Сутоморе.
Pogodite koji je ovo gradic selo ili mjesto
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Сутоморе.
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Eh network ima li iđe na svijetu mirno ribarsko naselje kao Sutomore te godine.Baš je bio neki dokumentarac i o Dalmaciji kako je sve bilo prije no što je došao turizam.E sad više nije ni turizam no ekspanzivni turizam.
Znas da je to moguce jedino ako mu je:
1.) Izdala u pisanoj formi zabranu
2.) Na formi pise zasto je zabranjen ulazak
Tako da imas samo dvije mogucnosti ovdje. Il' ti drug nije dobio zabranu ulaska uopste ili je dobio a nije vam rekao zasto. Ne postoji mogucnost da mu je zabranjen ulazak u HR osim ako se ovo nije desilo prije 2011... Ajd eto neka ostane da je glupaca (100% sam ubijedjen da je ista koja je meni redovno lupala neke gluposti radi CG saobracajne a HR pasosa, nema je na granici vec 6-7 godina sigurno a inace je uvijek bila na Vitaljini) odradila apsolutno sve mimo zakona sto mi je malo vjerovatno jer su prije desetak godina vec morali full da postuju EU standarde po ovom pitanju.
HN - Dubrovnik preko Vitaljine sinoc 0, ali 0 auta na granici. Kako tamo tako i nazad. Na Karasovicima je vec bila klasika guzva (sudeci po kameri barem) al' nista pretjerano strasno za avgust.
Last edited by beatnological; Yesterday at 08:33.
Mene su jednom vratili 2006 zbog SRJ pasoša (nezvanično), a zvanično jer nisam imao neki papir koji nisam imao ni 20 puta prije ulaska.
Doduše nisam papir ni poslije toga nikad imao i nikad mi ga niko nije tražio poslije toga.
Dakle nekad se moglo, sada baš teško bez pisanog obrazloženja![]()
Living on the EDGE side
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Meni su tada rekli da se ponašam kao da ništa nije bilo i nastavio sam da ulazim (vozio sam prvi talas Rusa tamo ovamo).
I zaista nikad ništa poslije![]()
Living on the EDGE side
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Aleksa Becic vas sa suzom posmatra dok pricate o ulasku u HR...
Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
Have a parachute.
E ne znam majke mi, ovo je bila nasa situacija, drug nije stvarno imao nikakve zabrane niti smo dobili pisano ista, samo crveni pecat na 2 mjeseca i rekli su nam da se odma okrenemo izmedju kucica i da oalimo nazad.
Ali moguce da si u oravu za godinu, ne sjecam se vise, ali bili smo svi bas mladi, moze bit da je bilo oko 2010/11, leti vrijeme bem ti zivot
Ja ko ja nikada problema imao nisam, ni na jedan granicni prelaz, bas suprotno, nego naletis tako na balvana i jbg
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
So I will come back from the dead and lay claim to what I am owed. - captain Flint
Iz edicije masovni turizam treba da nestane
Turisti zapalili apartman: ‘Smijali se, pili i pokazivali mi srednji prst!‘ A onda još i šok s Bookinga
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti...i-prst-1572045
Nakon požara uslijedio je, tvrdi vlasnik, novi šok.
Kaže kako su gosti koji zbog požara više nisu mogli boraviti u objektu o tome obavijestili Booking, nakon čega je od platforme dobio poruke u kojima ga upozoravaju da mora snositi troškove njihovog alternativnog smještaja.
LOL
The more things change, the more they stay the same.
Last edited by Bluemoon; Yesterday at 14:25.
Jedan prijatelj stavio kućni red na Booking.
Oćera neke divljake.
Dali mu jedinicu naravno i oprali ga.
On odgovorio sa sve kućnim redom.
Neki mu kazali da su zbog toga dolazili kod njega, jer ćera divljake.
Likovi dođu i traže džabe ručak u restoran ili će te nagrdit na Trip Adv…
Platili ka najljepsi kad viđeše gazdu nervoznog.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Tko leti, vrijedi...
Evo u Dobre Vode.
Poslano sa mog SM-A566B koristeći Tapatalk
To je Dragana / riba Pauk ljudi moji... Ima je svugdje na Jadranu i to pretezno na pjescanim plazama, nije uopste rijetka.
Sta god da radite ako zavrsite kao nesrecnik koji je nagazio na nju, samo jedno nemojte... Niti slucajno stavljati hladne obloge i/ili nogu u hladnu vodu, naprotiv, treba da se stavi u sto topliju vodu i sto toplije obloge.![]()
---
Inace ta riba najvsive voli Srbijance, generalno jedino njih i napada ako je vjerovati medijima po Srbiji.![]()
Dresirane su za to!
Evo nađoh cijelu jednu paletu što bi moglo a najbitnije što je jedna od zdravijih mesa što se ribe tiče umjesto tovljenih orada i brancina koji su postali više navika no što su dobri.
Ako već je ima toliko još je i opasna.
https://lionfishcentral.org/lionfish-recipes/
Nikako da ulove tu veliku bijelu ajkulu što nas svake godine pohodi a viđena je od strane svih medija po Srbiji
I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.
Šteta izgleda preukusno sve ovo a vidim da su specijaliteti više za Aziju i te dijelove svijeta.Ima čak i jako nizak sadržaj teških metala.Kao i u svetu biljaka one najotrovnije daju i najbolja ljekovita dejstva.Ali što da ne i da se nađe povremeno u nekom restoranu samo stvarno treba znati ukloniti toksin.
Nevezano za tu ribu ponuda kulinarska na primirju kod nas i nije na neku zavidnu ocjenu što se morske hrane tiče.Ovi Rusi su unijeli neke novitete no evo novi zakon sve više će zbog istog da napuštaju Crnu Goru.Jes da je druga tema no sve je povezano očekujem da se opet mijenja na primorju zbog toga zakona demografska struktura.
Poslano sa mog SM-A566B koristeći Tapatalk
Last edited by Bluemoon; Today at 13:01.
Nema tu nekog uklanjanja, prolaskom kroz termicku obradu nestaje i toksin.
prije 1o godina sam išao na Maltu na ljetnji odmor,
Isao preko italije nekim Low cost letom,...let sletio nakon ponoci
Udjoh na Maltu bez da mi je iko stavio pecat, isto tako i izasao
Tada Malta nije bila šengen ,to sigurno znam,..ne znam jel danas,
ali vjerovatno ih nije zanimalo da dežutaju zbog nocnih letova iz Italije
Uglavnom nikakvog dokaza nemam u pasosu da sam tamo bio
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks