Page 995 of 996 FirstFirst ... 495895945985991992993994995996 LastLast
Results 24,851 to 24,875 of 24876

Thread: Crash / sudari u CG

Thanks Thanks Given 
    3,665
    Thanks Thanks Received 
    6,823
    Thanked in
    4,088 Posts

Jedino rjesenje je policija pored puta ili u presretaca, i drakonske kazne. Drugog rjesenja nema.
    Moljakanje, podizanje javne svijesti...nista.
    Prema tome, šta da ti kažem?

2. The Following User Says Thank You to TAKUMI For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,593
    Thanks Thanks Received 
    499
    Thanked in
    269 Posts

Presretaci i dronovi

Poslato sa DNY-NX9 pomoću Tapatoka

Thanks Thanks Given 
    210
    Thanks Thanks Received 
    185
    Thanked in
    108 Posts

Treba još ekstremnije nesto.. da se napravi primjer od prvih 1000 ljudi pa kad ostali vide i kad se procuje ima da budu svi lagani i bez dronova i policije
    Njegoševa kletva " Dabogda braćo moja ! Nemo'te me zajebavat ! "

Thanks Thanks Given 
    24,416
    Thanks Thanks Received 
    10,218
    Thanked in
    7,682 Posts

Ono što sam ja primjetila na putu PG Cetinje da pojedini živu silu ne jebu u krivine da ne komentarišem ovaj slučaj konkretno.

Ono druže ne moš da ulaziš u brzinu na pravimu isto ka u krivinu.

Poslano sa mog SM-A566B koristeći Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    507
    Thanks Thanks Received 
    2,068
    Thanked in
    1,176 Posts

Mislim da to nije tolko jednostavno kao sto mislite, ovi ovolki smrtni slucajevi su rezultat generalnog raspada sistema, tj. nepostojanje ikakvog sistema u ovoj drzavi. Dzabe se napisu kazne kad iste stizu na naplatu godinama kasnije, ako i stignu. Ako policajci nemaju nikakav autoritet, a ni zelju za poslom jer vecina u patrolama zanemaruje milion prekrsaja pored kojih samo prodju i okrenu glavu, dok ima striceva ujaka i ostalih rodbinskih veza za zavrsavanje svega itd itd. Crnoj Gori treba neko ko ima volje i zelje da godinama radi za dobrobit ljudi koji to dobro ne zele i koji ce istog tog coeka gledati da sputavaju na svakom koraku, taj se jos rodio nije...

Thanks Thanks Given 
    24,416
    Thanks Thanks Received 
    10,218
    Thanked in
    7,682 Posts

Quote Originally Posted by JigSaw View Post
    Mislim da to nije tolko jednostavno kao sto mislite, ovi ovolki smrtni slucajevi su rezultat generalnog raspada sistema, tj. nepostojanje ikakvog sistema u ovoj drzavi. Dzabe se napisu kazne kad iste stizu na naplatu godinama kasnije, ako i stignu. Ako policajci nemaju nikakav autoritet, a ni zelju za poslom jer vecina u patrolama zanemaruje milion prekrsaja pored kojih samo prodju i okrenu glavu, dok ima striceva ujaka i ostalih rodbinskih veza za zavrsavanje svega itd itd. Crnoj Gori treba neko ko ima volje i zelje da godinama radi za dobrobit ljudi koji to dobro ne zele i koji ce istog tog coeka gledati da sputavaju na svakom koraku, taj se jos rodio nije...
    Pa sistem je kakva je većina.Demokratija JBG.

Meni ne treba recimo nikakav sistem da ne prolazim kroz crveno pičim u krivine 100 na sat vežem pojas i slično.
    Ali većina je takva u saobraćaj koji se ponašaju ka idioti tako da je i sistem takav.Ne znam čemu se čuditi.

Poslano sa mog M2101K7AG koristeći Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    210
    Thanks Thanks Received 
    185
    Thanked in
    108 Posts

Crna Gora ima otprilike dva puta veću stopu smrtnosti u saobraćaju od prosjeka Evropske unije, koji je oko 4,3 poginula na milion? Preciznije, 43 poginula na milion stanovnika, što odgovara 4,3 na 100.000 stanovnika

Po tom pokazatelju, Crna Gora je među državama sa najvećom stopom smrtnosti u Evropi, iako apsolutni broj poginulih ostaje mali zbog malog broja stanovnika.

Thanks Thanks Given 
    24,416
    Thanks Thanks Received 
    10,218
    Thanked in
    7,682 Posts

Quote Originally Posted by JigSaw View Post
    ostalih rodbinskih veza za zavrsavanje svega itd itd. .
    Da ti ovo izdvojim ja sam odrasla u porodici đe kad je moj brat napravio neki prekršaj zvao ga policajac, mog oca, veli samo što je tvoj sin..on je reka ako ga ne strpaš u betonjerku noćas i tebe ću da prijavim i da me više zva nisi.

Iz kuće ti je sve.

Jasno je meni i mojoj braći da nas otac nikad ali nikad zaštiti neće kad pravimo sranja.No odgovaraj lijepo za svoje postupke.

10. The Following User Says Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,310
    Thanks Thanks Received 
    2,676
    Thanked in
    1,279 Posts

Quote Originally Posted by REALista_05 View Post
    Crna Gora ima otprilike dva puta veću stopu smrtnosti u saobraćaju od prosjeka Evropske unije, koji je oko 4,3 poginula na milion? Preciznije, 43 poginula na milion stanovnika, što odgovara 4,3 na 100.000 stanovnika

Po tom pokazatelju, Crna Gora je među državama sa najvećom stopom smrtnosti u Evropi, iako apsolutni broj poginulih ostaje mali zbog malog broja stanovnika.
    Kod nas je znatno veca prosjecna starost vozila, znatno veca izrabljenost vozila, znatno losija infrastruktura, 0 automatskog sistemskog nadzora za mjerenje brzine(a da uredno radi i stizu kazne itd), dosta malo policijskih kontrola na kriticnim dionicama, znatno nizi zivotni standard a samim tim znatno veci stres, frustracije, kompleksi i naravno droge i alkohol....

12. The Following 2 Users Say Thank You to Laz For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,103
    Thanks Thanks Received 
    3,763
    Thanked in
    1,587 Posts

Sto rece jedan vjestak - sto ima ja da edukujem nekog da ne treba da prolazi kroz crveno

Sent from my iPhone using Tapatalk
    f6

14. The Following User Says Thank You to acs For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    210
    Thanks Thanks Received 
    185
    Thanked in
    108 Posts

Quote Originally Posted by acs View Post
    Sto rece jedan vjestak - sto ima ja da edukujem nekog da ne treba da prolazi kroz crveno

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Možda je to najveća greška..Ipak mora. I na deterdžent stoji da nije za piće jer izgleda mnogo je više glupog naroda pa mora tako

Thanks Thanks Given 
    24,416
    Thanks Thanks Received 
    10,218
    Thanked in
    7,682 Posts

Mene nije stra' od ovih sa starijim kolima no od ovih bmwAŠa što tako šolje **** kroz saobraćaj.

Thanks Thanks Given 
    1,310
    Thanks Thanks Received 
    2,676
    Thanked in
    1,279 Posts

ne znam kojeg ste godisnjeg doba, i izlazite li u grad i koliko cesto, meni je fascinatno koliko je droge...koliko mladih drogiranih ljudi, i koliko je to dostupno na svaki cosak i koliko je to normalizovano...

ove mladje generacije se vise i ne napijaju toliko koliko se sibaju na nos

Thanks Thanks Given 
    24,416
    Thanks Thanks Received 
    10,218
    Thanked in
    7,682 Posts

Quote Originally Posted by Laz View Post
    ne znam kojeg ste godisnjeg doba, i izlazite li u grad i koliko cesto, meni je fascinatno koliko je droge...koliko mladih drogiranih ljudi, i koliko je to dostupno na svaki cosak i koliko je to normalizovano...

Evo vele svaki drugi drogiran.

Viđi drug saobraćaj u Crnu Goru ti je kao splavarenje Tarom.Go with the flow.Izbjegavam kamione u široke lukove avetinje što bi da izduvaju dizne propuštam pješaku stajem tek kad u retrovizor vidim da ga ovaj iz druge trake neće pokosit.Teren dobro osmatram na krivine jer vječito OČEKUJEM da će mi neki idiot ući u traku.
    Motorista se naročito plašim jer ako mi se zakucaju uboh budalu ka normalnog.

Sasvim mirno i staloženo vozim i očekujem sve moguće dijagnoze na cesti ođe.

19. The Following User Says Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,355
    Thanks Thanks Received 
    5,942
    Thanked in
    3,450 Posts

Svudje vam je ovako... nazalost procita se samo da se desila saobracajna nesreca al nikad kako se desila i zasto...

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    1,762
    Thanks Thanks Received 
    1,684
    Thanked in
    1,120 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post
    Žalosno je u kakvom haosu i bezakonju mi zivimo.
    Pleme nam ravno nije. M kakvo pleme, pećinski ljudi su bolji od nas.
    Svaki dan neki uzas. Pih

Tri trake i udes. Katastrofa.
    mi i jesmo pleme... nas su '45 prisilno iz plemenske zajednice ugurali u drzavno uredjenje, a mentalitet je ostao isti
    zato se traze odani, zato se traze mediokriteti, zato se struka ne cijeni jer struka dodje sa svojim JA i misljenjem koje je cesto kontra odluci, pa je tu muka...

posljedica toga je stanje u svim sferama drustva, od obrazovanja, preko ekonomije pa do bezbjednosti

Quote Originally Posted by TAKUMI View Post
    Jedino rjesenje je policija pored puta ili u presretaca, i drakonske kazne. Drugog rjesenja nema.
    Moljakanje, podizanje javne svijesti...nista.
    samo kamere i da softver nema filter za tablice...
    da snimaju SVE kroz grad i da mjere "prolazno vrijeme" izmedju 2 kamere na otvoreno...

Quote Originally Posted by Bluemoon View Post
    Ono što sam ja primjetila na putu PG Cetinje da pojedini živu silu ne jebu u krivine da ne komentarišem ovaj slučaj konkretno.

Ono druže ne moš da ulaziš u brzinu na pravimu isto ka u krivinu.

ja tu dionicu vozim brzinom do 80-90 (sa izuzetkom nesto mjesta dje se uspori)... ali i to je, najcesce, preko ogranicenja jer je masu djelova dje su ogranicenja 60/70... ali ono sto je meni hit je da sam ja svojim tempo UBJEDLJIVO najsporiji - preticu me sa raspalim klijom s pocetka milenijuma, golfovi stari, kombiji se zalijecu - ne mogu da voze iza mene...

Kod nas je znatno veca prosjecna starost vozila, znatno veca izrabljenost vozila, znatno losija infrastruktura, 0 automatskog sistemskog nadzora za mjerenje brzine(a da uredno radi i stizu kazne itd), dosta malo policijskih kontrola na kriticnim dionicama, znatno nizi zivotni standard a samim tim znatno veci stres, frustracije, kompleksi i naravno droge i alkohol....
    samo kompleksi i nedostatak vaspitanja i svijesti o mogucim posljedicama - starost vozila, kvalitet puta itd bi zapravo trebali da ti doprinesu smanjenju broja udesa (da su junci svjesni da ne treba da sekaju zbog ta 2 faktora)

ja se iskreno pitam - okle pare... vidim da smo dosli u fazu nekih holivuda i cuda da se otvoreno uzima i da su svi raspameceni i nista mi jasno nije... mozda sam ostaro
    I was born to be the best, number one and nothing less.

Studio INtarsia

Thanks Thanks Given 
    24,416
    Thanks Thanks Received 
    10,218
    Thanked in
    7,682 Posts

Quote Originally Posted by LuTheDuck View Post
    ja tu dionicu vozim brzinom do 80-90 (sa izuzetkom nesto mjesta dje se uspori)... ali i to je, najcesce, preko ogranicenja jer je masu djelova dje su ogranicenja 60/70...
    Znam je više napamet nije mi frka da usporim đe tih 60 kako se ispostavi nije zaludu tako.Ostali u saobraćaj me ne zanimaju nek svako čini što je do njega jer jedino to i može.
    Reko kad uđem u saobraćaj u CG apsolutno očekujem sve nemam ništa od kuknjave i nervoze.I da nisi kriv i da ubiješ nekoga njegovom krivicom život ti više ne treba.Tako je sad kako je no tema je udesi a ođe neki izigravaju sudske vještake (ne mislim na tebe bak d vej) i kače gadne fotke pa da se čovjek još i ne zrači.

23. The Following User Says Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,762
    Thanks Thanks Received 
    1,684
    Thanked in
    1,120 Posts

Quote Originally Posted by Bluemoon View Post
    Znam je više napamet nije mi frka da usporim đe tih 60 kako se ispostavi nije zaludu tako.Ostali u saobraćaj me ne zanimaju nek svako čini što je do njega jer jedino to i može.
    Reko kad uđem u saobraćaj u CG apsolutno očekujem sve nemam ništa od kuknjave i nervoze.I da nisi kriv i da ubiješ nekoga njegovom krivicom život ti više ne treba.Tako je sad kako je no tema je udesi a ođe neki izigravaju sudske vještake (ne mislim na tebe bak d vej) i kače gadne fotke pa da se čovjek još i ne zrači.

a pitam se i ja nekad kako uspiju to sto uspiju i pokusavam se staviti u njihovu glavu i sta ih je naceralo na to...

clan familije je ucestvovao u udesu koji mu je preokrenuo zivot... dozivotni invaliditet, traume, godine lijecenja itd... "krivac" sa druge strane je nastradao... trebalo mu je fino vremena da se "pomiri" sa sudbinom i da prihvati novu stvarnost i da osvijesti da je uradio sve sto je sam mogao (vozio po ogranicenju, imao tehnicki ispravan auto, svi bili vezani i sa djecijim sjedistem itd itd) i da prosto skonta da nema njegove krivice u tome sto je neko "ispravio" krivinu jer je blenuo u telefon...

sto moja majka i dan danas vice - polako sine moj, znas koja budala ide odovud, nikad ne znas koja budala ide otud...

bukvalno posmatram sve u saobracaju kao da su maniti i da ce u tome momentu da se prestroje bez zmigavca, krenu u preticanje, zateturaju, zakoce bez najave i potrebe... I na sve to su me 4x udarali (s ledja)... znam da dostina misli da je to pogresno, da vozim "defanzivno" ili da bi mogao/treba vise da upirem, ali bas me ne privlaci vise niti imam potrebu drugima da pravdam svoj stil voznje
    I was born to be the best, number one and nothing less.

Studio INtarsia

Thanks Thanks Given 
    3,665
    Thanks Thanks Received 
    6,823
    Thanked in
    4,088 Posts

bukvalno posmatram sve u saobracaju kao da su maniti i da ce u tome momentu da se prestroje bez zmigavca, krenu u preticanje, zateturaju, zakoce bez najave i potrebe... I na sve to su me 4x udarali (s ledja)... znam da dostina misli da je to pogresno, da vozim "defanzivno" ili da bi mogao/treba vise da upirem, ali bas me ne privlaci vise niti imam potrebu drugima da pravdam svoj stil voznje

I ja isto, i zbog toga ne mogu da uzivam u voznji, jer sve imam filing da me neko udariti.

26. The Following User Says Thank You to TAKUMI For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,174
    Thanks Thanks Received 
    6,728
    Thanked in
    3,212 Posts

Покреће ли ико икад причу о овоме у парламенту? Немају кад стић биће од вељих брда итд.

Ја отежавам багри колико могу. Кад видим неког преагресивног пут мене, блиндирам. Кад ми се увуче у гепек, отежавам претицање колико могу. Ма знам то само краткорочно има ефекта. Пас матер несојска, не дају нормалном народу да иде од тачке А до Б без стресова
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

28. The Following 2 Users Say Thank You to avet For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,157
    Thanks Thanks Received 
    1,265
    Thanked in
    486 Posts

Katastrofa,

Q5 je i jutros bio na mjestu udesa, pola ga nema,

Ocigledno da je neko preticao preko pune.

Obzirom da sam svaki dan na toj relaciji, i ne gine se kako se vozi.

Svaki dan vidim par kriticnih situacija,predvece je najgore,vozi se kao na pisti.

Policije naravno nidje nema,a presretac kad nekoga zaustavi i pise kaznu, otvara se prava pista,jer poslije nema ko da zaustavi trkace.

Ct table uglavnom lijevom voze, zure u deltu,preticanje preko pune lagano,kao da je nema.

Samo kazne i to drakonske, i duplati svaku sledecu kaznu, pa kad dodje na 500 eura za pojas dobro ce razmisliti.

30. The Following User Says Thank You to mrgo For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,416
    Thanks Thanks Received 
    10,218
    Thanked in
    7,682 Posts

a pitam se i ja nekad kako uspiju to sto uspiju i pokusavam se staviti u njihovu glavu i sta ih je naceralo na to...

clan familije je ucestvovao u udesu koji mu je preokrenuo zivot... dozivotni invaliditet, traume, godine lijecenja itd... "krivac" sa druge strane je nastradao... trebalo mu je fino vremena da se "pomiri" sa sudbinom i da prihvati novu stvarnost i da osvijesti da je uradio sve sto je sam mogao (vozio po ogranicenju, imao tehnicki ispravan auto, svi bili vezani i sa djecijim sjedistem itd itd) i da prosto skonta da nema njegove krivice u tome sto je neko "ispravio" krivinu jer je blenuo u telefon...

sto moja majka i dan danas vice - polako sine moj, znas koja budala ide odovud, nikad ne znas koja budala ide otud...

Nemam namjeru još da se stavljam u njihovu glavu.Zatekla bi braunovo kretanje neurona vjerovatno.Ako misliš da se opustiš u saobraćaj u CG jednostavno ga prihvati takvog dog voziš i očekuj sve ovo ti iz iskustva govorim kako sam ušla u zen što se istog tiče.

Poslano sa mog M2101K7AG koristeći Tapatalk

32. The Following User Says Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,665
    Thanks Thanks Received 
    6,823
    Thanked in
    4,088 Posts

Ima jos jedna fenomenalna stvar, a to je dron. Jedna patrola npr. na Belveder, jedna patrola kod Alijansa, ovaj sa dronom javlja model auta/boju i broj tablica, po jedan policajac zaustavlja i kupi dokumentaciju a dvojica pisu prijave, pa da vidimo...

Dronom se moze kazniti za: brzinu, preticanje preko pune/makaze, pojas, itd.

Kod nas vlada jedna totalna demokratije u saobracaju, nema policije, nema kamera, nema stacionarnih radara. Svaki vozac ima tu mogucnost da vozi ajde 10-20 preko ogranicenja i da ne bude kaznjen, da vozi bez svijetala/neregistrovan a da ne bude kaznjen, da vozi bez pojasa a ne bude kaznjen ali narod je potpuno u kurcu, totalno su poludjeli i ne jebu zivu silu, nemaju postovanja prema drugim ucesnicima u saobracaju i nemaju postovanja prema clanovima porodice sa kojima su u autu, i onda dolazi do belaja, a to ce mozda jednoga dana, kad nekoga bude bastalo, da okrene stvari naopacke i moracemo da vozimo 60 tu gdje je 60, 40 tu gdje je 40, oticice nam plata na zbog jednog preticanja preko pune, itd.
    Last edited by TAKUMI; Today at 12:26.

34. The Following 2 Users Say Thank You to TAKUMI For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,103
    Thanks Thanks Received 
    3,763
    Thanked in
    1,587 Posts

sad ce brzo oni stacionarni radari sto su narucili... aaa
    f6

Thanks Thanks Given 
    6,355
    Thanks Thanks Received 
    5,942
    Thanked in
    3,450 Posts

Kad pogine neki poslanik onda ce se sve promijeniti...

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

37. The Following User Says Thank You to NetworkMaster For This Useful Post:

Page 995 of 996 FirstFirst ... 495895945985991992993994995996 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)