slazem se to za gledanje znam bice da kako je noc bila pa malo drugacije mi bi....
Sto se krivina tice uvjek gledas u krajnju tacku kribine jer gdje gledas tu ides(mehanika valjda), sto se tice drugih stvari navici ces se brzo, ja sam ganjao takav ali mi nesto nije legao DCT nikako pa sam uzeo brzinca(drugi brend) jer nekako mi je lakse da ja kontrolisem, samo ne zuri nego uzivaj u voznji pa ce po automatizmu doci sve na svoje, bitno je da vozis i uzivas u voznji a ne da vozis ego...
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
slazem se to za gledanje znam bice da kako je noc bila pa malo drugacije mi bi....
tutti quanti cantano e bevono per te!
Normalno je imati tremu a trema stvara napetost a od napetosti stežeš upravljač i tu se dešavaju problemi
Ne možeš odma sve znat i potpuno je to ok, nije pitanje talenta no navike, ljudi se posle zimske pauze ponovo navikavaju na svoj motor, kamo li na novi.
Idi neđe na kakav poligon vježbaj sporu vožnju.
Nađi neki put koji nije opterećen saobraćajem a ima krivina i vozi jednom rukom.
Đevojku ostavi doma neko vrijeme, vježbaj i navikavaj se sam.
Boga mi dok ima treme dobro je, kad se izgubi strah motor se prodaje
Uvjek je zanimljivije voziti uzbrdo, ja brže odvozim dionicu Markovići - Pobori no dioncu Pobori - Markovići, koristi motorno kočenje, mislim da je tzv. klizno kvačilo, tako da neće blokirati zadnji točak prilikom šaltanja u nižu. Ne znam koji si skuter prije vozio, ali ta nesigurnost nije zbog položaja sjedenja (na skuteru je sa nogama ispred nepovoljniji položaj za ulazak u krivine, no, ima tu i dosta navike) nego zbog višeg težišta. Upravo ti više težište može stvoriti dodatnu nesigurnost kada se u krivinu ulazi ,,pod inercijom'' (nizbrdo). Najvažnije pravilo vožnje motocikla, ne vozi preko svojih limita, ako si najsporiji na putu nema veze, ne forsiraj, onog momenta kada nisi opušten i kada si napet gubi se poenta motocikla. Samo viježba i rutina i sve će doći na svoje. Sa srećom.
Bole neka je sa srecom motor
Polako daj sebi vremena da se upoznas sa motorom i da se prilagodis posle prelaska sa skutera jer je dosta drugaciji osjecaj i nacin voznje . Takodje na taj motor vise koristi prednju kocnicu a zadnju da umiris motor (skroz je drugacija logika i osjecaj kocenja u odnosu na skuter) . Polako i bez jurcanja sad u startu a kroz 100-200-300-500km ce to sve doci na svoje . I iskusni vozaci kad promijene motorcikl treba im malo vremena da se priviknu i osjete motor tako da je to sve ok . samo polako i sto kazu kolege ne jutrcaj da prelazis svoje limite nego vise voznje opustene a kroz predjene kilometre dolazi ostalo .
Vidi sad ako bude na jesen onaj kurs bezbijedne voznje obavezno podji .
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
ps. da ne prodaje neko CFMOTO 450MT a da ga znate ili da bi prodao![]()
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Uzmi u obzir i MotoMorini Alltrike 450 isti je motor sa malo vise konja i boljom opremom, identican motor...
There are currently 6 users browsing this thread. (0 members and 6 guests)
Bookmarks