Jedino rjesenje je policija pored puta ili u presretaca, i drakonske kazne. Drugog rjesenja nema.
Moljakanje, podizanje javne svijesti...nista.
Prema tome, šta da ti kažem?
Presretaci i dronovi
Poslato sa DNY-NX9 pomoću Tapatoka
Treba još ekstremnije nesto.. da se napravi primjer od prvih 1000 ljudi pa kad ostali vide i kad se procuje ima da budu svi lagani i bez dronova i policije
Njegoševa kletva " Dabogda braćo moja ! Nemo'te me zajebavat ! "
Ono što sam ja primjetila na putu PG Cetinje da pojedini živu silu ne jebu u krivine da ne komentarišem ovaj slučaj konkretno.
Ono druže ne moš da ulaziš u brzinu na pravimu isto ka u krivinu.
Poslano sa mog SM-A566B koristeći Tapatalk
Mislim da to nije tolko jednostavno kao sto mislite, ovi ovolki smrtni slucajevi su rezultat generalnog raspada sistema, tj. nepostojanje ikakvog sistema u ovoj drzavi. Dzabe se napisu kazne kad iste stizu na naplatu godinama kasnije, ako i stignu. Ako policajci nemaju nikakav autoritet, a ni zelju za poslom jer vecina u patrolama zanemaruje milion prekrsaja pored kojih samo prodju i okrenu glavu, dok ima striceva ujaka i ostalih rodbinskih veza za zavrsavanje svega itd itd. Crnoj Gori treba neko ko ima volje i zelje da godinama radi za dobrobit ljudi koji to dobro ne zele i koji ce istog tog coeka gledati da sputavaju na svakom koraku, taj se jos rodio nije...
Pa sistem je kakva je većina.Demokratija JBG.
Meni ne treba recimo nikakav sistem da ne prolazim kroz crveno pičim u krivine 100 na sat vežem pojas i slično.
Ali većina je takva u saobraćaj koji se ponašaju ka idioti tako da je i sistem takav.Ne znam čemu se čuditi.
Poslano sa mog M2101K7AG koristeći Tapatalk
Crna Gora ima otprilike dva puta veću stopu smrtnosti u saobraćaju od prosjeka Evropske unije, koji je oko 4,3 poginula na milion? Preciznije, 43 poginula na milion stanovnika, što odgovara 4,3 na 100.000 stanovnika
Po tom pokazatelju, Crna Gora je među državama sa najvećom stopom smrtnosti u Evropi, iako apsolutni broj poginulih ostaje mali zbog malog broja stanovnika.![]()
Njegoševa kletva " Dabogda braćo moja ! Nemo'te me zajebavat ! "
Da ti ovo izdvojim ja sam odrasla u porodici đe kad je moj brat napravio neki prekršaj zvao ga policajac, mog oca, veli samo što je tvoj sin..on je reka ako ga ne strpaš u betonjerku noćas i tebe ću da prijavim i da me više zva nisi.
Iz kuće ti je sve.
Jasno je meni i mojoj braći da nas otac nikad ali nikad zaštiti neće kad pravimo sranja.No odgovaraj lijepo za svoje postupke.
Kod nas je znatno veca prosjecna starost vozila, znatno veca izrabljenost vozila, znatno losija infrastruktura, 0 automatskog sistemskog nadzora za mjerenje brzine(a da uredno radi i stizu kazne itd), dosta malo policijskih kontrola na kriticnim dionicama, znatno nizi zivotni standard a samim tim znatno veci stres, frustracije, kompleksi i naravno droge i alkohol....
Sto rece jedan vjestak - sto ima ja da edukujem nekog da ne treba da prolazi kroz crveno
Sent from my iPhone using Tapatalk
f6
Mene nije stra' od ovih sa starijim kolima no od ovih bmwAŠa što tako šolje **** kroz saobraćaj.
ne znam kojeg ste godisnjeg doba, i izlazite li u grad i koliko cesto, meni je fascinatno koliko je droge...koliko mladih drogiranih ljudi, i koliko je to dostupno na svaki cosak i koliko je to normalizovano...
ove mladje generacije se vise i ne napijaju toliko koliko se sibaju na nos
Evo vele svaki drugi drogiran.
Viđi drug saobraćaj u Crnu Goru ti je kao splavarenje Tarom.Go with the flow.Izbjegavam kamione u široke lukove avetinje što bi da izduvaju dizne propuštam pješaku stajem tek kad u retrovizor vidim da ga ovaj iz druge trake neće pokosit.Teren dobro osmatram na krivine jer vječito OČEKUJEM da će mi neki idiot ući u traku.
Motorista se naročito plašim jer ako mi se zakucaju uboh budalu ka normalnog.
Sasvim mirno i staloženo vozim i očekujem sve moguće dijagnoze na cesti ođe.
Svudje vam je ovako... nazalost procita se samo da se desila saobracajna nesreca al nikad kako se desila i zasto...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
mi i jesmo pleme... nas su '45 prisilno iz plemenske zajednice ugurali u drzavno uredjenje, a mentalitet je ostao isti
zato se traze odani, zato se traze mediokriteti, zato se struka ne cijeni jer struka dodje sa svojim JA i misljenjem koje je cesto kontra odluci, pa je tu muka...
posljedica toga je stanje u svim sferama drustva, od obrazovanja, preko ekonomije pa do bezbjednosti
samo kamere i da softver nema filter za tablice...
da snimaju SVE kroz grad i da mjere "prolazno vrijeme" izmedju 2 kamere na otvoreno...
ja tu dionicu vozim brzinom do 80-90 (sa izuzetkom nesto mjesta dje se uspori)... ali i to je, najcesce, preko ogranicenja jer je masu djelova dje su ogranicenja 60/70... ali ono sto je meni hit je da sam ja svojim tempo UBJEDLJIVO najsporiji - preticu me sa raspalim klijom s pocetka milenijuma, golfovi stari, kombiji se zalijecu - ne mogu da voze iza mene...
samo kompleksi i nedostatak vaspitanja i svijesti o mogucim posljedicama - starost vozila, kvalitet puta itd bi zapravo trebali da ti doprinesu smanjenju broja udesa (da su junci svjesni da ne treba da sekaju zbog ta 2 faktora)
ja se iskreno pitam - okle pare... vidim da smo dosli u fazu nekih holivuda i cuda da se otvoreno uzima i da su svi raspameceni i nista mi jasno nije... mozda sam ostaro
Znam je više napamet nije mi frka da usporim đe tih 60 kako se ispostavi nije zaludu tako.Ostali u saobraćaj me ne zanimaju nek svako čini što je do njega jer jedino to i može.
Reko kad uđem u saobraćaj u CG apsolutno očekujem sve nemam ništa od kuknjave i nervoze.I da nisi kriv i da ubiješ nekoga njegovom krivicom život ti više ne treba.Tako je sad kako je no tema je udesi a ođe neki izigravaju sudske vještake (ne mislim na tebe bak d vej) i kače gadne fotke pa da se čovjek još i ne zrači.
a pitam se i ja nekad kako uspiju to sto uspiju i pokusavam se staviti u njihovu glavu i sta ih je naceralo na to...
clan familije je ucestvovao u udesu koji mu je preokrenuo zivot... dozivotni invaliditet, traume, godine lijecenja itd... "krivac" sa druge strane je nastradao... trebalo mu je fino vremena da se "pomiri" sa sudbinom i da prihvati novu stvarnost i da osvijesti da je uradio sve sto je sam mogao (vozio po ogranicenju, imao tehnicki ispravan auto, svi bili vezani i sa djecijim sjedistem itd itd) i da prosto skonta da nema njegove krivice u tome sto je neko "ispravio" krivinu jer je blenuo u telefon...
sto moja majka i dan danas vice - polako sine moj, znas koja budala ide odovud, nikad ne znas koja budala ide otud...
bukvalno posmatram sve u saobracaju kao da su maniti i da ce u tome momentu da se prestroje bez zmigavca, krenu u preticanje, zateturaju, zakoce bez najave i potrebe... I na sve to su me 4x udarali (s ledja)... znam da dostina misli da je to pogresno, da vozim "defanzivno" ili da bi mogao/treba vise da upirem, ali bas me ne privlaci vise niti imam potrebu drugima da pravdam svoj stil voznje
Покреће ли ико икад причу о овоме у парламенту? Немају кад стић биће од вељих брда итд.
Ја отежавам багри колико могу. Кад видим неког преагресивног пут мене, блиндирам. Кад ми се увуче у гепек, отежавам претицање колико могу. Ма знам то само краткорочно има ефекта. Пас матер несојска, не дају нормалном народу да иде од тачке А до Б без стресова
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Katastrofa,
Q5 je i jutros bio na mjestu udesa, pola ga nema,
Ocigledno da je neko preticao preko pune.
Obzirom da sam svaki dan na toj relaciji, i ne gine se kako se vozi.
Svaki dan vidim par kriticnih situacija,predvece je najgore,vozi se kao na pisti.
Policije naravno nidje nema,a presretac kad nekoga zaustavi i pise kaznu, otvara se prava pista,jer poslije nema ko da zaustavi trkace.
Ct table uglavnom lijevom voze, zure u deltu,preticanje preko pune lagano,kao da je nema.
Samo kazne i to drakonske, i duplati svaku sledecu kaznu, pa kad dodje na 500 eura za pojas dobro ce razmisliti.
Nemam namjeru još da se stavljam u njihovu glavu.Zatekla bi braunovo kretanje neurona vjerovatno.Ako misliš da se opustiš u saobraćaj u CG jednostavno ga prihvati takvog dog voziš i očekuj sve ovo ti iz iskustva govorim kako sam ušla u zen što se istog tiče.
Poslano sa mog M2101K7AG koristeći Tapatalk
Ima jos jedna fenomenalna stvar, a to je dron. Jedna patrola npr. na Belveder, jedna patrola kod Alijansa, ovaj sa dronom javlja model auta/boju i broj tablica, po jedan policajac zaustavlja i kupi dokumentaciju a dvojica pisu prijave, pa da vidimo...
Dronom se moze kazniti za: brzinu, preticanje preko pune/makaze, pojas, itd.
Kod nas vlada jedna totalna demokratije u saobracaju, nema policije, nema kamera, nema stacionarnih radara. Svaki vozac ima tu mogucnost da vozi ajde 10-20 preko ogranicenja i da ne bude kaznjen, da vozi bez svijetala/neregistrovan a da ne bude kaznjen, da vozi bez pojasa a ne bude kaznjen ali narod je potpuno u kurcu, totalno su poludjeli i ne jebu zivu silu, nemaju postovanja prema drugim ucesnicima u saobracaju i nemaju postovanja prema clanovima porodice sa kojima su u autu, i onda dolazi do belaja, a to ce mozda jednoga dana, kad nekoga bude bastalo, da okrene stvari naopacke i moracemo da vozimo 60 tu gdje je 60, 40 tu gdje je 40, oticice nam plata na zbog jednog preticanja preko pune, itd.
Last edited by TAKUMI; Today at 12:26.
Prema tome, šta da ti kažem?
sad ce brzo oni stacionarni radari sto su narucili... aaa
f6
Kad pogine neki poslanik onda ce se sve promijeniti...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)
Bookmarks