Odem jutros na posao i parkiram se kod Limenke, i pjeske po burek kod Zore, po suncu, sa ruksakom...ja tamo kad evo desetoro ispred ceka red, na ulici desetak auta parkiranih do ivice, totalni haos...i vidim plavog MGa sa rotacijom, parkira se coek iza ovih, red ispred burekdzinice je nestao u roku od odmah, svi u auta da ih micu, i onda kaze policajac, nece da moze, svi tu i da se pisu prijave. Uglavnom, ja uzeo burek bez sekunde cekanja i opet pjeske do Limenke.
Ljudi, parkinga ima, jedini bed je sto nema ispred svake radnje.
Prema tome, šta da ti kažem?
Kako ocjenjujete protest motorista?
Ja sam uzivao kao malo dijete!!! Povorka motorka od krivog mosta do lakovica ludilo... a sve kulturno bez turiranja gospoda!!! I bogu fala sto imamo jos slobodnih umova !
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Ono sto su zabranili obilazak kolone i provlacenja je potpuno ispravno.
Prema tome, šta da ti kažem?
Na parkingu šoping mola Conto u Nikšiću, u natkrivenom dijelu, došlo je do minimalnog kontakta sa parkiranim vozilom. Tablica je ispala iz jednog držača i ostala da visi. Zbog buke nisam čuo ni osjetio dodir, pa sam nastavio da tražim parking mjesto. Po završetku kupovine otišao sam dalje, ne znajući za bilo kakav kontakt sa drugim vozilom. Neko od prolaznika je zapisao moj broj tablica jer sam nastavio da tražim mjesto na parkingu (incident se desio na samom početku natkrivenog dijela parkinga)
Policija me je pozvala nepun sat kasnije, odmah sam se vratio. Policajac je samo slikao vozila, nije pravio zapisnik ili uviđaj. Predložio je da se stvar riješi Evropskim izvještajem, ali je drugi vozač odbio zbog kasko osiguranja. "Oštećeni" je zatim obavio telefonski razgovor sa nekim svojim savjetnikom, dao telefon policajcu koji se čuo s tom osobom, a mene nisu obavijestili ni sa kime pričaju ni zbog čega. Nakon toga je policajac ljutito rekao da ćemo dobiti poziv za sud i „obećao“ mi tri mjeseca zabrane vožnje.
Moja osnovna i najveća greška je što nijesam snimao tu sprdnju od uviđaja jer sam došao na mjesto događaja spreman i za Evropski izvještaj i za direktnu nadoknadu štete za plastični držač tablice, ali neočekivano je u igru ušao Sud za prekršaje i "obećanje" policajca da ću dobiti zabranu vožnje.
Mislim da je pored nečinjenja zapsisnika, policajac pogriješio proceduralno što nije tražio snimak nadzornih kamera koje Conto posjeduje, ali čuvaju snimke samo 3-4 dana.
Ima li neko sa pravničkim iskustvom da mi objasni kako da postupim na budućem suđenju?
Last edited by Bozowsky; Yesterday at 10:56.
Ako ne znaš kamo ideš, svaki put će te odvesti tamo
Objava na Oci.. i pored suda odmah izadje komunalna ... e sad naplata me interesuje![]()
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Last edited by NetworkMaster; Yesterday at 12:53.
Motoriste treba pustit da zaobilaze kolone, i da se provlace izmedju auta , nema potrebe da cekaju u red sa ostalim vozilima, ali samo ako je taj obilazak ili provlacenje 100%siguran, ne bi trebali samo na granicu da imaju prednost, uz ovu ovu olaksicu trebalo bi da im se zabrani natezanje motora po gradu i preglasni auspusi, koji bi trebalo zestoko da se kazne ako prelaze granicu dozvoljene buke
Mora za kasko zapisnik od policije ili evropski izvjestaj, ne znam na osnovu cega ce mu osiguranje isplatiti a tebe sud tuziti. Dobro bi bilo da imas svoje fotografije sa lica mjesta.
A to sto si cuknuo a nijesi cuo, jbg, nije opravdanje.
A kasko tesko da ce mu isplatit ako si samo okvir od tablica slomio, mora da ima tu još štete
Prolazim juče kroz grad pored Benetona, nailaze policijska kola onom jednosmjernom ulicom što ide pored Beka do glavne ulice, i zamalo se u ta policijska kola zabije jedan porše koji je dolazio iz suprotnog, zabranjenog smjera. Vjerovatno izlazio sa onoga parkinga iza Beka pa mu bilo muka da kruži da bi stigao đe je namjerio. I zakoči on tačno ispred policijskih kola i ono samo kao slegne ramenima tipa jbg, šta da se radi. Policijska kola samo odoše u rikverc da bi ovaj bolid došao do ulice u koju smije da skrene i obojica produžili svojim poslom. Ala ga je policajac naučio pameti, svaka mu čast!
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Coek vozi porše, cut him some slack.
Sent from my SM-A566B using Tapatalk
E ja od toga ludim. Kad su u autu i vide da neko pravi prekršaj a oni samo svojim poslom. Pa to bi trebalo da vam je glavni posao magarci, a ne da stojite preko puta Dana po 5 sati i pišete kazne ko nema pojas.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Hvala na odgovoru.
Ne lažem, niti mislim da bi me laganje na forumu spasilo od kazne. Opisao sam tačno kako je bilo. Nijesam „čuknuo“ auto, nego mu samo okrznuo tablicu toliko da je pala s jednog držača i ostala da visi na drugom. Na mom vozilu nema nikakvih tragova.
Išao sam u Conto i gledao snimak nadzornih kamera. Dozvolili su mi uvid, ali bez naloga policije ili suda snimak ne daju. Na snimku se vidi da prolazim pored bijelog pick-upa, kamera ne registruje nikakav udar ni vidljiv kontakt. Nastavljam da tražim mjesto u hladu, ulazim u prodavnicu, završavam kupovinu i odlazim, potpuno nesvjestan da se išta desilo. Dakle, teško je govoriti o "bježanju" sa mjesta događaja kad sam najmanje 20 minuta proveo na parkingu sa tablicama na izvol'te.
Problem nastaje na „uviđaju“: policajac nije pravio zapisnik, nije tražio snimak kamera, razgovarao je telefonom sa nekim savjetnikom vozača pick-upa (mene nisu ni obavijestili s kim i o čemu), a onda je bijesno otišao i „obećao“ mi tri mjeseca zabrane vožnje.
Zato me i zanima iskustvo drugih, ako im se desilo nešto slično.
Nista, tako je mene jedan takao na parking i slomio mi grill masku 350€ je polovna bila bez zamjene.
Last edited by METZ; Yesterday at 16:45.
Nemam pojma jer sam se vratio na mjesto događaja spreman da budem makslimalno kooperativan i da preko euro izvještaja ili direktnog novčanog iznosa popravim štetu. Sjećam se da mu prezime počinje na M i da nije bio kupac nego neki poslovni partner sa Contom (to nema veze sa slučajem, nego objašnjava zašto je najmanje dva i po sata bio parkiran ispred Conta pa mu je neki "svjedok" dao broj mojih reg tab), takođe, on je bio parkiran "u rikverc", što nije zabranjeno, ali čini tablicu mnogo ranjivijom nego da je sa zadnje strane gdje bi morao biti ozbiljniji kontakt autima da bi otpala tablica pa makar i sa jednog držača. Da sam znao da ću upasti u ovu Zonu sumraka, snimao bih svaki detalj ovog sramotnog "uviđaja".
Last edited by Bozowsky; Yesterday at 18:16.
There are currently 36 users browsing this thread. (0 members and 36 guests)
Bookmarks