Nije lako na ovu vrućinu ni novopečenom mitropolitu picoustog,polakoTe
Moram reci da se polako ispunjava ono sto sam još prije 7,8(možda i više) godina pretpostavio da će se desiti,a to je podjela medju srbima u crnoj gori.
Mislim,bilo je i ranije,ali je to daleko od ovoga sto se sad dešava,pa i sa ovim vezano za crkvu.
Sto se političara tiče,svaki oce svoj dio kolaca(vidimo da se i bosnjaci polako dijele jer vide priliku da uzmu makar taj jedan mandat) a namnozilo se dosta tih stranaka “na talasu litija” i kao sto napisah juče,svi se utrkuju ko će prvi da izda saopstenje da se malo tisne “crkvi”
Vidim da Pipunu smetaju komentari Srba sa Fejsbuka,a svoje botove ne vidi. Mada mu je promakao i dolazak Zelenskog u Biograd,pa ga ne prokomentarisa ta naša moralna gromada. Isto kao sto ne komentariše vojne vjezbe Srbije sa NATO-om i mnoge druge stvari.
A nama svakodnevno puni glavu,dok njegov gazda radi sto mu je volja,naravno nema da se priča o tome. Svako malo gostuje na Adriu,ka nekad milo djukanovic sto je imao svoje televizije hahah
Sto se crkve tiče,ovo nisam očekivao. Mada je vjerovatno dosta toga poteklo od Joanikijeve “podrske” studentima,pa se sad udara kontra.
https://www.antenam.net/clanak/ustav...rsko-primorska
Posle vjekova Crnogorskih mitropolita vladike Danila prvog,Petra prvog i drugog pa do Mitrofana Bana doslo se do toga (aj da ne računamo opet taj period od 1918 tj. 1920 godine) doslo se do toga da se mitropolija svodi na eparhiju.
I da se crnogorski narod(kako god se izjašnjavao)ne pita,nego da se odlučuje u drugoj državi.
Ali to je narod odje trazio i dobio je. A sto je još gore,dobio je i podjele koje su valjda bile neminovne,jer ima onih koji i dalje imaju nešto u glavu.
Velikosrpski nacionalisti iz Srbije su nestrpljivi,mislili su da će nakon litija i pada ćukanovića da konacno stave šapu na svu crnu goru i da prvi put nedje posle perioda bombardovanja opet pocnu da odredjuju sudbinu crne gore onako kako bi oni to željeli.
Šta se sad dešava ne znam,je li ovo igra mandića i pipuna pokazaće vrijeme.
Mandic ima moju podršku makar kad je u pitanju ovo sto je izgovorio prije neki dan,da se o crnoj gori neće odlucivati van crne gore,tj da će se odje odlucivati i mislim da je to jedino ispravno.
Dosta se manipulisalo tim podjelama Srba i Crnogoraca u Crnoj Gori,mada mislim da je najveći dio potekao bas iz Srbije odakle ljudi stvaraju pritisak na crnogorske Srbe da se “odupru” ustashama,milogorcima(i slično) koji su inače njihova braca,rodjaci,komšije…
Na kraju su podijelili Srbe u Crnoj Gori,svaka cast,prešli ste igricu gospodo
Bookmarks