Results 1 to 4 of 4

Thread: Poljoprivredno zemljiste u PG?

Thanks Thanks Given 
    76
    Thanks Thanks Received 
    273
    Thanked in
    211 Posts

Default Poljoprivredno zemljiste u PG?

Ako ima koji kolega forumas s iskustvom po ovom pitanju, da ostavi par recenica iskustva...

Vidim plac mi po PUPu PG PO - obradivo zemljiste, sta li. Po Prostornom planu CG to je Gradjevinsko podrucje naselja - gradsko naselje. Stoji skoro pa u sredini tog podrucja jer nisu Gornji Kokoti u pitanju no dosta blize gradskom jezgru.
    DUP od prije skoro 10 godina ne upisa mi nista tu, ostavi po naselja nedetaljisano. A tacno se sjecam bio je predlog P+2 pri ulici, pa smo predali bili primjedbu da se i iza jos jedan objekat doda.
    Na krajo do jedne ulice sve detaljno urbanizovano, a od te lice nista, jedna UP pacela nije DUPom upisana. Ajde da je to nekako neki zadnji dio naselja, no je taj dio geogrfski blizi sredistu PG no ovaj dio sto su detaljnije upisali urbanisticke parcele.

I sad imam da mi komsija preko ulice je SMG - stanovanje male gustine -, doduse ni u tom dijelu nije bilo UP u DUP, ali kako mu je pod N i SMG vidim dizu tu objekte, vrv lagano dobijaju dozvole.
    Meni livada prve klase pa sibnuli u PUP P - PO.

U DUP sam naisao u jednom dijelu da je nekim programom poljoprivredno zemljiste u obuhvatu DUPa stanovanje u poljoprivredi...

Moze li bit da su tu neki laksi uslovi za dobijanje dozvole za gradnju? Da nije ono 2500m2 plac, no da je neka niza vrijednost? Vidim neke prodaju u jednom drugom dijelu naselja imanja iste kategorizacije po PUPu (PO) i isto nema nista upisano DUP-om, i to za dobru cijenu, i jos ti ljudi grade hahahaha

Thanks Thanks Given 
    90
    Thanks Thanks Received 
    793
    Thanked in
    342 Posts

Ja znam da je u DG zakon taj da ako ima preko 3000 kvadrata može se graditi na poljoprivrednom zemljištu, odnosno mogu se dobiti UT uslovi. Vjerovatno je za PG drugačije, ali nije zgoreg informacija.

Thanks Thanks Given 
    2,457
    Thanks Thanks Received 
    255
    Thanked in
    166 Posts

Ako je pod PUP-om poljoprivredno zemljište za gradnju treba min 2500kv da je plac. I moze kuca do 250kv bruto i da se urbanizuje do 600kv placa. Ne plaćaju se komunalije. Nema druge opcije, jer ja sam trenutno u tom procesu tj. predao sam idejni projekat buduće kuce glavnom gradskom arhitekta na odobrenje.

Sent from my SM-S926B using Tapatalk

4. The Following 2 Users Say Thank You to skodilak For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    76
    Thanks Thanks Received 
    273
    Thanked in
    211 Posts

Znaci cekanje sledeceg DUPa po kojem mora bit naselje u skladu sa prostornim planom...
    Nisu mi jasni ti sto kupe plac od 1000m2 i grade, sto, kako... I plate plac malo manje no da je urbanizovan.
    Valjda znaju da mora sledecim DUP om bit prenamjenovano, a do tad vilama i motikama ako dodju da ruse.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)