Page 22 of 22 FirstFirst ... 121819202122
Results 526 to 529 of 529

Thread: [PG] Moj (pogled na) grad [FOTO]

Thanks Thanks Given 
    4,222
    Thanks Thanks Received 
    3,259
    Thanked in
    1,406 Posts

Quote Originally Posted by PrijekiLijek View Post
    Terminator 2 ili I'll be back ili Bigger.Better.Unreasonable...

https://www.vijesti.me/vijesti/drust....<br /> <br />
    --------------->
    <---------------
    Odavde dovde...

Thanks Thanks Given 
    1,223
    Thanks Thanks Received 
    734
    Thanked in
    533 Posts

Ovo su fotografije sa Starog aerodroma, Zmaj Jovin bulevar. Iako bi za intenzitet saobraćaja bila dovoljna ulica napravljen je bulevar, što značajno pojačava buku i brzinu, posebno noću, a uzimajući u obzir i naše, lokalne fenomene, kao uživanje u punom gasu na motociklu ili u automobilu sa bušnim auspuhom, wannabe sportaće i drift majstore prednjeg pogona, uz zvuk guma, šlepera, autobusa... to je apsolutna simfonija škripe i trubadura u prdižisimu. Ali! Ali, napravljen je bulevar i neka ga, znam da će jednog dana opravdati svoju veličinu. Plus, uređena je atmosferska i obična kanalizacija, internet i tv infrastruktura je pod zemljom i još mnogo tu ima dobrih stvari. Naravno, postoji problem sa suženjem kod Volija ali moj komšija koji je bitan čovjek u opštini trenutno tvrdi da će se posebno angažovati oko toga, što mu apsolutno ne vjerujem.
    Kada je bulevar završen posađene su Lipe i napravljen je sistem navodnjavanja koji noću kvasi dio asfalta i posebno ga vole oni drifteri. Nebitno. Zbog parkiranja na trotoaru, i pored sve širine, lipe su "posječene" autima a izgleda da navodnjavanje baš ne radi tamo đe nije bilo parkiranja pa su se i te lipe (koje su mogle da opstanu) osušile. Od kako se kažnjava parkiranje na ulicama automobili se više ne pentraju na trotoar što bi moglo da znači ono što sam odavno znao neđe duboko u sebi, da su to automobili uglavnom komšija iz kuća. Ove "policijske" zgrade imaju svoj, da kažemo, javni parking kao i tzv. "privatni" dio koji je u stvari produžetak svih (koji plaćaju ili su platili) stanova, privatni posjed, rampa i sve to. Meni je to neobično, ali ne sumnjam da je sve legalno i tu nema rasprave. Kontejneri su podzemni, što se ispostavilo kao grozno rješenje (više puta sam prisustvovao čišćenju tih kontejnera iznutra i plata za taj posao, vjerujem, ne može biti nikad dovoljno velika), svo crnilo oko njih je nečist koja toči i curi prilikom pražnjenja a koristi ih i supermarket, i stanari zgrada i stanari kuća a služe i kao mini deponije kad neko odluči da sređuje baštu, mijenja namještaj ili renovira kupatilo. Pa, reći će neko, i stanari zgrada tu iznose stare kaučeve, bojlere i wc šolje. Ali, kao neposredni svjedok, sa sigurnošću lava koji se sunča pored lovine i lavica, tvrdim da je devedeset odsto smeća koje mora da se odnosi traktorima, kamionima i bagerima dovučeno kariolicama iz kuća. Ni tu ne dovodim u pitanje legalnost, opština mora da obezbijedi odnošenje kabastog otpada određenim danima u nedelji (ako to postoji izvinjavam se). Meni je žao lipa i ljudi koji nemaju đe da se parkiraju, čak bi i parking na trotoaru bio prihvatljiv da su lipe bile zaštićene i da se više pazilo prilikom parkiranja. Vlasnici kuća ne dozvoljavaju sadnju drveća na "njihoj" strani ulice i to je tako na Starom aerodromu, mnogo je lakše parkirati se ispred kuće nego otvarati kapiju i koristiti garažu. I to je sve legitimno i ne treba uopštavati, sve što ne smeta gradu ne smeta ni meni
    E sad, dolazimo do glavnog problema, a to je ovaj glibež. Pogledajte samo asfalt, nije opran možda jednom ove godine. Kad bi posmatrali ovaj bulevar kao dio našeg "evropskog puta" to bi bilo dovoljno da ja budem zadovoljan. Sve ovo gore možda jes, možda nije, možda trolujem ili se šalim (ili sam ozbiljan) ali ovo crnilo, ova prljavština koja se ocrtava kao trava na kolskom putu u davna vremena i ovaj glib oko kontejnera mi je nepodnošljiv. Jednom sam imao priliku da hodam ulicom, ne ovom ali ipak na Starom, kad je ulio pljusak (ono krajem juna) par sati...ja u neke sandale, preko noga mi se preliva voda koja pjeni od motornog ulja i drugih nečistoća...pa i ja sam čovjek imam i ja dušu.

Sent from my 2409BRN2CY using Tapatalk
    Yes, I'm in need of something
    But it's something you ain't got​

Thanks Thanks Given 
    5,179
    Thanks Thanks Received 
    9,361
    Thanked in
    4,531 Posts

Ovako je glibavo svuda dje su kontejneri
    nothing comes from violence and nothing ever could

4. The Following User Says Thank You to goozica For This Useful Post:

Page 22 of 22 FirstFirst ... 121819202122

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)