Koleginica mi se žalila 4 dana otkad joj je stiglo u PG
Onda odjednom statusi da je na carinjenje, pa ocarinjeno, pa kod kurira i sjutradan dostavljeno na CT
Ima li što novije za ove pošiljke sa Alija? Koliko se zadržavaju na carini i to?
Sent from my S24 Ultra using Tapatalk
Koleginica mi se žalila 4 dana otkad joj je stiglo u PG
Onda odjednom statusi da je na carinjenje, pa ocarinjeno, pa kod kurira i sjutradan dostavljeno na CT
Danas me zvali da pokupim paket poručen 14.07 sa Alija
Mene su zaboravili.
12.07.2026. 09:36:00 UZTAS INO Prijem pošiljke 13.07.2026. 09:36:00 UZTAS INO Pošiljka spakovana u vreću 13.07.2026. 09:36:00 UZTAS INO Pošiljka prispjela u izmjeničnu poštu - izvoz 24.07.2026. 11:32:32 81003 Podgorica Pošiljka prispjela u izmjeničnu poštu - uvoz 24.07.2026. 11:38:44 81003 Podgorica Pošiljka podnesena na carinski pregled
Znachi jos mjesec dana treba da cekam na carinu. Top.
Čekam i ja sa creation watches. Da su svi po odmora procesuirali bi do sad, po***** im se na uslugu.
![]()
Lord, the pitiful screams of all them college-educated women!
Koliko obično treba poštinoj špediciji da obradi pošiljku? Treba li im što osim lk i fakture?
Sent from my OP13 using Tapatalk
Stay salty.
Za 5 dana Kina CG.
A onda na carinu već 6 dana...
Living on the EDGE side
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Je li imao još neko ovakav problem s naručivanjem s Amazona (us), tj. -domaćom bankom preko koje je išlo plaćanje.
Nije najjasnije ko je "kriv", Amazon ili banka. Zato i cukam ovo.
Da bi se sve potanko objasnilo treba roman (ko će to čitat?), so namjerno ću što konciznije, vjerovatno na uštrb jasnoće, ali neka ide tako, pa ako bude trebalo naknadno ću -detaljisat.
Prije 10ak dana naručio sam 4 sitna itema s Amazona (us) i ukupni ceh na pro formi invoice-a je, s poštarinom ~134 eura. Banka lokalna uredno šalje sms obavještenje (par sati kasnije) da je pomenuti iznos skinut s računa, u korist "Amazon... " .
Ono što valja znati je,
*Amazon ne naplaćuje tj. ne skida pare sve dok narudžba ne pređe preko vrata, te iznos koji je banka skinula s računa su zapravo "alocirana sredstva". Transakcija ka Amazonu se dešava tek kad je pošiljka spakovana i na izlaznim vratima magacina. (Ovo znam provjereno).
Ali,
-Amazon ima problem s jednim itemom iz narudžbe i umjesto svih 4 šalje 3 itema. I, (to sam kasnije saznao iz transakcionog loga Amazona), ne naplaćuje 134€ već 80€! Razliku moja vrla banka ne vraća meni na račun, niti se glaska u bilo kom smislu.
Juče stiže notifikacija, evo dok ovo kucam još jednom, (na sreću nemah dovoljno sredstava na kartici, sasvim namjerno je držim tako upravo zbog net prevara/lopovluka), da je Amazon htio (""opet"" & ""još jednom"") da naplati ovu razliku od 54€! Koja je, po banci uredno plaćena.
(Ovo su mi i prije jednom napravili, ali kako me "ubijediše" (i Amazon i banka, i s jednima i drugima sam parla oko problema) da je sve 100/100, odustadoh od dalje epopeje.
Kako se evo ponovi, te vidjeh da nijesam lud i paranoičan, e ovaj put ćemo se ćerat pa ha.)
Bilo ko, iskustva? Slični problemi?
I najbitnije, ako je neko imao ovakav problem, kako je najbolje rešavat?!
Hvala
><
Imao ja identično.
Pisao sam čak na ovom forumu.
Svađao se sa bankom, i na kraju NIŠTA nijesam riješio.
Samo je meni naplaćena puna pošiljka, pa onda je Amazon skapirao da ne može sve da pošalje pa je poslao dio i onda je drugi dio pošiljke naplatio opet.
Nema povraća ni na izvodu, Amazon kaže da nije do njih, banka se ne oglašava.
Living on the EDGE side
Provjertite nakon par radnih dana kada banka finalno proknjizi. Moze da prodje i 30 dana do finalnog knjizenja.
U suprotnom pisite prigovor banci
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
i meni se desilo isto.
Koja banka?
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Meni se desilo sledeće..
Naručio nešto 90$ sa Tajlanda, nije poslato posle 2-3 mjeseca i zatražim refund, u medjuvremenu sam promijenio karticu (izgubio staru) i sad imaju problem sa refundom… ponudili se na PayPal da posalju ali mi nemamo opciju primanja para.. sta da predlozim?
@hercules da lj moze da se inicira refund za transakciju po kartici koja je reizdata ili blokirana zbog zamjene?
Generalno refundacija stize na kartica koja vise nije aktivna/istekla (znaci sredstva ti stignu na tvom racunu).
Svakako zovni call centar od svoje banke i pitaj hoce li stici refundacija na tvom racunu i ako kartica so kojom si platio online vise nije aktivna - a trebalo bi da moze jer mi se slicno desilo nedje prije da sam nesto placao online, zamijenio karticu sa kojom sam placao za novom (dobio novi 16-cifreni broj, do kad vazi, cvv...) i normalno legao refund na racun.
E sad drugi slucaj gdje bi mozda bilo zeznuto jeste ako si mijenjao banku, te samim tim uopste nemas pristup starom racunu sa kojeg si to platio online (ugasen racun) - onda isto pitaj staru banku sta da radis.
Nisam siguran. Mora banka tu da se uključi i eventualno preko procesora ramijeni PAN brojeve kako treba.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Danas bi jako dobar dan, bogovi najklonjeni ni da im se najbolja žrtva prinijela.
Riješi se stvar toliko fino i lagano da sam još uvjek u blagom šoku, -Je li ovo stvarno?!
Guess da ono što treba, što jedino treba, kako bi se pojedine stvari riješile, je -Naletjet na pravu osobu!
Uglavnom, za sve koji imaju ovaj problem, evo što treba uradit,
-Pravac banka i nać po svaku cijenu nekog iz "kartičarskog departmenta" ko je avizan i zna posao. Objasnit situaciju, u mom slučaju djevojka razumje (svaka joj čast, bow do zemlje!) u čemu je problem a da nijesam ni na po priče bio. I riješi sve, čak i identičnu stvar od prije po godine-godinu. Prežaljenu iha kad.
-Pare koje se alociraju (skinu sa vašeg računa) po pro-formi prodavca, ako se ne potroše u cjelosti (ne prebace na račun prodavca) u odr. roku, završe u svojevrsnom "limbu" sistema. Ostanu "između svjetova", gdje više nijesu dostupne ni vlasniku, ni prodavcu.
Banka mora da ih "oslobodi" i vrati vam ih na račun.
Eto misterija je riješena, imah baš sreće te naletjeh na znaveno i odlično čeljade, koje riješi sve za 5 min.
Nadam se da će i ostali riješit problem, posebno sad kad se zna u čemu je stvar.
(( Čudnog li dana! ))
><
Provjerio ja nekoliko puta, to se desilo prošle godine pa sam prežalio taj novac.
Provjerio i sada i nemam nikakav proliv u tom iznosu. Ajde koja poslovnica i koja banka?
Ja ovim u HB nijesam nikako mogao da objasnim da su mi dva puta skinuli za istu stvar te da treba da mi odrade parcijalni refund prve stvari.
Living on the EDGE side
There are currently 26 users browsing this thread. (0 members and 26 guests)
Bookmarks