Mora se pokazat rođaku na selu kako se zaradilo za dobra kola vani.
Ima li ijedan put da dođu do tih rođaka sa sela ili baš im je granice HR i CG jedina ruta?
Poslano sa mog M2101K7AG koristeći Tapatalk
Jel neće preko Srbije da nije do toga bogu vala.
Da nije zbog takse.
Poslano sa mog SM-A566B koristeći Tapatalk
Last edited by Bluemoon; Today at 09:56.
To me iskreno ne zanima.Ni drogu da nose nek to vide carinici i ostali.
No me zanima što mi nemamo tranzitne takse jer evo preko Srbije neće zbog istih?To me zanima.Znači kroz državu si se zadržao toliko i toliko samo da je prepičiš a zagorčao si život ljudima koji tu žive.
Last edited by Bluemoon; Today at 10:13.
Ubi Bluemoon. Nece preko Srbije jer su poceli da hapse Kosovare koji su ucestvovali u ratu
Sent from my SM-A556E using Tapatalk
Last edited by Tripleta; Today at 10:14.
Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.
Nekih 40ak evrica im je Rijeka - Ploce autoput. Vjerujte mi rijetko koji idu starim putem, ne vrijedi stresa i guzve tako da to nista nema veze sa ustedom od par €€€. Granice sa SR - HR su isto prebukirane (ne na ovom nivou ali dovoljno da se ceka satima), dovoljno je pogledati kamere na Tovarnik prelazu da vam bude sve jasno.
Muka mi je kada znam da moram poslije smjene do Mlina a guzve su (barem trenutno) i na CG-BIH granici, kao i BIH-HR...A trenutno Vitaljina ok i prolazi se relativno brzo...
E bezveze.
Evropa ide ka željezničkom prevozu ide negdje i u budućnosti projekat za istočni Balkan pa se to savršeno poveže no ko zna kad će se to realizovati a najbolje je rješenje.Ja bi radije vozom išla u HR da sve funkcioniše.Ovo što pišeš kroz šta prolaziš je najgore što drugog izbora nemaš.
A koliko je izvodljivo ovo @beatnological što traži Novska lista za 2027.?
Meni izgleda fer.
Puste zelje, to je sve. Zvuci interesantno ali eto baci pogled koliko toga pada na CG a koliko na HR i sve ce ti biti jasno. Samo puste, puste zelje...
Ovo zadnje inace postoji u HR i koriste taj "sistem" poprilicno adekvatno kad god se mora zatvoriti autoput (radi bure). Bas, bas brzo organizuju alternativne rute i putokaze (digitalne) koji usmjeravaju putnike ka drugim pravcima. No gdje da te usmjeri u slucaju Dubrovnika? Preko Ivanice (prelaz ka Trebinju) gdje su isto pretezno ludacke guzve?![]()
Uz to bih dodao samo jos jedno, odvojena traka za turisticke prevoznike i ne bi bila neka pomoc kada su najveci zastoji do samih granica...
---
Bez Jadranske magistrale koja ce proci kroz CG i van naseljenih mjesta ovdje nema pomoci.
Mozda da se HN proglasi Nacionalnim parkom pa barem ulaznice da se naplacuju
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Evo i Hrvatima je to problem a političari su im katastrofa ka i nama...ovaj gradonačelnik Konavla samo što medalje ne dijeli što su iz dobre volje spašavali ljude ono druže šta ste vi uradili što ti veliš nije to problem sad no godinama.A vjeruj i HN i Konavle onesposobljeni o tome niko živi ne misli.
The more things change, the more they stay the same.
Na to bih dodao da je na Vitaljni (CG strana) situacija veoma, veoma cesto takva da radi, pazite sad, jedan policajac koji se prebacuje iz jedne u drugu kucicu po potrebi. I prije nego neko krene da komentarise da je ovo "samo zimi", nije, desava se i u sred sezone i to veoma cesto. Uz to imamo i situaciju da se prije zavrsi automobil u HR sa sve novim slikanjem i glupostima nego u CG bez toga (osim ako te ne puste bez unosa podataka sto se zna desiti cesto).
A sto se tice ovog HR ministra idiot, kao i svi u politici u regionu.. Dzaba mu otvaranje 105 prelaza ako nema rijesenu situaciju i do same granice. Naravno da je bolja situacija nego u CG al' opet, iznerviraju me ovakvi komentari, uff...![]()
Mi nemamo granicnih sluzbenika godinama, sigurno problem raste uveliko zadnjih 10 godina iz godine u godinu.
Za albaniju kad se stvore guzve primjenjuju "ubrzanu" proceduru. "Ubrzana" procedura je da se ne skeniraju dokumenta. Samo na papir zapise br pasosa ime i prezime.
I nas da stave na branič šengena. Ni za 20 godina bez ako Frontex posalje 1000 ljudi.
Sent from my SM-A566B using Tapatalk
Sve i da udjemo u EU do 2030. mislim da Sengen nema sanse jos deset godina, no way hombre. Osim ako se ne desi neko totalno chudo...
Nema tog sistema koji će mnogo ubrzati kad ti za jedan vikend u državu uđe još jedna populacija Crne Gore, nemamo mi taj kapacitet
https://www.vijesti.me/vijesti/drust...teklog-vikenda
I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.
Jes no je Malti povoljnije sama činjenica što je ostrvo, nema tranzita no svi dođu sa namjerom da posjete Maltu kod nas je polovina koja uđe samo u prolazu
I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.
Zaista je bezveze porediti Maltu i CG koja se graniči sa zemljama bivše SFRJ i Albanijom i koja vuče kao ove manje više ostatke devedesetih i mafije i ratne profiterije na vlast ali nekima je najslađe reći na kakvom smo dnu.Nek se otvori tema mi smo na dnu dna.
Ili temu crnjak.
Jer poentu ne vidim takvih postova ođe.
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks