To je tradicionalna ljubav zene prema muskim stopalima...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Evo viĐu Đe smo stigli.
Čupate se oko nacija i zastava ka nekad među plemena.
Čudo Božije pa obično muško čast izuzezima bi da se drži tradicije.Da im žene fizički i metaforički prinose lavor za noge.Ha ha ha.
Nema tradicije gotovo okačite tradiciju mačku o rep.
Poslano sa mog SM-A566B koristeći Tapatalk
Last edited by Bluemoon; Yesterday at 07:45.
To je tradicionalna ljubav zene prema muskim stopalima...
Last edited by NetworkMaster; Yesterday at 08:14.
Tradicija je nekad i bila da se ne zene i udaju ako je lopovska porodica,neugledna,lazljiva dje ima neko bolestan od porodice, dje je neko okaljao ugled obraz... a danas nema te tradicije to je ljubav...
Sumnjam da cemo prestati da budemo plemenska drzava![]()
Sto se moze reci danas za kulturu u Crnoj Gori? Prakticno nestaje. Svi nosimo stranu robu, vozimo strana vozila, jedemo stranu hranu, slusamo stranu muziku, uvozimo strane obicaje.. dje je tu ista crnogorsko, karakteristicno Crnoj Gori? I kako onda iz takve kulture, i nacina zivota da iznjedrimo ili nastavimo neku tradiciju? A zapravo se onda sve svodi na tradicionalizam iz onog prvog posta
Pa dobro korporacije rastu gutaju jedna drugu postaju velike korporacije u sve manjem broju monopol je sve jači i jači.
Možda nam je kafana jedina tradicija?
Kap kiše u okeanu,
Za kafanu na Balkanu..
Koga briga ko noćas plače,
Sipaj nek boli još jače!
Haha jes to nam je tradicija.Kafana.
I onda napisu kako mir dolazi iznutra i u sledecoj rececenici kako su protiv tradicije jer ta tradicija narusava unutarnji mir. Ako nesto spolja narusi mir to znaci da to i nikad nije bio mir vec stara dobra cinjenica kako smo si ko puške kad je sve kako zelimo.
Znaci da nosenje rogova, hidzaba, pranje nogu drugome, ropstvo (Epiktet) ne moze narusiti mir. Ono sto ostaje, kad se ovo sve izuzme, je da mi zapravo zudimo za zadovoljstvima. Zelimo da smo zdravi, lijepi i moderni i to je svrha zivota. Neko ovome da malo intelektualniju i duhovniju dimenziju al to je to.
A zaboravlja se da ovaj svijet nije dizajniran za slobode, jednakost, prava, zdravlje itd. Valjalo bi ali mi to ne mozemo da iznesemo niti cemo ikad moći. U nekom drugom univerzumu mozda. Tradicija je tu da ne dozvoli slobode za koje nismo spremni ni sposobni da iznesemo. Ko poznaje sebe zna o cemu pricam.
Last edited by Caesar; Yesterday at 10:30.
γνῶθι σαὐτόν
Bas prije neki dan sam razmisljao kako zbog tih nekih obicaja i tradicije ljudi ipak malo "prikoce" i da je to mnogima glavu sacuvalo a ne samo "obraz".
Nicky je pomenuo i vjeru- evo ja za sebe ne mogu reci da sam vjernik tj. da vjerujem u sve sto crkva propagira - ali te neke osnove, kako bi covjek trebao da se ponasa, da vaspitava djecu, to su potpuno normalne stvari kojih bi svi trebalo da se pridrzavamo da je srece, bolje bi nam bilo sigurno
Naravno, to sto se neko drzi tradicije ili vjere ne mora da znaci da je zaista dobar covjek, ali ako se zbog toga makar trudi i bar donekle pridrzava, dobro je, svakako bolje nego da svako radi ono sto mu je volja.
Imam bliskog rodjaka, mlad momak, gradsko dijete, obrazovan, iz obrazovane familije, medjutim, ima stavove i ponasanja kao da je odrastao u 19.vijek Neki stavovi su mu cudni, neki presmijesni ali ih se pridrzava, takav je kakav je.
I nije mu lose, posao mu ide super, nevjerovatno je posten i drzi rijec, prije bi poginuo nego nekoga prevario ili zajebao, ima vise kumstava nego sto ima godina. Nema poroka, nije osudjivan a podigao se sa momcima od kojih su vecina postali zavisnici i kriminalci.
Eto, mozda bi ispao takav i da nije tradicionalan i tako "krutih" stavova, ali ubijedjen sam da je ipak to razlog
Lijepi postovi. Dodao bih da su zadovoljstva poput bljesaka raja. Mi kao robovi zadovoljstava zapravo zudimo za blazenstvom. Svi volimo da nam je lijepo, da smo lijepi, ali ne moze za dz.
Ne znam je li ovaj svijet dizajniran za to sto si nabrojao, ali ga ostvarimo na momente. A kad su laka vremena, mislimo to je to, kad ono i tada ceka posao.
Drugim rijecima prevelika je odgovornost koja ide uz tu slobodu. Ili bolje reci ne znamo sto istemo.Tradicija je tu da ne dozvoli slobode za koje nismo spremni ni sposobni da iznesemo
A sloboda izbora je uvijek tu
E zavidim Englezima što imaju onako brutalan smisao za humor.
Koji je smisao za humor u Crnogoraca?
Umiju li da se zajebavaju na račun sopstvene tradicije ka Englezi?Ili popizde?
Last edited by Bluemoon; Yesterday at 11:35.
Pojedinac i tradicija su mi kao ognjište.
Vatra sama po sebi bi sve sagorjela oko sebe a na kraju i sebe, rasplinula se nekontrolisano bez kamena oko sebe. Dok bi kamen (tradicija) bio i ostao hladan bez vatre (pojedinca). Smirena vatr(ic)a. Vatra s korijenjem.
Tako mi je to nekako.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks