samo se žalite što je dizel 1,81€, a zamislite da vozite atmosferskog monstruma od 1300 kubika koji radi kako treba samo sa 100 oktana, koje je sad 2,02€:P
Znaci gorivo 15+ centi gore, pdv +4c, itd.
Prema tome, šta da ti kažem?
samo se žalite što je dizel 1,81€, a zamislite da vozite atmosferskog monstruma od 1300 kubika koji radi kako treba samo sa 100 oktana, koje je sad 2,02€:P
(nečitko)
Dok naša Vlada drži pune akcize na benzin, a na dizel umanjenje 20 odsto, odnosno 10 centi, u susjednoj Hrvatskoj Vlada je djelovala mnogo jače i cijene benzina umanjila za 15 centi, a cijene dizela za 19 centi
Bravo komšije!
naravno, upravo sam na to mislio![]()
prvo, malo je teško imati tri vrste benzina na jednoj pumpi, povrh 2 vrste dizela i TNG
drugo, za 100 oktana sami definišu cijene... Nekad je bilo 12 centi skuplje od 95-ice, sad je 25 centi, pa tako dodatno dižu profit... Ali, ako voziš RX-8... ili Yaris sa 1.33 Dual VVT-i motorom, onda moraš da uvoziš Shell V-power ili se zadovoljiš s ovim našim 100-oktanskim gorivom
(nečitko)
Malo lijepih vijesti
Barel se skljokao sa 100 na 87$
Mada tačno će Vlada vratit full akcize na dizel pa će poništit pojeftinjenje...
A veće šanse su da cijene i dalje odu gore.... Evo viđećemo...
Znaci pojeftinice 2 centa
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
Da smanje umanjenje akcize na dizel pa da poskupi.
Sent from my SM-A566B using Tapatalk
Idemooo
TV Vijesti: Dizel bi od utorka mogao da poskupi za još šest centi
https://www.vijesti.me/tv/emisije/82...jos-sest-centi
Sent from my S25+ using Tapatalk
@pauki oce li ovo poskupljati... nesto medijima ne vjerujem
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Mora da ide gore još cijena. Jer dok pad cijena dođe do nas to je 14+ dana. Tako da ide ovo gore ka kuća
pukoh kako? Volio bih da mogu da te pratim, ali..
koji auto? Ti ono voziš toyotu sa 1.3 motorom ili?U svakom slučaju, to je jaka potrošnja, sem ako je sve po gradu
on-topic, makar bi benzin svakako trebao da pojeftini, jer je na njega akciza već full vraćena, pa pojeftinjenje ne zavisi od odluke Vlade... ako ja dobro pratim?
(nečitko)
Nove cijene goriva: Dizel poskupljuje šest, benzin pojeftinjuje dva centa
Iz Ministarstva energetike i rudarstva su saopštili da je Vlada zadržala smanjene akcize
https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...juje-dva-centa
Sent from my iPhone using Tapatalk
Obavještavamo Vas da od 4. avgusta 2026. godine važe sljedeće maksimalne maloprodajne cijene naftnih derivata:
EUROSUPER 98 1,79 eur -0.02
EUROSUPER 95 1,75 eur -0.02
EURODIZEL 1,85 eur +0.06
Sad zvanično najskuplji dizel u istoriji Crne Gore je 1,79€
A sa novom cijenom obaramo sve rekorde.
Hvala Vladi što brine o nama.
There are currently 9 users browsing this thread. (0 members and 9 guests)
Bookmarks