Ova recimo..Gospa od Snijega mi je baš draga tu je ponta na najbolju moguću meni plaźu u CG na Verige.
Poslano sa mog SM-A566B koristeći Tapatalk
Meni se čini da su tamo ipak više katoličke po arhitekturi barem...slabo tu ima pravoslavnih.
https://www.tripadvisor.com/Attracti...icipality.html
Last edited by Bluemoon; Yesterday at 15:52.
Ova recimo..Gospa od Snijega mi je baš draga tu je ponta na najbolju moguću meni plaźu u CG na Verige.
To sigurno, vise je katolickih. Prelijepo je sve sto imamo, al ne cuvamo nista
Kad pomenusmo Kotor.
Crkva sv.Luke je tipično vizantinski stil gotiike u arhitekturu.
Nije Kotor grad da bi ljudi da se smočaju u more to je grad Kulture đe imaju što da vide za ove druge je Ada i Velika Plaža.
Poslano sa mog M2101K7AG koristeći Tapatalk
Last edited by Bluemoon; Yesterday at 16:35.
Bio sam par dana Ljubljana, Trst, Bled…
Vjerujte mi da je SVAKI restoran jeftiniji od nekog prosječnog u pg ili u city kvartu… i to znači na turističkim mjestima, trgovima, pored jezera…
Kafa, pivo, koktel, pica, pasta, biftek, doručak do 10€ max i to poširana jaja, avokado i slične zajebancije
Svratih u MEK, cizburger, koka kola 0,25l, pomfrit - 3,50€dodatno sladoled još 1,20€
Znam da je ovo sramota od cijena u CG postalo, plus kvalitet na pola mjesta NULA, i da je mala razlika jedeš li u neki top restoran na primorju ili u sred city kvarta.
Eto toliko od mene u ovom javljanju… evo me ka bizbi.
Ima li šema iz ruke crtana?
Living on the EDGE side
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Ne znam đe si jeo, ali Ljubljana i Bled su poskupi. Bijah u junu i neprijatno se iznenadih sa cijenama, skuplje nego Italija koji mjesec prije toga.
Sigurno ima jeftinijih restorana, ali većina onih uz rijeku u Ljubljani su evropske cijene. 2 burgera sa pomfritom i po 3 piva, 70€. Pizze 15e+.
Na Bled kremšnita njihova čuvena čini mi se 8 ili 10e.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
#fakenews
Kremšnita je 7€ ili 7,50€ u Vila Preseren. A to je možda i najbolja lokacija na Bledu?
Spica - Bar And Restaurant - Bled
Doručak 15€ po osobi, svedski sto, svašta imaslatko, slano…
Nisam pitao za ručak je li ista fora i koliko košta.
Le petit cafe Ljubljana (doručak 10-11€)
Fany & Mary… (Ljubljana) (uz rijeku)
Pica od 10-11€ pa do 15€
Burgeri isto tako..
Pivo od 3,50€ - 4€
Cacao gibanica ona njihova isto 7€
Most je malo skuplji. Ali top biftek.
Pop's Burger Bar - 15€ brutalni burgeri.
U Trst čaša vina 3€
Tiramisu 7€
Pašte od 8-9€ do 15€
Inače svuda ima neki happy hour, akcije itd…
Ja sam se prijatno iznenadio.
Last edited by stefke; Yesterday at 23:23.
Eto u nekoliko mjesta smo išli istih, i baš ta mjesta dokazuju da si malo prećerao (tvrdeći da je svaki restoran jeftiniji od prosječnog u PG).
Spica na Bledu, jeo pizzu (odlična), ali je tipa 17-18e bila. Đeca karbonaru čini mi se oko 20€. Žena isto neku pastu slična cijena (Bolonja/Modena/Firenca je niđe ne platismo preko 15€). Kremšnita čini mi se 8-9e upravo u Spici.
Pop burger place, brutalan burger (2 dana zaredom sam išao) i odlično pivo (kraft koji proizvode samo za njih), ali burger 15 + pomfrit 5 + pivo 5-6. Je li vrhunski, jeste, je li jeftino, daleko od toga.
Jadro restoran blizu smještaja mi bio, Cezar salata 17-18e.
Smještaj skuplji nego u Italiji i Njemačkoj (vjerovatno jer je izbor manji).
Moram priznati da za hranu nijesam previše lutao, već sam birao restorane/mjesta koja imaju dobre ocjene na google-u i trip-u, ali tako radim gdje god otputujem, i meni je utisak potpuno drugačiji od tvog, baš sam neprijatno iznenađen sa cijenama.
#fakenews
Pašo je bio baš nedavno u Ljubljani i žalio mi se na cijene. A baš mu nije problem da plati i ne žali ali ono kao skuplje nego na dosta mjesta po Evropi đe je bio. Ali stvarno zadovoljan sa svim što je jeo i pio.
Probaj da nadjes ovu knjigu. Ima vrlo detaljno popisani I slikani svi sakralni objekti koji se nalaze na brdu Vrmac sa kotorske I tivatske strane. Misim da ih je ukupno 57. Takodje u istoj knjizi je I popis austrougarskih tvrdjava kao I ambijentalnih cjelina na brdu. Interesantno stivo, mada doticna NVO je izdala vise knjiga na temu kulturne bastine Kotora I zaliva.
Sent from my SM-S908B using Tapatalk
To learn how to use your head, you have to go out of your MIND.
Ja sam isto očekivao da će biti dranje po ušima ali iz mog iskustva ništa strašno, opet kažem ima u Pg dosta kafica/restorana skupljih..
Evo jednog primjera, Colosseum city kvart, možda je taman u Rimu pored Coloseuma jeftinije
Da ne pominjem Spago, Per sempre, Garden i slične ..
Medo
eto u meat je pomfrit 4,80€ a ne može se porediti sa Pop Burgerom. Tačnije i na brze hrane ga naplate 3-4€
Margarita 11-12€ i naplate kuver 1,50€ meat.
U goodfelas (brza hrana) nemaš burgera ispod 8€
Makse
Nego odosmo u off…
Mogli smo na drugu temu
Opet kažem uprodjujem restorane na udarnim mjestima u Ljubljani, Bledu, Trstu i restorane iz city kvarta (jer sam tamo najviše)
Mislim da bi trebalo uporediti Bled i Žabljak možda,
Eto npr Plužine u Zvono, Sočicu pa nema obroka ispod 12€
Iako u zvono bar dobiješ ukusan ručak, sočica trt
Sve je super, deri strance oni su navikli na slične cijene, ali daj kao mali trg petrovac ili lokali po DU lokalcima neku karticu/popust 20-30%
Last edited by stefke; Today at 00:16.
Najveći dio utiska je do očekivanja, ti si vjer mislio da će biti skuplje pa si se iznenadio prijatno, ja sam očekivao jeftinije pa se iznenadio neprijatno.
U suštini, turistička mjesta u CG su taman u rangu cijena u Ljubljani i na Bledu, a kvalitet u većini CG restorana nije ni primaći. Porediti restoran na Crnom jezeru i Spicu je smiješno sa strane kvaliteta.
P.S. Isto tako, meni je krug, tj šetnja oko Crnog jezera, bar duplo bolja nego šetnja oko Bleda.
#fakenews
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks