Starac je bio da vozi maraton i posjeti najbolji put na svijetu!
Srbija, Bugarska, Rumunija, Madjarska i nazad sve za 5 dana
Sati autoputa na 140km/h, penjanje na jug Karpata, voznja Transalpine i Transfagarasana i nazad bez i jednog jedinog problemcica...Voznja na 2145m nadmorkse visine (gdje N/A motori imaju 20% manje snage)...
Prosjecna potrosnja za citav put 4.6l, ni jedna grescica, cudan zvuk ili nesto sto mi je impresivno za najgori bmw motor sa 300k+ km i stage 2 remapom.
Roadtrip za svaku preporuku, Transalpina i Transfagarasan ma s kojim god da ste vozilom ako volite voznju i nevjerovatnu prirodu...Transalpina je bolja za uzivanje u voznji, asfalt je odlican i krivine su prave za uzivanje...Transfagarasan je onako bas dramski dobar put, pogledi su nevjerovatni, asfalt je losiji malo ali ga je auto progutalo i ako je spusteno bez ikakvih problema. Do vrha sam sreo sve od mazde miate do nekog "relija" sa
ferarijima, razno raznih mustanga i kamara poljski tablica i naravno kolege bajkere.
Vrijeme dinamicno, na vrhu kod jezera je u jednom momentu 25c i suncano, 3 minuta kasnije 11c i najgusca magla koju sam u zivotu vidio, takva da bukvalno nisam znao dje sam auto parkirao jedno 20 minuta.
Hrana i pice jeftino, gorivo nesto oko 2e litar.
Za preporuku cisto radi fore i avanturistickog duha barem jedna noc da se prenoci u kampu, Camping Curtea de Arges...drze muz i zena ogromno "imanje" na 3-4 nivoa sa jezerom u sredini, premirno, ultra kulturni ljudi parkirani s kamperima, motorima, autima, onim ogromnim kamionima...Ima wc-a, tus kabina, sve cisto, nema komaraca, temperatura 20c uvece, bruka
Obavezno obici Sibiu, Temisvar itd..
To je iz Podgorice 2-2.5 rezervoara goriva s obicnim autom, i ne treba jos mnogo para preko za smjestaje i hranu.
Ja cu ponovit sigurno, samo se nadam sa motorom sledeci put
u pitanju je ovo(btw put je dosta bolji nego kad su snimali ovo, ali daleko od savrsenog)
(rumunija ima najvecu populaciju mrkih medjveda, i od balea jezera do sibiua sam sreo cak 3)
![]()

Reply With Quote

🫡
Bookmarks