Page 712 of 712 FirstFirst ... 212612662702708709710711712
Results 17,776 to 17,788 of 17788

Thread: [Borilačke vještine] Upcoming Events

Thanks Thanks Given 
    1,591
    Thanks Thanks Received 
    1,681
    Thanked in
    1,361 Posts

Ovaj komentar dobro opisuje situaciju.

Thanks Thanks Given 
    9,036
    Thanks Thanks Received 
    3,963
    Thanked in
    2,379 Posts

Bio je totalno iscrpljen na kraju,sreća za njega da meć traje 5 rundi.

Mada ga je dizao par puta kao džak brašna,ali nije uspio da izdominira,onaj udarac nogom mu je bio izgleda i presudan.
    ...

Thanks Thanks Given 
    950
    Thanks Thanks Received 
    1,104
    Thanked in
    904 Posts

Meni je izgledalo kao je Garry previse postovao Islama pa je malo smanjio volumen udaraca, cini mi se da je 2 -2 u rundama bilo kad su usli u 5.rundu.

Thanks Thanks Given 
    1,591
    Thanks Thanks Received 
    1,681
    Thanked in
    1,361 Posts

Quote Originally Posted by starovaroshki View Post
    Meni je izgledalo kao je Garry previse postovao Islama pa je malo smanjio volumen udaraca, cini mi se da je 2 -2 u rundama bilo kad su usli u 5.rundu.
    A bio je i on isto umoran od partera, pa zbog toga je smanjio volumen udaraca, vjerovatno.

Thanks Thanks Given 
    1,591
    Thanks Thanks Received 
    1,681
    Thanked in
    1,361 Posts

Interesantna koincidencija, u oba meča šampion Dagestanac kojem je pozadina grepling u drugu rundu bača u knockdown standup borca iz Irske u prvoj odbrani titule.

6. The Following User Says Thank You to Solid For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    76
    Thanks Thanks Received 
    273
    Thanked in
    211 Posts

Kuzim iz kontre.

Ne gledam te Dagestance jer mi je rvanje sport za fegete.

Isto je genetika im naklonjena, eto svaki glava ko u gorile, pa mi je ko da gledam takmicenje namjesteno da Dagestanac bude u prednosti.

UFC ih sve manje potpisuje, sto je neposteno, ali bi pravila mogla bit drugacija.
    Ako npr. borba u parteru ne bude gotova za 20s sudija ih podize...

Thanks Thanks Given 
    1,591
    Thanks Thanks Received 
    1,681
    Thanked in
    1,361 Posts

Ali jedna od poenti tog konstantnog rušenja, ground and pounda itd. je da se protivnik izmori, jer to masakrira kardio, da bi posle u standap-u bio umoran i spor, i da bi bio istraumiran od takedown-a.
    Znači nije rvanje isključivo napadačka tehnika nego i u ovom smislu i strateška, jer mijenja komplet gameplan protivnika.

9. The Following User Says Thank You to Solid For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    76
    Thanks Thanks Received 
    273
    Thanked in
    211 Posts

Opet se daje sansa strajkeru, ovako ga Dagestanac gnjavi ko piton...

Sad ce mi neko rec da bi ga tako i na ulici pobijedio i sl.
    Pa mozda bi ga na ulici ovaj ugriza za vrat, ili izbo nozem, ili drug skocio i slomio nesto Dagestancu o glavu...

Nije poenta sto je realnije, nego sto je sport. Ko voli rvanje i slicne varijacije nega ide i gleda dje se dva muskarca valjaju i stavljaju cojones jedan drugom u usta.

Ovaj sport bi stvarno mogao da bude zanimljiviji ako se oduzme ono valjanje po podu cesto po cijelu rundu.

Eno Honda i Dragojevic,dobio Honda, ali pokazao da je bolji rvac.
    Ja bih spotrt gdje se da sansa varijetetu. Honda ga nije ugusio, ni neki armbar izveo, nista, a opet ga je dobio.
    Mec ******.

Thanks Thanks Given 
    76
    Thanks Thanks Received 
    273
    Thanked in
    211 Posts

Mada na tom visokom nivou i oni su smanjili taj grepling. Nece da ih potpisuju ako se valjaju po podu. Ne dobijaju sansu za napad na pojas i sl.
    Ima ih udju ko rvaci a najmanje rvanje praktikuju,

Sto je neposteno, Promijeni pravila pa neka u okviru pravila primijene svoije najbolje talente.

A ne rvac dobije ugovor a neko pravilo iz sjenke je da ne smije rvanjem da pobjedjuje jer ce borbu za pojas vidjet tek nakon niza od 26 pobjeda.

Thanks Thanks Given 
    1,591
    Thanks Thanks Received 
    1,681
    Thanked in
    1,361 Posts

A to jes, znaju takvi mečevi da budu dosadni, mada znaju i da budu zanimljivi, zavisi kako koji.
    Ali ako bi oni počeli da uvode takva pravila da ih dižu iz partera nakon 20 sekundi ili slična pravila, to ona više ne bi bio MMA (Mixed Martial Arts), nego neki sport sa ograničavajućim setom pravila, kao boks, ili kikboks ili rvanje itd.
    Poenta je da borci evoluiraju, i da riješe zagonetku dagestanskog rvanja. Ovaj Geri je, uz pomoć najboljeg džiu džitsu majstora koji se borio u oktagonu Demaiana Maje, uspio da se odbrani od svih poluga i dominantnih pozicija koje je Makačev htio da nametne. Tako da je on na pravom putu rešavanja te Dagestanske rvačke dominacije, poenta je da MMA kao sport i borci evoluiraju, a ne da se masakriraju pravila sporta.
    Last edited by Solid; Yesterday at 22:27.

Thanks Thanks Given 
    950
    Thanks Thanks Received 
    1,104
    Thanked in
    904 Posts

Quote Originally Posted by Solid View Post
    A bio je i on isto umoran od partera, pa zbog toga je smanjio volumen udaraca, vjerovatno.
    Meni je Garry izgledao svjez i u 5.rundi, Islam je umorno usao u 3.

Thanks Thanks Given 
    950
    Thanks Thanks Received 
    1,104
    Thanked in
    904 Posts

Quote Originally Posted by Solid View Post
    A to jes, znaju takvi mečevi da budu dosadni, mada znaju i da budu zanimljivi, zavisi kako koji.
    Ali ako bi oni počeli da uvode takva pravila da ih dižu iz partera nakon 20 sekundi ili slična pravila, to ona više ne bi bio MMA (Mixed Martial Arts), nego neki sport sa ograničavajućim setom pravila, kao boks, ili kikboks ili rvanje itd.
    Poenta je da borci evoluiraju, i da riješe zagonetku dagestanskog rvanja. Ovaj Geri je, uz pomoć najboljeg džiu džitsu majstora koji se borio u oktagonu Demaiana Maje, uspio da se odbrani od svih poluga i dominantnih pozicija koje je Makačev htio da nametne. Tako da je on na pravom putu rešavanja te Dagestanske rvačke dominacije, poenta je da MMA kao sport i borci evoluiraju, a ne da se masakriraju pravila sporta.
    Meni nema smisla pravilo da ih dizu nakon 20sek, runda traje 5min, i ako mu za gradjenje pozicije na parteru treba i 30sek, neka radi, ali bih dodao jedno pravilo koje je Edi Bravo davno predlozio, da ako borac koji je srusen se uspjesno brani sa ledja, da se odbrana boduje i to mi ima smisla.

Nekome je rvanje baza, i kad udje u mma logicno je da ce ima prednost u rusenjima, i to je super, ali ako sa rusenjem ne ostvari nista dolje, drugi borac da bude bodovan jer se uspjesno branio, sto bi npr Geriju donijelo bodove, itd.

U ADCC recimo bodovanje krece tek od 3.min, do 3.min moze da se gradi pozicija i eventualno negativan poen, a za rusenje, tek kad se prodje guard dobijas 4poena.

Ufc ne zanima da rijesi mnogo ozbiljnije probleme poput eye poke-ova i ilegalne udarce a ne da se bave mijenjanjem pravila za parter

15. The Following User Says Thank You to starovaroshki For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,591
    Thanks Thanks Received 
    1,681
    Thanked in
    1,361 Posts

A to za parter bi vjerovatno uvelo neku dinamiku, jer se ne bi rušio protivnik osim ako nemaš namjeru da ga dominiraš, mada mislim da bi to bilo komplikovano za bodovanje.
    A druga stvar, možeš mislit kako bi se tada radio pull guard, to mi smijurija bila ja misllm, borci koji donekle imaju dobru odbranu bi srećni bili da ih neko bači u TD.
    Ja prateći ovako ove borilačke sportove sam neđe čuo, ali nisam siguran u kojoj mjeri je to istina, da ako je neko npr. plavi pojas u BJJ, u prosjeku može da se samo brani od završnice od ljubičastog pojasa, onda ljubičasti može isto tako da se brani od završnice od kafenog. Znači generalno neki pojas posjeduje znanja koja su mu dovoljna da se odbrani da ga završi protivnik koji ima jedan pojas veći od njega. I onda bi u ovom slučaju bodovanja odbrane, onaj koji ima generalno slabiji grepling dobijao bod protiv onoga ko ima bolji grepling, iako se ovaj trudi da ga završi, ali mu ne uspijeva, a to bi bilo nepravedno.

Page 712 of 712 FirstFirst ... 212612662702708709710711712

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)