Page 141 of 141 FirstFirst ... 4191131137138139140141
Results 3,501 to 3,523 of 3523

Thread: O motociklu...

Thanks Thanks Given 
    27,186
    Thanks Thanks Received 
    8,627
    Thanked in
    4,266 Posts

Koliko vas ima koji niste pali sa motora? 0?
    Od motora sam odustao prije nekolike godine iz ovog gore razloga. Tako da baggy povremeno za malo avanture i da podigne adrenalin djeluje ok.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    2,035
    Thanks Thanks Received 
    6,278
    Thanked in
    2,921 Posts

ja sam napravio solidnu šestocifrenu kilometražu na motociklima, ,,poljubio'' asfalt dva puta, a pao nekoliko puta (ne znam tačan broj) u terenskoj vožnji (najveći broj padova mi je bio na kamenjaru kada idem nizbrdo) i sve je to ,,pijesma'' naspram kvada (lično nisam pao, ali mi je bilo zastrašujuče iskustvo . u prevodu ,,usrao sam se'')

3. The Following 2 Users Say Thank You to wulfy For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    435
    Thanks Thanks Received 
    1,054
    Thanked in
    475 Posts

Quote Originally Posted by extravaganca View Post
    Od motora sam odustao prije nekolike godine iz ovog gore razloga. Tako da baggy povremeno za malo avanture i da podigne adrenalin djeluje ok.

Prešao oko 10k sa skuterom kao momak i evo sam sad na 2k sa motorom. Bez padova do sad.

Sent from my SM-S916B using Tapatalk

5. The Following 3 Users Say Thank You to Milos Darmanovic For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    27,186
    Thanks Thanks Received 
    8,627
    Thanked in
    4,266 Posts

Tako i da se nastavi

7. The Following User Says Thank You to extravaganca For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,068
    Thanks Thanks Received 
    1,558
    Thanked in
    584 Posts

Heh, ne bih izazivao sudbinu brojanjem padova, ali eto, slomio par kostiju par puta ali nijednom nije ništa dodatno palo na mene U svakom slučaju, buggy ima roll bar i potpuno je druga stvar u odnosu na quad, imaš moju podršku

9. The Following 2 Users Say Thank You to Tica For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,213
    Thanks Thanks Received 
    3,255
    Thanked in
    1,581 Posts

ja sam pao 0 puta dok sam vozio naprijed i 1 dok sam se vraćao u rikverc, prije 15ak godina na motoskupu u Trebinju (otklizala noga na šljunak jer sam bio mnogo pametan pa sam htio da okrenem motor umjesto da se tako u rikverc spustim do magistrale)
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    27,186
    Thanks Thanks Received 
    8,627
    Thanked in
    4,266 Posts

Quote Originally Posted by Tica View Post
    Heh, ne bih izazivao sudbinu brojanjem padova, ali eto, slomio par kostiju par puta ali nijednom nije ništa dodatno palo na mene U svakom slučaju, buggy ima roll bar i potpuno je druga stvar u odnosu na quad, imaš moju podršku
    Znači mi
    Probaće se baggy pa javljam utiske.
    Nemam muda u ove godine za motor priznajem.

Thanks Thanks Given 
    3,213
    Thanks Thanks Received 
    3,255
    Thanked in
    1,581 Posts

to je odličan preduslov za bezbjednu vožnju
    She is only here to annoy herself!

13. The Following User Says Thank You to NSX For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    27,186
    Thanks Thanks Received 
    8,627
    Thanked in
    4,266 Posts

Ima logike ali ja mislim da nije. Nešto mi motor i strah ne idu pod ruku, ne znam

Thanks Thanks Given 
    190
    Thanks Thanks Received 
    671
    Thanked in
    360 Posts

Dokle god imas strah dobro je, kad ga izgubis prodaje se motor.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

16. The Following User Says Thank You to Majx For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    67
    Thanks Thanks Received 
    29
    Thanked in
    16 Posts

sa motora ne, sa skutera da rekao sam prije da sam zglob operisao lezao 3 mjeseca sad sam opet malo vise oprezniji pogotovo na te raskrsnice dje ljudi misle da imaju prednost na neku foru...
    tutti quanti cantano e bevono per te!

Thanks Thanks Given 
    2,035
    Thanks Thanks Received 
    6,278
    Thanked in
    2,921 Posts

Ima logike ali ja mislim da nije. Nešto mi motor i strah ne idu pod ruku, ne znam

Samo na jednom motociklu sam napravio 78.000 km (dakle, taj motocikl ,,znam u dušu'') i uvijek me je bilo strah kada sjednem na isti, bila to vožnja od Budve do Svetog Stefana ili od Budve do Trsta. Onog momenta kada ne budem imao strah (na bilo kojem motociklu) više neču sjedati na njega. Onaj koji nije imao strah od motocikla nikada ga nije dugo vozio...

19. The Following User Says Thank You to wulfy For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    27,186
    Thanks Thanks Received 
    8,627
    Thanked in
    4,266 Posts

Jasno mi je to. Taj vid straha. Ali mislim da bih ja imao strah da se opuštim, ta neka stegnutost, i da onda ne bih mogao ni uživati. Ne znam. Možda i griješim.
    Motorne sanke su mi npr. vrh. Baš sam se nekoliko puta nauživao sa njima. Po dobroj stazi stvarno gdje nije duboki snijeg da se izvrćeš svako malo, a možeš da se zabaviš vrhunski. Ta proklizavanja i vraćanja mislim da baggy može da donese.

Thanks Thanks Given 
    1,315
    Thanks Thanks Received 
    2,723
    Thanked in
    1,290 Posts

Ima li dje povoljnije polaganje za A kategoriju od ovih 600-700e?

I dje da trgujem neku ceradu za motor?

Iskoci mi prilika da se mozda mobilisem na dva tocka napokon, treba da podjem da pogledam za koji dan jedan motor...Medjutim iskreno nisam imao pojma da je i za motor sad polaganje toliko skupo

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

sve je skocilo.

Thanks Thanks Given 
    1,315
    Thanks Thanks Received 
    2,723
    Thanked in
    1,290 Posts

Nesto se sabiram i oduzimam jer sam se bas zagrijao, a mislim da ako ga sad ne uzmem da ga necu nikad ni uzimat...
    Ali gledam ovo nesto, mozda sam ja bio u nekoj zabludi da je to dosta jeftinije, ali "drzanje" godisnje izlazi taman ka' i auto, i to solidno auto...

Registracija, gume, servisi...i to nije da je neka opaka masina ali nije mnogo jeftinije od gradskog auta...

bgm moram dobro uzet digitron u ruke, jer i polaganje 700e, i nesto malo ulaganja ce bit vjerovatno u motor, i oprema koja mi treba jer nemam nista....Tu motor ispade najjeftiniji

Thanks Thanks Given 
    435
    Thanks Thanks Received 
    1,054
    Thanked in
    475 Posts

Polaganje je prošle godine bilo 350 ove je 600. Da li će te iko od njih naučiti išta više od toga da položiš vjerovatno neće.

Pošto sam i ja relativno skoro prošao sve to evo ti svih stavki i cijena:
    - motor 7150
    - registracija 340
    - polaganje 600 + 20 ljekarsko
    - jakna 200
    - pantalone 120
    - kaciga 360 (ima dosta povoljnijih opcija ali ja sam zbog oblika glave bio ograničen sa izborom)
    - rukavice 40
    - duboke patike 135
    - potkape i marame 30

Last edited by Milos Darmanovic; Yesterday at 21:11.

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,903
    Thanked in
    3,968 Posts

Držaću se ja bicikla...
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

26. The Following User Says Thank You to NHM For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    435
    Thanks Thanks Received 
    1,054
    Thanked in
    475 Posts

E da, osjećaj posle vožnje - neprocenjivo.

Thanks Thanks Given 
    1,315
    Thanks Thanks Received 
    2,723
    Thanked in
    1,290 Posts

Quote Originally Posted by Milos Darmanovic View Post
    Polaganje je prošle godine bilo 350 ove je 600. Da li će te iko od njih naučiti išta više od toga da položiš vjerovatno neće.

Pošto sam i ja relativno skoro prošao sve to evo ti svih stavki i cijena:
    - motor 7150
    - registracija 340
    - polaganje 600 + 20 ljekarsko
    - jakna 200
    - pantalone 120
    - kaciga 360 (ima dosta povoljnijih opcija ali ja sam zbog oblika glave bio ograničen sa izborom)
    - rukavice 40
    - duboke patike 135
    - potkape i marame 30

Da, da s tim sto si ti uzeo neki ozbiljniji motor ili novi motor?

Ja iskreno gledam nesto polovno na foru ovih nazovi "adv" kineza, i to bih namjerno sebe limitirao do 450cc max...Sto zbog ovih zakona, sto zbog brzine sto zbog toga sto sam pocetnik...Mislim da je bilo koji agregat od 30-40ks sasvim dovoljan za gradsku i regionalnu voznju bez ludovanja nekog...
    A sigurno prvu sezonu ili dvije(a i dok koristim taj motor) necu kretat za afriku s njim Do tad cu se nadam se iskobeljat iz nekog kredita, pa se mozda mogne kupit nesto ozbiljnije...

Kapiram da se moze kupit mozda bolji "brendirani" motor malo stariji za te pare, neki naked ili nesto, ali nisam bas mala osoba i na pola tih motora sto sam probao izgledam kao majmun ahahah.
    A ovih kineza ima dosta sa ispod 8 ili 10k km, vala racunam da te masine mogu prec bar 20-30k a da se ne razlete skroz...To budu motori stari godinu-dvije...
    Kapiram da su losije plastike, losije ogibljenje, generalno losija pouzdanost...Ali mislim za totalnog pocetnika da to ne igra ogromnu ulogu neku, ljudi voze vespe kineske od 50 ili 125 kubika godinama

Nego bzv bacih pogled, registracija 150-160e...Cijena guma, jer realno taj kinez na 8 ili 10k ima kinesku cunga lunga gumu koja je pri kraju zivota, da kupis par krstenih guma sa kojih neces poginut s montazom treba taman jos 200e...

Kaciga, jakna, obuca...Kapiram da ne moram odma sve najskuplje, ali se opet nakupi ako ces da si koliko toliko bezbjedan...motor 2-3 hiljade eura, a za polaganje, i opremu i neku sitnicu ili gume ili nesto treba znaci jos 1500e otprilike
    Last edited by Laz; Yesterday at 21:25.

Thanks Thanks Given 
    435
    Thanks Thanks Received 
    1,054
    Thanked in
    475 Posts

@Laz Moto Morini X-cape 700 sam uzeo novi jer mi se nije davalo isto ili više para za polovne V-stromove i versys-e. Na ovog mog je garancija 3 godine a ima i 70KS tako da mi neće za dvije godine biti slab. Jedna od opcija mi je bio i Benelli TRK502 ali samo otvori oglase i vidi koliko ih se prodaje starih po par godina upravo iz razloga što se jako brzo prerastu a ta snaga od 49KS jako brzo postane limit čim se krene uzbrdo a to ti je manje više na sve strane van Podgorice.

Nakedi izgledaju primamljivo ali većina je za tebe kao i mene mala. Dodatno čim izađeš van grada zaštita od vjetra postaje problem na njima.

30. The Following User Says Thank You to Milos Darmanovic For This Useful Post:

Laz

Thanks Thanks Given 
    1,315
    Thanks Thanks Received 
    2,723
    Thanked in
    1,290 Posts

Da, da srijecem dosta tih Morinija u poslednje vrijeme, fin motor.
    A ovih Benelija ima toliko na oglase da mi nije jasno jesu li dobri ili losi, ili ih narod bas tako brzo preraste

Jer nesto mi nema logike ni finansijskog smisla da kupis nov motor u salon i posle godinu dana ga prodajes s relativno malom kilometrazom za 4.5k eura...A novi je bio skoro 7 ako se ne varam

Thanks Thanks Given 
    2,068
    Thanks Thanks Received 
    1,558
    Thanked in
    584 Posts

Jasno mi je to. Taj vid straha. Ali mislim da bih ja imao strah da se opuštim, ta neka stegnutost, i da onda ne bih mogao ni uživati. Ne znam. Možda i griješim.
    Ima neki momenat koji ne umijem objasniti niti "andrićevski" uporediti sa bilo čim pa da svima bude jasno, ali u pitanju je trenutak na motoru u kojem odjednom, bez najave, osjetiš takvo ushićenje i radost da počneš da vrištiš od sreće ka mali kad si bio. Dođe iz čista mira, nekad nakon 2 min vožnje, nekad nakon pola dana, nekad i duže ali dođe... Ne traje dugo ali se ne da uporediti ni sa čim. Potvrdiće kolege, vjerujem
    Kapiram da ovo pomalo zvuči kao opis orgazma ali nije ni nalik, jer orgazam je kraj nakon kog zaspiš srećan a ovo je više kao radost novog početka, kao kad si mali i rođendan ti je i nadaš se nekoj dobroj igrački i dobiješ nešto još bolje nego što si se nadao i uživanje je tek pred tobom.

A to što te strah da ćeš pasti s motora - strah je i mene svaki put, siguran budi. Glavu ti čuva prvo taj strah tj. razum i oprez, potom iskustvo u saobraćaju, onda vještina vožnje i tek na kraju oprema. Dakle, strah i razum i iskustvo imaš, opremu možeš kupiti a na vještini radi polako i strpljivo i bez egoa. Nabavi neku tranjicu od 125ccm i uči polako

Page 141 of 141 FirstFirst ... 4191131137138139140141

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Bookmarks

Bookmarks