Page 313 of 316 FirstFirst ... 213263303309310311312313314315316 LastLast
Results 7,801 to 7,825 of 7900

Thread: Iz raznih medija [Edicija 2026]

Thanks Thanks Given 
    6,516
    Thanks Thanks Received 
    6,100
    Thanked in
    3,550 Posts

Posle 15 godina .... i jos nije dobio penziju... dobro nije umro u međuvremenu

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    6,516
    Thanks Thanks Received 
    6,100
    Thanked in
    3,550 Posts

Mještani Komana sinoć dežurali sa policijom, tražili muškarca koji je napao ženu

Thanks Thanks Given 
    3,605
    Thanks Thanks Received 
    6,022
    Thanked in
    2,903 Posts

Quote Originally Posted by night_silence View Post
    Pošto su nas medijski ubijedili da je juče bio referendum na Islandu koji opredeljuje i našu budućnost ( pošto jedino kod nas branimo demokratiju tako što stanovnike niko ne pita ništa ) po prvim podacima vodi opcija za NE. Meni je zanmljiv narativ kako EU treba da spasi Island od velikih kamata iako smo svi svjesni da EU funkcioniše kao birokratija koja se prvo dobro ugnijezdi u državni budzet naduvanim cijenama za gomilu projekata a onda nudi pomoć u vidu kredita . Sudeći po našoj 43 vladi i tome da su uzeli kredit od 100.000.000 po kamatnoj stopi od 11% a po riječima Konatara sav taj novac od kredita je bio u državnu kasu kad su preuzeli novi ispada da je čitava uloga političara koji podržavaju EU da zaduže državu i vjerovatno se dobro okoriste . E sad što to stvara društvo koje radi kao crnci da bi nadoknadili te pare koje prosto nestaju zbog političara nikoga nije ni briga .
    U pravu si. Građani Poljske te potpuno podržavaju i razumiju.
    U godini proširenjea EU njihov GDP je bio 218 milijardi. Poljska je bila 23 ekonomija svijeta. GDP po stanovniku je bio 51% evropskog prosjeka.
    Dvadeset godina kasnije, Poljska je propala.
    Sad su samo 18ta ekonomija svijeta, GDP je prebacio 1000 milijardi a GDP po glavi staovnika je 81% evropskog prosjeka.

E stvarno ukanališe tu zemlju. U prilog tome idu i sljedeće činjenice:

U periodu od ulaska u EU (2004. godine) do danas, Poljska je iz evropskog budžeta povukla oko 250 milijardi eura bruto sredstava.
    Kada se oduzme članarina koju je uplatila u budžet u Briselu (oko 86 milijardi eura), čist neto profit Poljske iznosi preko 163 milijarde eura. To je čini ubjedljivo najvećim neto korisnikom novca u istoriji Evropske unije.

Najveći dio novca, oko 165 milijardi eura, uložen je u izgradnju moderne države. Izgrađena je mreža auto-puteva i brzih cesta (rast mreže za preko 550%), modernizovane su željeznice, podignuti novi aerodromski terminali, te obnovljeni vodovodni i energetski sistemi u gradovima.
    Za modernizaciju agrara izdvojeno je preko 78 milijardi eura. Poljska je ovaj novac iskoristila za kupovinu najsavremenije mehanizacije, subvencije farmerima i razvoj prerađivačke industrije.

Poljski izvoz hrane je u dvije decenije porastao čak deset puta (dostigavši preko 54 milijarde eura godišnje), čime je zemlja postala prehrambeni gigant Evrope.

Zahvaljujući ovom kombinovanom modelu investicija, procjenjuje se da je sam BDP Poljske danas za oko 40% veći nego što bi bio da zemlja nije ušla u Evropsku uniju.
    Poljska privreda bi porasla u svakom slučaju, ali studija Poljskog ekonomskog instituta je pokazala da bi bez članstva u EU BDP po glavi stanovnika bio samo 60 odsto prosjeka.

Kakve budale. Umjesto da su se okrenuli braći na istoku oni uđoše u birokratsku EU i ukanališe tu zemlju. Umjesto da čekaju Balkansku i Rusku braću da trguju kod njih u trgovačkim turama vozovima.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

4. The Following 7 Users Say Thank You to hercules For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    427
    Thanks Thanks Received 
    1,380
    Thanked in
    930 Posts

Šarec o islandskom "ne": Sada je Crna Gora jedina zemlja koja će za EU biti spremna vrlo brzo

Evo se javio da nam objasni kako je naš san da npr. NLB banka naplaćuje provizije na državne poslove . Koliko se može primijetit konjušar skoro da nam je zaprijetio da se slučajno ne skrene sa puta u provaliju . Ja ne znam kakav feedback ostavljaju naši političari da ih ovako javno ponižavaju ali ovaj film neće ići više.
    Ja ti postavih konkretno pitanje a ti mi odgovaras sa kontra linkom koji nema veze sa pitanjem. Ajd jos jednom, udostoji se i odgovori.

Kako ce to "ta EU osoba koje se bojis" konkretno da zivi na tvoj i moj racun?

Thanks Thanks Given 
    25
    Thanks Thanks Received 
    1,438
    Thanked in
    395 Posts

Stvarno neko poredi Island i Crnu Goru oko EU? Island uziva maltene sve povlastice clanstva u EU pa im moze biti da nisu zvanicno clanica iste. S druge strane za Crnu Goru je EU najbolja opcija jer su druge Rusija, Arapi i Kina iako daleko od tog oblika i obima. A EU je za navedene suva civilizacija. Eto jedna ekonomska velesila kao Kanada se primice EU, Australija isto, Britanci bi po svaku cijenu da se vrate ali za CG je EU losa opcija
    Last edited by Jakuza; Today at 10:38.
    MICHAEL, THANK YOU FOR SHARING YOUR LIFE WITH US!

Thanks Thanks Given 
    248
    Thanks Thanks Received 
    1,846
    Thanked in
    932 Posts

Island većinom živi od ribolova a EU propisuje hiljadu nekih ograničenja oko istoga tako da im je veća korist da ne ulaze a što se tiče standarda oni su jači od pola EU država pa mogu sebi da priušte da ih to ne interesuje
    I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.

Thanks Thanks Given 
    24,717
    Thanks Thanks Received 
    10,494
    Thanked in
    7,910 Posts

Quote Originally Posted by goldfinger View Post
    Island većinom živi od ribolova a EU propisuje hiljadu nekih ograničenja oko istoga tako da im je veća korist da ne ulaze a što se tiče standarda oni su jači od pola EU država pa mogu sebi da priušte da ih to ne interesuje
    Ne samo ograničenja nego i uvoz iz zemalja koja nemaju carine kao Australija sa EU.Pa tako npr Hrvatska gubi sa malom proizvodnjom u odnosu na Australijom recimo kod mesa, dok ne izgubi i tu malu proizvodnju.Pretpostavljam i da Island kad pomenu ribolov pored tih graničenja misli i o ovom.

Thanks Thanks Given 
    63
    Thanks Thanks Received 
    298
    Thanked in
    207 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post
    U pravu si. Građani Poljske te potpuno podržavaju i razumiju.
    U godini proširenjea EU njihov GDP je bio 218 milijardi. Poljska je bila 23 ekonomija svijeta. GDP po stanovniku je bio 51% evropskog prosjeka.
    Dvadeset godina kasnije, Poljska je propala.
    Sad su samo 18ta ekonomija svijeta, GDP je prebacio 1000 milijardi a GDP po glavi staovnika je 81% evropskog prosjeka.

E stvarno ukanališe tu zemlju. U prilog tome idu i sljedeće činjenice:

U periodu od ulaska u EU (2004. godine) do danas, Poljska je iz evropskog budžeta povukla oko 250 milijardi eura bruto sredstava.
    Kada se oduzme članarina koju je uplatila u budžet u Briselu (oko 86 milijardi eura), čist neto profit Poljske iznosi preko 163 milijarde eura. To je čini ubjedljivo najvećim neto korisnikom novca u istoriji Evropske unije.

Najveći dio novca, oko 165 milijardi eura, uložen je u izgradnju moderne države. Izgrađena je mreža auto-puteva i brzih cesta (rast mreže za preko 550%), modernizovane su željeznice, podignuti novi aerodromski terminali, te obnovljeni vodovodni i energetski sistemi u gradovima.
    Za modernizaciju agrara izdvojeno je preko 78 milijardi eura. Poljska je ovaj novac iskoristila za kupovinu najsavremenije mehanizacije, subvencije farmerima i razvoj prerađivačke industrije.

Poljski izvoz hrane je u dvije decenije porastao čak deset puta (dostigavši preko 54 milijarde eura godišnje), čime je zemlja postala prehrambeni gigant Evrope.

Zahvaljujući ovom kombinovanom modelu investicija, procjenjuje se da je sam BDP Poljske danas za oko 40% veći nego što bi bio da zemlja nije ušla u Evropsku uniju.
    Poljska privreda bi porasla u svakom slučaju, ali studija Poljskog ekonomskog instituta je pokazala da bi bez članstva u EU BDP po glavi stanovnika bio samo 60 odsto prosjeka.

Kakve budale. Umjesto da su se okrenuli braći na istoku oni uđoše u birokratsku EU i ukanališe tu zemlju. Umjesto da čekaju Balkansku i Rusku braću da trguju kod njih u trgovačkim turama vozovima.
    Kad govorimo sa omalovazavanjem o 'braci sa Istoka' ne zaboravi ko ti je dao kredit i napravio autoput. I to su brze napravili autoput no ovi tvoji bulevar kroz Podgoricu.
    I oni brodovi dje su nabavljeni doduse i to je otislo.
    Da smo manje pregovarali sa EU, a vise sa Koreancima danas bi imali dva normalna aerodroma.
    Sto se tice Rusa, malo je para od njih uslo?

Poljska je velika i ozbiljna katolicka zemlja sa reformama obavljenim daleko prije clanstva u EU. Prije clanstva u EU su bili 23. ekonomija, danas osamnaesta. Znaci svakako su bili na uzlaznoj putanji.
    I naravno kad god se pomene Poljska treba pomenut i Grcku odnosno PIG, zemlje juzne Evrope koje ni u EU ne stoje najbolje i imaju svoje politicko - ekonomske lomove.

Thanks Thanks Given 
    3,605
    Thanks Thanks Received 
    6,022
    Thanked in
    2,903 Posts

Prvo mi reci koji su moji?
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    63
    Thanks Thanks Received 
    298
    Thanked in
    207 Posts

Quote Originally Posted by goldfinger View Post
    Ovdje si nedje ubo poentu. Island zivi od ribolova, Norveska od nafte, Svajcarska od cokolade, a Crna Gora ako moze da se zakaci za EU budzet. Jos kad bi Brisel mogao kakve boracke penzije da podijeli.
    Zato i otezu sa nama i drze nas na povocu uz sva maltretiranja.

Thanks Thanks Given 
    1,741
    Thanks Thanks Received 
    2,811
    Thanked in
    1,285 Posts

Ima li kakve sanse da se ovaj profil banuje? Jer je klasican provokator, spiner i bot. Meni je odavno na blok ali kako ga neko citira iskoce mi debilizmi od postova.

Sent from my S25+ using Tapatalk

13. The Following User Says Thank You to retype_htc For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    427
    Thanks Thanks Received 
    1,380
    Thanked in
    930 Posts

Quote Originally Posted by retype_htc View Post
    Ima li kakve sanse da se ovaj profil banuje? Jer je klasican provokator, spiner i bot. Meni je odavno na blok ali kako ga neko citira iskoce mi debilizmi od postova.

Sent from my S25+ using Tapatalk
    Pusti Maju ili Majinog klona da uziva, nemoj zezati.

Thanks Thanks Given 
    7,559
    Thanks Thanks Received 
    4,851
    Thanked in
    2,496 Posts

Iz Čikaga oni tvoji
    Znaš ti dobro koji

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Tko leti, vrijedi...

16. The Following User Says Thank You to Gagarin For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,516
    Thanks Thanks Received 
    6,100
    Thanked in
    3,550 Posts

Hahahhaha pocela izborna godina ))
    Nesposobna elektrodistribucija

Thanks Thanks Given 
    57
    Thanks Thanks Received 
    141
    Thanked in
    107 Posts

Quote Originally Posted by biljaneta View Post
    Kad govorimo sa omalovazavanjem o 'braci sa Istoka' ne zaboravi ko ti je dao kredit i napravio autoput. I to su brze napravili autoput no ovi tvoji bulevar kroz Podgoricu.
    I oni brodovi dje su nabavljeni doduse i to je otislo.
    Da smo manje pregovarali sa EU, a vise sa Koreancima danas bi imali dva normalna aerodroma.
    Sto se tice Rusa, malo je para od njih uslo?

Poljska je velika i ozbiljna katolicka zemlja sa reformama obavljenim daleko prije clanstva u EU. Prije clanstva u EU su bili 23. ekonomija, danas osamnaesta. Znaci svakako su bili na uzlaznoj putanji.
    I naravno kad god se pomene Poljska treba pomenut i Grcku odnosno PIG, zemlje juzne Evrope koje ni u EU ne stoje najbolje i imaju svoje politicko - ekonomske lomove.
    Lokalni posraći je termin za ljude koji podržavaju EU samo da bi mogli da vode svoje bijedne živote . Isto kao što se razlikuju domaće životinje od divljih zbog toga što im se u krajnjoj mjeri može vjerovat isto se tako razlikuju ljudi koji su rodjeni sa emocijom za razliku od nekih koji gaze preko leševa da bi došli do cilja. Sad očekivat od takvih mentalnih sklopova koji ne vide smisao životu bez u novcu ( valjda im treba da kupe sreću koja ih je napuštila ) da pišu bilo što drugačije od šablona koji ni sami ne razumiju ( iako se upinju da objasne ) je nerealno .
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    107
    Thanks Thanks Received 
    171
    Thanked in
    114 Posts

https://www.vijesti.me/bbc/824427/u-...-obliku-trampa
    https://www.vijesti.me/vijesti/crna-...on-konzumacije
    Bitno je da za ovakve stvari odmah stignu kod nas a za ono sto treba kasnimo po 20 godina.

Thanks Thanks Given 
    24,717
    Thanks Thanks Received 
    10,494
    Thanked in
    7,910 Posts

Quote Originally Posted by Cass View Post
    https://www.vijesti.me/bbc/824427/u-...-obliku-trampa
    https://www.vijesti.me/vijesti/crna-...on-konzumacije
    Bitno je da za ovakve stvari odmah stignu kod nas a za ono sto treba kasnimo po 20 godina.
    Aj sve ali ekstazi u obliku Trampa.Više ni rejveri nisu što su bili.

Poslano sa mog M2101K7AG koristeći Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,898
    Thanked in
    3,964 Posts

Lokalni posraći je termin za ljude koji podržavaju EU samo da bi mogli da vode svoje bijedne živote . Isto kao što se razlikuju domaće životinje od divljih zbog toga što im se u krajnjoj mjeri može vjerovat isto se tako razlikuju ljudi koji su rodjeni sa emocijom za razliku od nekih koji gaze preko leševa da bi došli do cilja. Sad očekivat od takvih mentalnih sklopova koji ne vide smisao životu bez u novcu ( valjda im treba da kupe sreću koja ih je napuštila ) da pišu bilo što drugačije od šablona koji ni sami ne razumiju ( iako se upinju da objasne ) je nerealno .

Last edited by NHM; Today at 15:49.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    87
    Thanks Thanks Received 
    1,637
    Thanked in
    809 Posts

Tijela tri muškarca pronađena su danas na strelištu "Češka zbrojevka", saopšteno je iz Uprave policije,

"Dežurnu službu Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad je danas oko 17.00 časova obavijestio M.J, vlasnik strelišta 'Češka zbrojevka' u Danilovgradu, da je na ovom strelištu zatekao beživotna tijela tri muška lica. Policijski službenici, u saradnji i po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, preduzimaju uviđajne i izviđajne mjere i radnje, u cilju utvrđivanja okolnosti pod kojima je došlo do upotrebe vatrenog oružja i smrtnog stradanja ova tri lica", saopšteno je iz Uprave policije.

Dodaje se da je nakon kriminalističke obrade lica mjesta, utvrđivanja identiteta lica i mjera prvog zahvata, javnost biti blagovremeno obaviještena.

Thanks Thanks Given 
    5,179
    Thanks Thanks Received 
    9,359
    Thanked in
    4,531 Posts

Dvostruko i samoubistvo
    nothing comes from violence and nothing ever could

Thanks Thanks Given 
    6,244
    Thanks Thanks Received 
    6,805
    Thanked in
    3,255 Posts

Жали боже.

У медијима ништа?

https://www.facebook.com/share/r/19NjPuLo37/
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

Thanks Thanks Given 
    5,179
    Thanks Thanks Received 
    9,359
    Thanked in
    4,531 Posts

Thanks Thanks Given 
    3,635
    Thanks Thanks Received 
    4,757
    Thanked in
    2,127 Posts

- Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

Thanks Thanks Given 
    24,717
    Thanks Thanks Received 
    10,494
    Thanked in
    7,910 Posts

Quote Originally Posted by avet View Post
    Жали боже.

У медијима ништа?

https://www.facebook.com/share/r/19NjPuLo37/
    Pa moje mišljenje da u medijima i ne treba da bude išta dok se ne obavi istraga.Za ovakve situacije.

Što ja imam od ove vijesti ili bilo ko?

Izvinjavam se mislila sam da si se nadovezao na ovu vijest o ubistvu.

Poslano sa mog M2101K7AG koristeći Tapatalk
    Last edited by Bluemoon; Today at 18:28.

Thanks Thanks Given 
    5,179
    Thanks Thanks Received 
    9,359
    Thanked in
    4,531 Posts

Quote Originally Posted by mexiko View Post
    rus neki

Page 313 of 316 FirstFirst ... 213263303309310311312313314315316 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 46 users browsing this thread. (13 members and 33 guests)

1. Kidavela,
  2. osvajaci pg,
  3. dobrocanin,
  4. avet,
  5. high,
  6. Omega,
  7. Laz,
  8. miha,
  9. zmaj16