Meni je došlo sa AliExpress u PG, bilo u PG mjesec dana i vratilo se nazad.
Pošiljaoc me obavijestio da se vratilo.
Like za Poštu CG.
Living on the EDGE side
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Meni je došlo sa AliExpress u PG, bilo u PG mjesec dana i vratilo se nazad.
Pošiljaoc me obavijestio da se vratilo.
Like za Poštu CG.
Living on the EDGE side
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Moze li se paket iz EU poslati direkt na neki od paketomata u HR, ili uslugu tipa MBE HR? Koja je najbliza lokacija za to (blizu granice CG)?
Čitajući temu stekao bih utisak da sam privilegovan.
Sent from my SM-S916B using Tapatalk
Zovem jutros i javlja mi se gospodja i kaze doslo im je preko 2000 posiljki i kaze svaku otvaraju provjeravaju i traze dokaz koliko su placene (dokaz od banke i screanshot sa aliexpresa). Kakva banana od drzave!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Pa dobro, to im je posao i imaju zakonski osnov da naplate PDV/carinu.
Samo bi mogli da nabave sistem za automatsku najavu i ocitavanje vrijednosti sa paketa
https://www.posta.rs/lat/info/vest-d....aspx?ID=22237
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Realno kad bi u to ulozili pare, prvo sto bi sebi olaksali posao, a i korisnici bi bili manje frustrirani. Zamisli da imamo isti taj automatizovani sortirni centar, za nas koliko nas je 600K, pa to bi trebalo da ide sve cakum pakum.
Ali ne, daj da izmislimo jos neko radno mjesto...
Zamisli tu 'drzavu' gdje je tolika kriza drzavnog budzeta da moraju pare da se prikupljaju na ove sitnice poput posiljki. Smijurija.
Trebalo bi bojkotovati bilo kakve narudzbe ovako, pa ce onda naplacivati maglu.
Sto se tice bilo kakvih promjena na bolje, napretka i sl. to se u CG smisljeno i ciljano blokira. Da je gradjanima zivot bolji i laksi ne bi se zabavljali sa glupostima poput ove, nego bi gledali malo bolje koga ce da biraju na vlast, pa ako taj na vlasti ne slusa, ima drugi, pa posle njega treci, pa ako treba mijenjati vlast svakih mjesec dana, dok ne dodje neko ko ce da vodi racuna o narodnim interesima, a ne o svom dzepu.
Ovakve stvari su dobar indikator veoma izvjesnog bankrota CG u kratkom vremenskom periodu.
Biće bolje, biće bolje...
Da da, ali samo ako se ljudi potrude da im bude bolje. Od lazne nade, i gledanja u oblake nema mnogo vajde.
To ti je kao ovi sto pricaju, e nicija nije do zore gorela, svakom besudju dodje kraj i sl. Do tad zivot prodje, tako da.....
Malim koracima se stize do velikih ciljeva, evo za pocetak bojkot internet trgovine, sto manje placanja TK provajderima, sto manje tankovanja rezervoara. Najbolji nacin da gradjani kazu svoje je da kazu to svojim dzepom.
Takodje se moze zivjeti bez grickalica, slatkisa, koka kole, fante i ostalih gluposti, od cega trgovinski lanci ubiraju extra profit. Plus je dobro za zdravlje![]()
Last edited by techlinkit; Today at 12:31.
Definitivno cu izbojkotovati ovih par posiljki,na samoj fakturi imaju cijene po kojim treba da obracunaju carinu pdv i nek tako i urade i prosljede dalje na naplatu… Da napomenem da su u pitanju sitnice vrijednosti manje od 10$. Iskreno posle ovolikog cekanja pusticu da se posiljke vrate nazad i vratice mi kinezi novac a oni nek se naplacuju al od mene nece. Da se cimam i saljem dokaze kao da uvozim ne znam sta ne pada mi na pamet.
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks