Page 27 of 27 FirstFirst ... 172324252627
Results 651 to 660 of 660

Thread: Forumski baštovani

Thanks Thanks Given 
    24,691
    Thanks Thanks Received 
    10,461
    Thanked in
    7,885 Posts

@extravaganca ajd pogodi?

Poslano sa mog SM-A566B koristeći Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    27,113
    Thanks Thanks Received 
    8,609
    Thanked in
    4,254 Posts

Krastavac onaj

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    24,691
    Thanks Thanks Received 
    10,461
    Thanked in
    7,885 Posts

Quote Originally Posted by extravaganca View Post
    Krastavac onaj

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
    Jes.

Posadiću sad par pa prenijeti u Brskut da vidim možda krene a ostatak za sljedeću godinu.

Poslano sa mog SM-A566B koristeći Tapatalk

4. The Following User Says Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,542
    Thanks Thanks Received 
    3,281
    Thanked in
    1,756 Posts

Šaljem ujaku kako omladina uživa po plaži, a on mi šalje fotku s natpisom "Kod mene nije tako romantično - samo ogrebotine i paorski znoj". E rado bih se mjenjala.

Ima li kraja ovom poznom ljetu...
    Dim sum.

6. The Following 3 Users Say Thank You to tigrovo_oko For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,889
    Thanks Thanks Received 
    5,717
    Thanked in
    2,823 Posts

https://myimgs.org/

myimgs places-to-eat-near-me

Kako da očuvate paradajz, neprskan, čak i na ovakvu sezonu đe sve izgore živo

1. Podignite super jak rasad. Znači- kad ga rasadite, dajte mu svake nedelje po mrvu slavola u korijen, kad dostigne 4 stalna para listova (8 grana) dodajte mu preko lista malo slavola i mrvu bora (B). Zato što se bor skoro potpuno iz površine zemlje izgubio, a najbitniji je elemnt za razvoj, rast, cvjetanje, i plodonošenje biljke.

2. Posadite ga super duboko kad sadite, i ostavite ispod njega hrane koja će se spuštat u dubinu, pa će idući za njom i biljka spuštat korijen u dubinu... I maksimalno jačat. Ja obično iskopam rupe 30x40 (40 u dubinu), uspem u niih kofu stajnjaka ovčjeg i promiješam sa zemljom, ostavim da zri nekih petnaestak dana. Kad sadim, skinem sve donje listove sa biljke, da bih je posadio u dubinu što više, a ispod nje stavim šaku glistenjaka i plantela organika (jer ima kalcijuma, koji kod mene baš zemlji fali, naročito paradajzu)

3. Prva zalivanja uvijek idu sa slavolom (organsko đubrivo-bakterije koje hrane i podržavaju biljku u korijenu, nije ni skupo). Od toga krene kako treba, i poslije će je teško išta zaustavit. Nakon što se zalije prvi put- prilikom sadnje, biljka se zasušuje do maksimuma- od toga će krenut korijen u dubinu. Nakon toga redovna zalivanja.

4. Ostavlja se na dva stabla (indeterminantan, zaperci se zakidaju a ostavi se samo onaj ispod prve cvjetne grane). Međutim, kad ne prskate i ne hranite paradajz hemijom, on će odozdo krenut da odumire od bolesti i insekata, i to vrlo brzo. I životni vijek će mu bit katastrofa kratak. Npr, ove godine, zbilja ekstremne vrućine i uslovi, ali bukvalno većina ljudi koje znam da gaji svoj paradajz nije uspjela da ga održi. Takva godina, ekstremna, nisu im izdržale biljke.
    Pa baš zbog toga, sve zaperke iznad četvrte cvjetne grane ostavim- kako biljka bude sušila odozdo, oni će na vršnim etažama davat dovoljno zelene mase da održi zdravlje i fotosintezu. Bukvalno to mi ga je sačuvalo.

5. Svake nedelje po jednom slavol+mlijeko folijarno, da ga osvježim, ozdravim, poćeram u zelenu masu i cvjetanje, malo zaštitim od bolesti, a malo i pomognem kalcijumu...

I to je to. Ovaj je visine preko 3 metra, pun je cvijeta i dalje, zanosi samo tako, trenutno na njemu ima po struku bar po 2 kila ploda, i kontam da će održat neđe do novembra.
    I to u godini kad baš i nisam imao prilike da mu se 100% posvetim.

Uglavnom, sva poenta je bila u jakom rasadu i jačanju korijena biljke već u sadnji. Poslije je sve lakše.

p.s.
    malo je ipak i do Ljubavi

p.p.s.
    i naravno, ne zalivajte ga stalno i pomalo, no rijetko i mnogo, od toga će i biljka, i plod, i ukus, bit mnogo bolji.
    Last edited by Buva+gacce; Today at 14:59.
    Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.

8. The Following User Says Thank You to Buva+gacce For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,410
    Thanks Thanks Received 
    2,407
    Thanked in
    1,511 Posts

Lakse poci i kupiti ga nego ovo raditi
    Ne nasijade ove gluposti,na ovo vrucinu ne moze ni jedan paradajz da izdrzi,unisti ga plamenjača

Sent from my Xiaomi 17T using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    4,889
    Thanks Thanks Received 
    5,717
    Thanked in
    2,823 Posts

Quote Originally Posted by miovrag View Post
    Lakse poci i kupiti ga nego ovo raditi
    Ne nasijade ove gluposti,na ovo vrucinu ne moze ni jedan paradajz da izdrzi,unisti ga plamenjača

Sent from my Xiaomi 17T using Tapatalk

Hm, i što veliš- gledaš slike paradajza od danas, kako buja i uživa i ide na trpezu samo tako, i tvrdiš kako su gluposti i kako ne može paradajz sad, od plamenjače? Zanimljivo. svega mi

Ae još malo da utvrdiš koje su gluposti

myimgs

myimgs

myimgs

myimgs.org image uploader

Animated gif hosting - myimgs.org www.gasstations-nearme.com

png to jpg - myimgs.org https://gasstations-nearme.com/

myimgs

.......................................

11. The Following 2 Users Say Thank You to Buva+gacce For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,889
    Thanks Thanks Received 
    5,717
    Thanked in
    2,823 Posts

........

MYIMGS.ORG

myimgs.org

My IMGs

myimgs

myimgs.org

I tako, ima ga kolko oćeš. I nikad oprskan hemijom nije

I nije tu ništa teško, traži samo malo posvećenosti, i malo razumijevanja.

Što se tiče plamenjače, eo free gift za tebe, može ti valjat- spore joj klijaju i širi se i opasna je dok noćne temperature ne pređu 25C, onda blokira, i nema je. Tako da ti je na ovu vrućinu potpuno bezopasna, što bi ti svaki vinogradar sa dva zrna iskustva otprilike znao reć A, ako te što muči, gledaj na pepelnicu ili neku od truleži, i naročito grinju. Nije ni ovo teško, lako se pročita kad te interesuje

Btw, ovakav paradajz nećeš nać da kupiš, baš zato ga i gajim

13. The Following 2 Users Say Thank You to Buva+gacce For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,691
    Thanks Thanks Received 
    10,461
    Thanked in
    7,885 Posts

Quote Originally Posted by Buva+gacce View Post
    https://myimgs.org/

myimgs places-to-eat-near-me

Kako da očuvate paradajz, neprskan, čak i na ovakvu sezonu đe sve izgore živo

1. Podignite super jak rasad. Znači- kad ga rasadite, dajte mu svake nedelje po mrvu slavola u korijen, kad dostigne 4 stalna para listova (8 grana) dodajte mu preko lista malo slavola i mrvu bora (B). Zato što se bor skoro potpuno iz površine zemlje izgubio, a najbitniji je elemnt za razvoj, rast, cvjetanje, i plodonošenje biljke.

2. Posadite ga super duboko kad sadite, i ostavite ispod njega hrane koja će se spuštat u dubinu, pa će idući za njom i biljka spuštat korijen u dubinu... I maksimalno jačat. Ja obično iskopam rupe 30x40 (40 u dubinu), uspem u niih kofu stajnjaka ovčjeg i promiješam sa zemljom, ostavim da zri nekih petnaestak dana. Kad sadim, skinem sve donje listove sa biljke, da bih je posadio u dubinu što više, a ispod nje stavim šaku glistenjaka i plantela organika (jer ima kalcijuma, koji kod mene baš zemlji fali, naročito paradajzu)

3. Prva zalivanja uvijek idu sa slavolom (organsko đubrivo-bakterije koje hrane i podržavaju biljku u korijenu, nije ni skupo). Od toga krene kako treba, i poslije će je teško išta zaustavit. Nakon što se zalije prvi put- prilikom sadnje, biljka se zasušuje do maksimuma- od toga će krenut korijen u dubinu. Nakon toga redovna zalivanja.

4. Ostavlja se na dva stabla (indeterminantan, zaperci se zakidaju a ostavi se samo onaj ispod prve cvjetne grane). Međutim, kad ne prskate i ne hranite paradajz hemijom, on će odozdo krenut da odumire od bolesti i insekata, i to vrlo brzo. I životni vijek će mu bit katastrofa kratak. Npr, ove godine, zbilja ekstremne vrućine i uslovi, ali bukvalno većina ljudi koje znam da gaji svoj paradajz nije uspjela da ga održi. Takva godina, ekstremna, nisu im izdržale biljke.
    Pa baš zbog toga, sve zaperke iznad četvrte cvjetne grane ostavim- kako biljka bude sušila odozdo, oni će na vršnim etažama davat dovoljno zelene mase da održi zdravlje i fotosintezu. Bukvalno to mi ga je sačuvalo.

5. Svake nedelje po jednom slavol+mlijeko folijarno, da ga osvježim, ozdravim, poćeram u zelenu masu i cvjetanje, malo zaštitim od bolesti, a malo i pomognem kalcijumu...

I to je to. Ovaj je visine preko 3 metra, pun je cvijeta i dalje, zanosi samo tako, trenutno na njemu ima po struku bar po 2 kila ploda, i kontam da će održat neđe do novembra.
    I to u godini kad baš i nisam imao prilike da mu se 100% posvetim.

Uglavnom, sva poenta je bila u jakom rasadu i jačanju korijena biljke već u sadnji. Poslije je sve lakše.

p.s.
    malo je ipak i do Ljubavi

p.p.s.
    i naravno, ne zalivajte ga stalno i pomalo, no rijetko i mnogo, od toga će i biljka, i plod, i ukus, bit mnogo bolji.
    Šta imaš sve od sjemena paradajza izvini ako mi je promaklo?

Poslano sa mog M2101K7AG koristeći Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    24,691
    Thanks Thanks Received 
    10,461
    Thanked in
    7,885 Posts

Mislim znam za ono što si pokazivao gore ali ako ima još. Skupljam sjemena bolan.

Poslano sa mog M2101K7AG koristeći Tapatalk

Page 27 of 27 FirstFirst ... 172324252627

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)