dan.
Dvoje male djece.
Niotkuda...
Pakao.
Sent from my SM-A566B using Tapatalk
nikad to nije niotkuda
nothing comes from violence and nothing ever could
Tako svi spolja djeluju
nothing comes from violence and nothing ever could
Ljudi se teško otvaraju naročito muškarci.A još teže se otvaraju bliskim ljudima što je paradoksalno jer je kao znak slabosti.
Meni je drago kad mi se i potpuni stranac otvori kod svojih slabosti no nisu svi isti.
Nekada se samoubistvo vrsilo zbog percepcije izgubljene časti. Danas jer je život “težak”.
Valjda je bilo stalno ratova pa dok ne vidiš smrt ne znaš ni cijeniti život. A živit tamo gdje se treba dić u 4 i živo nahranit i čitav dan sa stokom i u sijenu. Nemaš se kad ni ubiti. Ne mogu da zamislim djeda kako se “otvara” nekome.
Mada ja sam druga priča. Totalno sam empatičan, emotivan, lako se zaljubim, zaplačem… I tako kad sam mladji bio uvijek sam se u ženskom društvu “otvarao”. Znalo je da upali. Emotivan sam pa to ti je.
Last edited by Caesar; Yesterday at 21:11.
γνῶθι σαὐτόν
Jes, vidi se
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks