Page 127 of 127 FirstFirst ... 2777117123124125126127
Results 3,151 to 3,168 of 3168

Thread: [ T E L E V I Z O R I ] preporuke, problemi & rješenja

Thanks Thanks Given 
    76
    Thanks Thanks Received 
    273
    Thanked in
    211 Posts

Kako se gledaju filmovi na te tv od 144hz? Ima li onog juddera?
    Posto ovi od 50/60 nisu ni za k.
    120hz bih uzeo svakako, na tome valjda bas fino nalegne 24fps. U teoriji i na 144.
    Samo je pitanje da li je kod tih sto reklamiraju kao 144 to samo game mod.

Thanks Thanks Given 
    38
    Thanks Thanks Received 
    67
    Thanked in
    43 Posts

TCL 55C7L SQD-Mini LED TV 55" ultra HD, Google TV, 1152 Preciznih zona zatamnjivanja,Bang&Olufsen

Sto kazu za ovaj model?

Sent from my SM-S948B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    384
    Thanks Thanks Received 
    729
    Thanked in
    350 Posts

Kad se ocekuju lg oled novi modeli da padnu sa cijenama u tehnomax?
    cudi me da nema proslogodisnjih modela u ponudi, je li moguce da su sve prodali?
    Podgorica Podgoricanima!

Thanks Thanks Given 
    130
    Thanks Thanks Received 
    40
    Thanked in
    28 Posts

Quote Originally Posted by simke081 View Post
    TCL 55C7L SQD-Mini LED TV 55" ultra HD, Google TV, 1152 Preciznih zona zatamnjivanja,Bang&Olufsen

Sto kazu za ovaj model?

Sent from my SM-S948B using Tapatalk
    TCL C7L Mini-LED TV Review: The New Value King?

5. The Following User Says Thank You to nervo For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,246
    Thanks Thanks Received 
    14,005
    Thanked in
    5,317 Posts

Uh, evo 10 dana vagam između njega i Hisense-a U8Q u verziji od 65", imam ih za iste pare, o oba TV-a znam apsolutno sve (ja mislim da ne postoji review da nisam odgledao što za EU modele što za US (U8GQ koji se ne razlikuje od EU verzije u bitnim stvarima i QM7L koji je identičan kao EU) taman odlučim se za U8Q jer je ipak prošlogodišnji flagship a C7L ovogodišnji upper midrange, dosta me vuče i C7L zbog spektakularnih boja, čak 91% izmereno za BT.2020. Oba idu u peaku na 3000+ nita u HDR-u, dakle na oba je HDR nenormalan, na oba je crna odlična iako C7L ima skoro pa duplo manje dimming zona, na C7L local dimming radi savršeno, fenomenalna su oba TV-a.

Ono što bih ja volio je da ih vidim uživo da vidim to procesiranje i upscaling jer na TCL C805 nisam bio nešto prezadovoljan dok sa Hisense-om iz premium klase nemam nikakvog iskustva. Problem je što mislim da ni jedan ni drugi nigdje nema izloženo.

Thanks Thanks Given 
    76
    Thanks Thanks Received 
    273
    Thanked in
    211 Posts

HDR saturacija boja, nista tu nije prirodno.

Pixie girl wrl.

Ja bih iskreno kupia neki 1080p TV jer trenutno i u godinama koje slijede to je sadrzaj koji gledam.
    Na Stremio 4k ne moze da ucita, na streaming platformama ako ga ima to je neki bas stedljivi 4k.
    Koji ce mi upscaling i da se uzdam u to da je neprimjetan.
    Kvalitetan 1080p panel i kvalitetan 1080p source.

Ah, ne rade se 1080p TV paneli.

Zali boze sto nema djelova da popravim panasonik plazmu i gledam ko covjek.
    To remek djelo stoji u supi godinama jer nije bilo tog dijela.
    Last edited by Bruda; 01-09-26 at 18:56.

Thanks Thanks Given 
    6,246
    Thanks Thanks Received 
    14,005
    Thanked in
    5,317 Posts

Uh, nikako. HDR bude gimmick kod TV-a sa 300-500 nita osjetljenjem, smiješnim kontrastom i lokalnim zatamnjivanjem. Na ova dva što pomenuh je HDR spektakl, posebno na U8Q. Ako mjerenja prate EOTF krivu i ne odstupaju previše od nje, HDR mora praviti razliku.

Sent from my 17PM using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    7,085
    Thanks Thanks Received 
    719
    Thanked in
    414 Posts

Quote Originally Posted by BiTrAtE View Post
    Uh, nikako. HDR bude gimmick kod TV-a sa 300-500 nita osjetljenjem, smiješnim kontrastom i lokalnim zatamnjivanjem. Na ova dva što pomenuh je HDR spektakl, posebno na U8Q. Ako mjerenja prate EOTF krivu i ne odstupaju previše od nje, HDR mora praviti razliku.

Gledao sam dugo hisense i tcl miniledove, naginjao vise na tcl zbog google tv os, ali ulece ona akcija u tehnomax pa uzeh oled.

Sent from my phone

Thanks Thanks Given 
    455
    Thanks Thanks Received 
    442
    Thanked in
    254 Posts

Uh, evo 10 dana vagam između njega i Hisense-a U8Q u verziji od 65", imam ih za iste pare, o oba TV-a znam apsolutno sve (ja mislim da ne postoji review da nisam odgledao što za EU modele što za US (U8GQ koji se ne razlikuje od EU verzije u bitnim stvarima i QM7L koji je identičan kao EU) taman odlučim se za U8Q jer je ipak prošlogodišnji flagship a C7L ovogodišnji upper midrange, dosta me vuče i C7L zbog spektakularnih boja, čak 91% izmereno za BT.2020. Oba idu u peaku na 3000+ nita u HDR-u, dakle na oba je HDR nenormalan, na oba je crna odlična iako C7L ima skoro pa duplo manje dimming zona, na C7L local dimming radi savršeno, fenomenalna su oba TV-a.

Ono što bih ja volio je da ih vidim uživo da vidim to procesiranje i upscaling jer na TCL C805 nisam bio nešto prezadovoljan dok sa Hisense-om iz premium klase nemam nikakvog iskustva. Problem je što mislim da ni jedan ni drugi nigdje nema izloženo.
    Uh odavno mjerkam U8Q, dako još malo pane cijena

Послато са 2510ERA8BG помоћу Тапатока
    Last edited by isnogood; Yesterday at 06:52.

Thanks Thanks Given 
    6,246
    Thanks Thanks Received 
    14,005
    Thanked in
    5,317 Posts

Uzeh U8Q ipak, bukvalno jedina i razumna odluka nego sam ja paklenik pa eto, moralo se istražiti do kraja...

Više sam oduševljen nego kad sam sa X850e Sony-a prelazio na LG C1 OLED, nestvaran brightness, toliko je svjetao panel da komforno gledam bez refleksija tj minimalnim neprimijetnim, a prozori su preko puta TV-a bukvalno i to ogromni, iza leđa mi dođu, najgora situacija. Do sada su se morale spuštati roletne da bi se po danu gledao TV bez problema.

Kablovska izgleda bolje nego na C1, mučio sam se mjesecima da kablovsku na C1 namjestim da izgleda kako meni odgovara, nisam uspijevao, nije ni ovdje situacija idealna ali bolja od C1 pofino što je meni dovoljno dobro! Mislim na upscaling i motion handling, bolje izgledaju fudbalske utakmice, bolje izgleda i običan program.

Posle 2 sata druženja sa Vidom, nejasno zašto se pljuje taj OS, nema Stremio bez Lite? Šta još fali od aplikacija sem Kodi kojeg nema ni WebOS? Radi sve ekstremno brzo, fantastičan odziv, sve je intiutivno, mnogo mi preglednije djeluje settings meni i onaj quick meni nego kod WebOS-a, bez zamjerke za sada, Plex takođe radi bez greške.

E sad, pobjednik je HDR i ta crna boja, imam dva oleda u stanu i evo ću čekati mrak da probam u mrklom mraku ove testove, meni ovo za sada djeluje fenomenalno, 2050 dimming zona čini svoje, baš ne bih mogao da provalim da nije oled, bih vjerovatno da ih jedan pored drugog postavim ali ovako meni ovo po danu djeluje super. Kažem opet, pravi test je u mrklom mraku kad ću da vidim ima li i probijanja svjetlosti i bloominga, mada mi se čini da mi je vrhunski panel "upao", jer ni govora ni o DSE tokom gledanja fudbalske utakmice (blejao sam u ekran kao tele pola sata ne bi li primijetio šta )

Sve u svemu fenomenalan TV, pravi MiniLED i ono što se očekuje od te tehnologije, da pokupi najbolje iz oba svijeta (lcd i oled) i istovremeno bude i svijetao a i da ima odličan kontrast i dovoljno dobru crnu boju!

RGB-LED preskačite obavezno, tek je prva generacija i navlakuša opasna

12. The Following 3 Users Say Thank You to BiTrAtE For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ja imam LG nano i zadovoljan sam s njime.

Thanks Thanks Given 
    455
    Thanks Thanks Received 
    442
    Thanked in
    254 Posts

Uzeh U8Q ipak, bukvalno jedina i razumna odluka nego sam ja paklenik pa eto, moralo se istražiti do kraja...

Više sam oduševljen nego kad sam sa X850e Sony-a prelazio na LG C1 OLED, nestvaran brightness, toliko je svjetao panel da komforno gledam bez refleksija tj minimalnim neprimijetnim, a prozori su preko puta TV-a bukvalno i to ogromni, iza leđa mi dođu, najgora situacija. Do sada su se morale spuštati roletne da bi se po danu gledao TV bez problema.

Kablovska izgleda bolje nego na C1, mučio sam se mjesecima da kablovsku na C1 namjestim da izgleda kako meni odgovara, nisam uspijevao, nije ni ovdje situacija idealna ali bolja od C1 pofino što je meni dovoljno dobro! Mislim na upscaling i motion handling, bolje izgledaju fudbalske utakmice, bolje izgleda i običan program.

Posle 2 sata druženja sa Vidom, nejasno zašto se pljuje taj OS, nema Stremio bez Lite? Šta još fali od aplikacija sem Kodi kojeg nema ni WebOS? Radi sve ekstremno brzo, fantastičan odziv, sve je intiutivno, mnogo mi preglednije djeluje settings meni i onaj quick meni nego kod WebOS-a, bez zamjerke za sada, Plex takođe radi bez greške.

E sad, pobjednik je HDR i ta crna boja, imam dva oleda u stanu i evo ću čekati mrak da probam u mrklom mraku ove testove, meni ovo za sada djeluje fenomenalno, 2050 dimming zona čini svoje, baš ne bih mogao da provalim da nije oled, bih vjerovatno da ih jedan pored drugog postavim ali ovako meni ovo po danu djeluje super. Kažem opet, pravi test je u mrklom mraku kad ću da vidim ima li i probijanja svjetlosti i bloominga, mada mi se čini da mi je vrhunski panel "upao", jer ni govora ni o DSE tokom gledanja fudbalske utakmice (blejao sam u ekran kao tele pola sata ne bi li primijetio šta )

Sve u svemu fenomenalan TV, pravi MiniLED i ono što se očekuje od te tehnologije, da pokupi najbolje iz oba svijeta (lcd i oled) i istovremeno bude i svijetao a i da ima odličan kontrast i dovoljno dobru crnu boju!

Srećna kupovina, javljaj još pojedinosti. Ovi se moji navukli evo par godina na Philips Ambilight, teško idu pregovori da se pređe na U8Q

Last edited by isnogood; Today at 06:48.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    9
    Thanked in
    9 Posts

Vidim da si poznavalac i zaljubljenik ovih stvari, neka je srecna kupovina.....da iskoristim....sta mislis o ovom modelu(nije za poredjenje sa ovim sto si uzeo) Hisense 65U7Q PRO, neka je akcija 800€
    https://tehnoplus.me/artikli/tv-uled...-led-4k-smart/

Thanks Thanks Given 
    6,246
    Thanks Thanks Received 
    14,005
    Thanked in
    5,317 Posts

Odličan, za te pare nema bolje, bar ovako na prvu da se mogu sjetiti.

edit: Provjerih sad, baš nema ništa bolje za 800 EUR, jedino koji mu je donekle blizu je XIAOMI TV S Pro Mini LED (ELA6322GL) ali Xiaomi niti navodi broj zona, i pitanje je kakav je motion handling, još uvjek su nepoznanica što se TV-a tiče. Jedino ako je izložen negdje pa da pogledaš uživo ali čisto sumnjam da može biti bolji od U7Q PRO.
    Last edited by BiTrAtE; Today at 09:09.

Thanks Thanks Given 
    455
    Thanks Thanks Received 
    442
    Thanked in
    254 Posts

Odličan, za te pare nema bolje, bar ovako na prvu da se mogu sjetiti.

edit: Provjerih sad, baš nema ništa bolje za 800 EUR, jedino koji mu je donekle blizu je XIAOMI TV S Pro Mini LED (ELA6322GL) ali Xiaomi niti navodi broj zona, i pitanje je kakav je motion handling, još uvjek su nepoznanica što se TV-a tiče. Jedino ako je izložen negdje pa da pogledaš uživo ali čisto sumnjam da može biti bolji od U7Q PRO.
    Kolko te ispanuo U8Q...

Thanks Thanks Given 
    6,246
    Thanks Thanks Received 
    14,005
    Thanked in
    5,317 Posts

950 i to je bila VP stara cijena, zadnji komad. Ako ga i budu dobijali receno mi je da ce veleprodajna biti oko 120e veća

19. The Following User Says Thank You to BiTrAtE For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,816
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Mi imamo U8Q ali nisam nesto zadovoljna ili nakon OLED to djeluje losije, ne znam.

Thanks Thanks Given 
    6,246
    Thanks Thanks Received 
    14,005
    Thanked in
    5,317 Posts

Lošije tačno šta? Kontrast mora biti lošiji ali je svakako dovoljno dobar, drastično bolji nego na led-u, uglovi gledanja takođe (meni irelevantno jer gledam ravno), crna je dovoljno crna, da se ogradim ne stigoh da ga probam u mrklom mraku sinoć...

Poredim sa oledima, LG C1, LG C5 i Philips 32M2n8900 monitorom

Page 127 of 127 FirstFirst ... 2777117123124125126127

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)