Sjever me baš ne zanima tamo ne zalazim.
Kroz grad od kad je postala kambodza samo pješke u 90% slučajeva.
E sad samo ne mogu da provalim od PG do Virpazara ove 2 lokacije dje su.
Moram sad da vozim polako da bi ih uočio.![]()
Je l neko mozda skinuo paziapp?
nothing comes from violence and nothing ever could
Sjever me baš ne zanima tamo ne zalazim.
Kroz grad od kad je postala kambodza samo pješke u 90% slučajeva.
E sad samo ne mogu da provalim od PG do Virpazara ove 2 lokacije dje su.
Moram sad da vozim polako da bi ih uočio.![]()
Jes lakše gledat na aplikacije no na brzinomjer.Ovo prvo je doduše zbog sebe ovo drugo zbog straha od murije.
Poslano sa mog SM-A566B koristeći Tapatalk
Nema gledanja samo zapisti
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Waze je mnogo bolji, odličan i praktičan jer je vrlo jednostavan i intuitivan za korišćenje. Lako prijaviš radare, policiju, ali i nezgodu, gužvu, radove, prepreku na putu i slično…
Sve se praktično dobija uživo, a ako se negdje napravi gužva, odmah ti ponudi drugu rutu. Još kad bi se kod nas koristio toliko koliko se koristi na Zapadu, bila bi prava stvar i ništa preko toga ne bi potrebno bilo…
Sent from my iPhone using Tapatalk
Waze je zaista odličan i većina patrola bude prijavljena makar na ovim glavnim pravcima. Dobro bi bilo kad bi neko od editora mapa ubacio ove lokacije na njega. Ono što meni nije baš najjasnije da li su ovo fiksne lokacije na magistralnim putevima jer mi djeluje da se mogu mijenjati ako su radari na tronožac i postavljaju se ručno?
Sent from my SM-S916B using Tapatalk
Nisu trebali objavljivat ove lokacije.
Prema tome, šta da ti kažem?
Imas i metod "average speed" gdje cijelom dionicom treba da se drze ogranicenja.
Prema tome, šta da ti kažem?
U dosta evropskih zemalja lokacije fiksnih radara su javno dostupne i normalno ih ima u bazama i navigacijama… Za mobilne kontrole je malo drugačije – njih uglavnom sami vozači prijavljuju kad ih primijete. Opet, ni tu nije svuda isto, jer neke zemlje imaju ograničenja za ovakva upozorenja..
Recimo, u Švajcarskoj su od upozorenja na radare i policijske kontrole zabranjena, pa je Waze od skoro čak ukinuo tu opciju. Ipak, ljudi su našli „rješenje“ – počeli su da prijavljuju radar kao „nid de poule“ (rupu na putu), pa ostali korisnici znaju šta se zapravo nalazi ispred njih
Jeste, pogotovo sa novim autima u kojima je osjećaj brzine minimalan. Učio sam da vozim na Ladi nivi u kojoj je preko 80na sat osjećaj bio kao da će da poleti. U novim autima je subjektivni osjećaj pri toj brizini kao da vozioš 50 na sat. Mislim da će limitator brzine na autu konačno ući u upotrebu.
Jeste moguće je, ali danas je recimo od Petrovca do Podgorice, gdje sam se držao svih propisa i ograničenja, kamioni, šleperi i ostali su mi se bukvalno kačili na branik. Blicali, mahali rukama, negodovali, a opet se rijetko ko usudio da pretekne..
Što neko reče, to nije vožnja, to je mučenje. Dok se svi malo ne naviknemo na nova pravila, nervoza i pritisak nam ne ginu..
Last edited by patch-plugin5l; 05-09-26 at 18:58.
Ne razumijem kako se tiče terena a ne vozila?
Poenta je da ne moram da pažnju na ovim našim divnim putevima prepunim vrhuhnskih vozača da usmjeravam konstantno na brzinomjer. Ne divljam po putu da se razumijemo ali vožnja strogo po ograničenjima je prilično opterećujuća. Meni makar.
Bulevar Veljka Vlahovica je idealan kandidat za 50km na sat
Okey kapiram meni recimo nije i prije ovoga iako osjetim da je mala granica kad dođem na 90 od 80 a onda je još manja na 100 no se zapitaj kako moš da reaguješ ako ti neki dalabu uđe u tvoju traku iz suprotnog pravca jer prestiže nekoga što se masu puta dešava sa 80 a kako sa sto.
Teren je super da si sam na teren ali nisi.
Poslano sa mog M2101K7AG koristeći Tapatalk
Covjeku oduzeli pistolj jer je tri put prekrsajno kaznjen za voznju po dejstvom alkohola... pa oduzmi mu alkohol a ne pistolj hahahha
Posto rade kamere na semaforima, kaznjavaju li ako se prodje kroz zuto?
Sent from my SM-A556E using Tapatalk
Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.
Ne zamjeram ali te aplikacije su me dosta puta spasile po inostranstvu. Em je na njima uvijek prikazano trenutno ograničenje em su prikazane i lokacije i vrste kamera. Recimo kroz Beograd ima kamera koje su samo za žutu traku npr. Kroz Hrvatsku mi nije bilo toliko bitno jer je kod njih svaka kamera označena znakom ali dobro dođe kao podsjetnik.
5tu,6tu... brzinu treba izbačiti sa našeg tržišta
Послато са 2510ERA8BG помоћу Тапатока
Razlika je zanemarljiva i shvatam tvoju poentu, čak sam i sam kačio ovdje brzinomjer sa prikazanim tempom tj koliko minuta treba da se pređe 10km i što se brže ide manja je ušteda vremenski. Psihički mi je lakše kad znam da sam od tačke A do tačke B prošao put bez opterećenja vožnjom strogo po ograničenjima pri tom ne ugrožavajući nikog, prvo sebe i svoju porodicu pa onda ni druge. Laže ko kaže da mu život nije mio.
There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)
Bookmarks