Moram reći da se prvi put susrećem sa njom ali mislim da je odlična za razno eksperimentisanje.Ima taj neki miris neobičan nije kao obična bundeva i daleko je čvršća u konzistenciju jedva je izrezah.Trenutno nađoh neku ideju za pomfrit od nje uopšte nije loše čak mislim da bi bila idealnija od krompira zbog sastava.
Ove ostale kolutove taman mogu da zamrznem za ostale varijacije.Ali za bazu mi je savršena.Potcijenjena je kompletno jer njome hrane svinje ko što bi se u CG čuditi davno ovi jedu stranci što mi svinje hranimo.Haha.
Preukusna je.Ozbiljno, preukusna.
Poslano sa mog SM-A566B koristeći Tapatalk
Last edited by Bluemoon; Yesterday at 16:49.
Inače, ne napisah spremih je u masti od mangulice i dade joj taj hrskavi osjećaj i neku dodatnu punoću a slatkoća se osjeća prijatno blago.
Ujak je sadi i pošalje nam bogami po 10-15komada, tako da ih trošimo s jesenivolimo, posebno su je đeca jela među prve uvedene namirnice
i za kolače može baš lijepo u ono tijesto biskvit se narenda, ispeče i preko čokolada istopi. A sigurno je dobra i uz pivo
![]()
Dim sum.
Air fryer je odlican za te stvari. Da se preselimo sa turizma.Mediteranska kuhinja je savrsena upravo radi toga sto je jednostavna.
https://www.reddit.com/r/kuhinja/s/zqpN37NSpI
Sent from my SM-S908B using Tapatalk
To learn how to use your head, you have to go out of your MIND.
Haha vala baš da se preselimo.Mada to je i povezano ne znam što toliko malo toga imamo u ponudi u restorane.Zamisli naručiš picu od 15 eura u Budvi a šta sve imamo.Ti si pisao o Škarpini, jel si ikad spremao onu ribu što postavih samo se navodi da je meso slično Škarpini.
Nego.
@tigrovo_oko
Ova je iz Zete nisam joj se ni nadala no kolega mi donese.Iznenadilo me koliko je čvrsta kad se odsječe na kolutove i mirišljava svašta mislim da se može čak mi na um pade ideja nešto u stilu bruskete jer može da izdrži konzistencijom sa paradajzom maslinovim uljem i mocarelom (zamišljam tek kako bi bilo da se mocarela istopi preko nje).Za kolače jednom sam probala čiz kejk od bundeve u Bar s njom bi sigurno bio još bolji.Tek ovaj pomfrit kad napravih viđeh koliko je samo krompir precijenjen naspram nje.Obično skrobom nagruvan bez naročitog ukusa i ikakve vrijednosti.Što se pića tiče pivo meni baš i ne više zbog ove blage slatkoće.Crno vino mejbi.
Izvinjavam se zaljubih se na prvi zalogaj.
Last edited by Bluemoon; Yesterday at 17:36.
Ona mi je pata pata sa batatom, koji nije odavde pa je skuplji, a kako rekoh može u svašta. U slast neka ti je![]()
Dim sum.
Last edited by crane_operator; Yesterday at 18:13.
To learn how to use your head, you have to go out of your MIND.
Istraži ove recepte što sam tamo postavila za škarpinu meni je ovaj recimo strava zanimljiv a ima masu ideja.Baš zavidim primorcima.A jes kod nas ti je sve tako u stilu tako smo vazda radili i navika i utonu u kolotečinu.
https://lionfishcentral.org/lionfish-recipes/
Ovo recimo ide uz Pivo znam da ga ti voliš.
Last edited by Bluemoon; Yesterday at 18:35.
Evo napravih od nje i tu brusketu što mi na um pade nisam mogla odoljeti kako se topi mocarela na nju u mislima.
Znači ovaj jedan kolut kao baza.Narendani bijeli luk u maslinovo preko nje.Mocarela.Paradajz.Pesto.I aćeto ponti.I sve to sve to je daleko mi ukusnije no klasična brusketa čija je baza ljeb.
Jedino mi ođe fale crne masline.
![]()
Last edited by Bluemoon; Yesterday at 23:15.
1:1 format i centrirana fotka, strukturan sadržaj jela u tanjiru i dekor a la tragovi kočenja...![]()
The more things change, the more they stay the same.
Danas mu dadoh manje termičke obrade prvobitno je bio strah da ne ostane onako žilav jer se prvi put s njim susrećem.I mogu reći daleko je ukusnije i mekano.Ja stvarno ne radim ništa po tuđim receptima ljepše mi je da sama eksperimentišem i istražujem za svoj ukus.Samo okvirno su mi ideje bitne.
A stavih ga i u dublji tanjir da mu dodam naknadno svježeg maslinovog ulja.
Za ljeto mi je ovo definitivno odlična varijanta lagana meso mi sve više posebno ljeti stvara teret.I bruskete volim no mi i hljeb sve više smeta.
@zubizaretta najgore što je bio i danas
Ujutru ide aktivni životom pa da probamo @Bluemoon šta se dešava na relaciji Ubogi do (Bukumirsko), Mokra, Veruša... Jeger pored menjača, toatel papir u vrata od auta![]()
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Veli smrsa 3.5 kg![]()
Hahahahaha, to je bilo jutros na vagu, ujutru se ne mjerim![]()
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
There are currently 2 users browsing this thread. (1 members and 1 guests)
Bookmarks