Pitah robota, ali nesto halucinira...
Kakav je sad zakon za prevod vozila?Nisam ispratio ovo sta se desavalo 2.5% pa posle opet 5% pa se jos nesto mijenjalo kasnije.
Ako ovih dana napravim kupoprodajni ugovor, moram li isti sekund prevodit vozilo? Rece mi neki drug da je sad obazvezno prevesti u roku od 2 nedelje?
Pitam jer registracija vazi jos nekih mjesec ipo dana, pa sam mislio tad sve o jednom trosku?
Bmw-a sam preveo posle 6 mjeseci isto na registraciju...isto sam samo kupoprodajni napravio, navodno imaju ti neki penali sto se placaju, ja mislim da mi je bilo 5-6e skuplje na 6 mjeseci...
Sad je motorcikl u pitanju...I nece se voziti do sledeceg ljeta, tako da me nece zaustavljat policija i slicno...Nego rekoh cisto da mi ne lupe tu neku kaznu? ili da bas odma prevodim?
Pisao sam na drugu temu.
Zakon o porezu na promet upotrebljavanih motornih vozila, plovnih objekata, vazduhoplova i letjelica u članu 3 precizira da je "Poreski obveznik poreza je kupac, odnosno sticalac upotrebljavanih putničkih i ostalih motornih vozila, plovnih objekata, vazduhoplova i letilica".
Isti zakon dalje u članu 5 kaže da je poreska osnovica 5%. Član 8 precizira da je Poreski obveznik dužan je da poreskom organu prema svom sjedištu ili prebivalištu podnese zahtjev za utvrđivanje poreza na promet upotrebljavanog motornog vozila, plovnog objekta, vazduhoplova ili letilice, u roku od 15 dana od dana nastanka poreske obaveze.
A kazna je lijepa. Za prekršaj iz stava 1 ovog člana kazniće se i odgovorno lice u pravnom licu, poreski posrednik i fizičko lice novčanom kaznom od 300,00 eura do 2.000,00 eura
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Auto otpad za vw grupaciju? Neki kontakt
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks