U subotu sam isao u Postu, kod autobuske u PG, da podignem posiljku. Takvih urlika, vike, dreke, iz unutrasnjih prostorija, jos cuo nijesam. Umiruje ih sefica i vice im da se ne deru, da stranke kod saltera sve cuju, al dzaba...nisu prestajali. Zastidje.
Sent from my motorola razr 60 ultra using Tapatalk
Zrelo za privatizaciju…
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Čitam zadnje 2-3 strane i nije mi dobro
Rekoh da vam prenesem moj update, al sad uđoh na aliexpress i vidim status poslije package arrived at local carrier facility, piše sorry your package couldn't be delivered. Vodi me na neki link contact carrier koji je za mene zbunjujući
Što mi je činjet?
If you turn a man into a fish, you will catch him for a day
Na koji link te vodi
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Davno se nisam javljao na CDM forum ali muka me nacerala od ovih iz poste CG![]()
Evo mjesec dana, od jul-a... Svaki paket koji je stikao u carini (preko poste CG, aliexpress) zadrzava se u carini i nakva poruka ili poziv da je paket zadrzan... Cekao sam 20 dana za neko obavjestenje, i nakon dolaska odje, vidjeo sam da vise ne javljaju preko SMS/Poziva... sada javljaju preko Mail-a na koji sam se registrovao na aliexpress... okle njima Mail moj, to me bas zanima...
Prvo: Jedva sam usao na moj mail, taj je mail od 2010 godine, i na taj mail sam koristio moju prvu registraciju na aliexpress 2014 godine... Kada sam usao, vidjeo sam 2 mail-a od poste da traze dokaz o placanju... Nisam imao izbora i proslijedio screenshot i cekao odgovor. Nikakav odgovor nisam dobio od njih, samo nakon nekoliko dana, vidjeo sam da se posiljka pomera... I tako je sa zadnjih 5-6 paketa...
Eh sada, paket koji je stikao kod nas, carina ga je zaustavila 6 avg i dan danas niko javio nije da je paket zadrzan, niti mail, niti poziv, niti sms... I sada mi je pukao film, posao do njih (kod autobuske) i gle cuda, nisu vise tuonda trazio kontakt telefon i zvao 10 puta na 067131942 i uzalud, apsolutno se niko ne javlja... onda sam mail koji su meni slali od proslih paketa koristio da ih kontaktiram. Poslao im mail, oni su odgovorili da je paket zadrzan, onda sam im pravnu poruku i zahtjevao da mi objasne zasto me niko nije kontaktirao skoro 8 dana da mi je paket zadrzan.
Jos uvjek nisam dobio njihov odgovor.
Tekst zadnji koji sam im poslao je previse dugacak za sliku, cisto sumnjam da su i procitali... bas me zanima sta ce odgovoriti
Evo zadnju poruku koju sam im poslao:
Poštovani,
u prilogu dostavljam traženi dokaz o uplati, odnosno dokaz o plaćenoj vrijednosti pošiljke, kao i podatke o proizvodu.
„Pozivam se na član 69 Zakona o upravnom postupku, kojim je propisano da stranka ima pravo da bude obaviještena o toku upravnog postupka i o pitanjima koja se tiču tog postupka, kao i na član 16 istog zakona, kojim je javnopravnom organu propisana obaveza da strankama omogući obavještavanje o toku postupka.
Molim da se moje pitanje o tome zbog čega nisam obaviješten o zadržavanju predmetne pošiljke ne zanemari, već da mi se na njega dostavi konkretan odgovor, uključujući datum zadržavanja pošiljke i datum i način eventualno izvršenog obavještavanja.“
Međutim, želim da ukažem na problem koji se ponavlja prilikom carinjenja mojih pošiljaka.
Predmetna pošiljka je, prema podacima praćenja, bila zadržana više dana, a ja o tome nisam dobio nikakvo obavještenje od Pošte carinjenja niti od carinskog organa. Za činjenicu da je pošiljka zadržana saznao sam samostalnim praćenjem pošiljke, nakon čega sam vam se lično obratio putem e-maila i pitao zbog čega je pošiljka zadržana. Tek nakon mog upita dobio sam odgovor da je potrebno dostaviti dokaz o uplati.
Posebno napominjem da je na zvaničnom FAQ portalu Uprave carina navedeno da, za pošiljke koje su zadržane od strane carinskog organa radi sprovođenja carinske procedure, primalac dobija obavještenje putem telefonskog poziva/SMS-a, ukoliko je broj telefona naveden na carinskoj deklaraciji, ili putem pisanog obavještenja na adresu navedenu na pošiljci. Takođe je navedeno da se u tom obavještenju navodi dokumentacija koju primalac treba da dostavi.
U mom slučaju takvo obavještenje nije dostavljeno. Nisam dobio ni telefonski poziv, ni SMS, ni pisano obavještenje. Umjesto toga, sam sam utvrdio da je pošiljka zadržana i tek nakon mog upita dobio zahtjev za dostavljanje dokumentacije.
Molim vas stoga da mi pojasnite:
1. kog datuma je predmetna pošiljka zadržana od strane carinskog organa;
2. kog datuma je utvrđeno da je potrebno dostaviti dodatnu dokumentaciju;
3. na koji način i kog datuma sam navodno obaviješten o zadržavanju pošiljke;
4. ukoliko obavještenje nije poslato, zbog čega nije postupljeno u skladu sa procedurom objavljenom na zvaničnom FAQ portalu Uprave carina.
Napominjem takođe da na istom FAQ portalu Uprava carina navodi da, ukoliko carinski organ ima dovoljno podataka sa carinske deklaracije CN22/CN23, u vidu vrste robe, vrijednosti, troškova dostave i slično, za takve pošiljke ne traži dodatnu dokumentaciju, već odmah sprovodi carinsku proceduru.
Molim da se ovaj slučaj razjasni, jer se zadržavanje mojih pošiljaka i naknadno traženje dokaza o kupovini ponavlja, a u konkretnom slučaju nisam ni bio obaviješten da je pošiljka zadržana.
Traženu dokumentaciju dostavljam u prilogu kako bi se carinski postupak mogao završiti, ali očekujem odgovor na pitanje zbog čega nisam pravovremeno obaviješten o zadržavanju pošiljke.
Srdačan pozdrav,
![]()
![]()
Ljeto... Sezona... I oni imaju dušu...
Šala na stranu, nisi jedini. Svi čekamo. Džaba ih mi zvali, žalili se i slično, kad je kod njih luda kuća, ali naravno na kraju će oni regularno naplatiti svoja potraživanja, pa čekali mi pet dana ili dva mjeseca.
Inače jak potpis moram priznati u drugom email-u.
Tralalero tralala... Tung tung tung sahur...
Sumnjam da mu je ovo neko tamo sve pročitao...
...
U mom slučaju Pošta radi bolje nego ikad.
24h sata od prijema pošiljke i carinskog pregleda do isporuke. Bez email-a, Viber-a i ostalog. Poštar je zvao kad je bio u ulici.
Sedam dana od porudžbe u Njemačkoj do dostave.
Naravno, naplaćeno je 5% + 21% + 4e.
![]()
Zato sto je posiljka iz EU i vjeruju deklarisanoj vrijednosti.
To je bio neki veci paket? Pa zato 4 eur…
A vrijednost preko 150 eur? I zato 5% carine
Juce im onaj formalni mail poslao da mi odgovore zasto nisam dobio obavjestenje da mi je paket zadrzan na carini i danas tek dobio njihov zvanicni mail da mi je paket zadrzan i da traze dokumentaciju a vec sam im poslao dokumentaciju u tom jucerasnjom mail-u... Necu nista da odgovaram na ovaj mail koji su poslali, da vidim sta ce se desavati.
Takodje, ako neko zna dje se carina premestila bilo bi super. Da licno odem do njih. Takodje cu prijaviti carini na [email protected] da mi objasne sta se desava. 99% necu nista uspjet sa ovim, jedino da pokrenem spor sa carinom i zvanicno pokrenem slucaj protiv njih. Sobzirom sta se sve desava sa nasom drzavom, i da pokrenem slucaj, nista se nece uradit, jer ce to zavrsiti u fioki nekoliko godina... i na kraju, nikom nista.
2 nam je opcija u medije, a ima i onih koji jedva cekaju da nesto lose kazu za ovu vlast. Politika me ne zanima, ali sa ovim ponasanjem, svi cemo zavrsiti na Crnoj listi na aliexpress... Jer ako paket moj ne stigne za 90 dana, a ja sam im slao vec koliko kosta paket. ja cu pokrenuti refundaciju a paket nek vrate nazad. Jer sam ja svoje odradio, javio se carini, zvao ih, poslao im mail sa dokazom... i sada cekam njihov potez...
Ali bi pozeljno bilo da mi neko kaze dje su se premjestili da odem licno do njih i trazim komentar.
Saljem odje screenshot kada je posiljka stigla u carini, kada sam ja zadnji mail njima poslao i kada su mi danas odgovorili.
![]()
![]()
![]()
Mislio da im ne odgovorim nista na ovaj njihov zadnji mail al necu da im dajem prostora da su poslali mail da je paket zadrzan a da ja nisam odgovarao. Jedan korisnik CDM Foruma mi je poslao odgovor dje se mozda nalazi posta carinjenja pa cu u ponedjeljak poci kod njih.
Moj odgovor u cijelosti njima:
Poštovani,
traženu dokumentaciju, odnosno dokaz o vrijednosti i izvršenom plaćanju pošiljke, već sam dostavio u svom prethodnom odgovoru na vaš e-mail. Ne bih želio da istu dokumentaciju dostavljam dva puta, pa vas molim da provjerite prethodnu poruku i njene priloge.
Molim vas da potvrdite da ste prethodno dostavljeni dokaz zaprimili i da se isti uzme u razmatranje u postupku carinjenja predmetne pošiljke.
Takođe želim da razjasnim hronologiju događaja, jer moj prethodni e-mail nije sadržao samo dostavljanje dokumentacije, već i konkretan zahtjev za objašnjenje zbog čega nisam bio obaviješten o zadržavanju pošiljke.
Predmetna pošiljka pod brojem LZ014620097UZ nalazi se na statusu „pošiljka podnesena na carinski pregled“ od 6. avgusta 2026. godine.
Od 6. avgusta do 13. avgusta 2026. godine nisam dobio nikakvo obavještenje da je pošiljka zadržana:
- nisam dobio e-mail;
- nisam dobio SMS;
- nisam dobio telefonski poziv.
Dana 13. avgusta 2026. godine u 13:25 časova sam se samostalno obratio Pošti carinjenja putem e-maila i pitao šta se dešava sa zadržanom pošiljkom, uz navođenje broja pošiljke i njenog statusa.
Takođe sam vas tog dana pokušao dobiti telefonom četiri puta na broj 067 131 942, ali nisam dobio odgovor.
Tek nakon mog obraćanja, dana 13. avgusta 2026. godine u 13:28 časova, dobio sam odgovor da je potrebno da dostavim dokaz o uplati, iznos koji sam platio i sliku proizvoda na kojoj se vidi vrijednost.
Nakon toga sam vam dana 14. avgusta 2026. godine u 12:04 časova poslao e-mail u kojem sam, pozivajući se na član 69 i član 16 Zakona o upravnom postupku, konkretno zatražio da mi odgovorite zbog čega nisam obaviješten o zadržavanju pošiljke, odnosno, ukoliko tvrdite da jesam, da navedete datum, način i sredstvo putem kojeg sam obaviješten.
Zbog svega navedenog, molim da se na moj prethodni upit posebno odgovori i da mi se navedu:
- datum kada je predmetna pošiljka zadržana;
- datum kada je utvrđeno da je potrebno dostaviti dodatnu dokumentaciju;
- datum i način na koji sam navodno obaviješten o zadržavanju pošiljke;
- ukoliko prethodno obavještenje nije poslato, razlog zbog kojeg nisam obaviješten o zadržavanju pošiljke.
Ponovno slanje dokumentacije ne predstavlja odgovor na navedena pitanja, pa molim da se na njih dostavi konkretan odgovor.
Napominjem i da predmetnoj kupovini uskoro ističe rok zaštite kupca. Ukoliko zbog višednevnog zadržavanja pošiljke i izostanka pravovremenog obavještavanja isteknu rokovi za zaštitu kupca, biću prinuđen da pokrenem postupak refundacije kod prodavca/platforme, što želim da izbjegnem ukoliko je moguće.
Molim da se moj prethodno dostavljeni dokaz o vrijednosti i plaćanju uzme u razmatranje i da se carinski postupak nastavi bez nepotrebnog ponovnog dostavljanja iste dokumentacije.
Srdačan pozdrav,
G*** *******ć
![]()
![]()
Pošalji na [email protected] pa ću u ponedeljak lično proslijediti šefici pošte carinjenja da vidimo "đe zapelo"
Sent from my moto g56 5G using Tapatalk
Stavi u cc [email protected]
Iz iskustva AMDkorisnik i mog, mogu zakljuciti da Pošta CG za pakete za koje ne posalje obavještenje, isto pošalje čim im se neko obrati, i to na mail adresu s koje se obratio.
Ja sam im danas, tj juče (subota) pisao da za jednu posiljku ne dobijam obavještenje, i kroz sat/dva sam isto dobio.
Mislim da im je ovaj mail što šalju automatizovan, po principu ako radnik unese mail adresu ili je poveže sa primaocem iz baze, on se salje automatski, jer ne vjerujem da sam mail bas dobio regularno odmah posle moga, a da na moj niko nije odgovorio.
Djeluje mi kao da pokušavaju da se automatizuju ali pri tom praveći nevidjene propuste, izmedju ostalog da obavještavaju samo putem maila jer se SMS očigledno naplaćuje ili nisu SMS servis osposobili, a o obavještenju na kućnu adresu da na pričam, to je samo lijenost.
Njak Njak Njak
Koliko ljudi ne navede tacan broj telefona…
A neki i ne znaju adresu da navedu kako treba.
Temu je to dosta olaksao. Posebno za potrebe zbirnog carinjenja. Tako da carina ima uvid u tacnu vrijednost posiljke. I lokalna logistika je obveznik uplate carine/pdv. A krajnji korisnik je to vec platio pri porucivanju.
Posta i carina treba da omoguce kada se na track and trace upise broj posiljke i ako je potrebno da se odmah prikaci dokumentacija.
Last edited by Sale; Today at 01:11.
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks