Zgrada zvana "Kajla"
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Kakva žena. Kakvo biće![]()
Svaki dan je dobar za upiranje.
Zgrada zvana "Kajla"
Zabranjeno kupanje u Šušanju!
Opstina Bar, vijesti izvor
E sve sam vidjela...
Poslano sa mog SM-A566B koristeći Tapatalk
Lažni, veli, sjaj Holivuda.
Proliwood.
Sjetih se one priče o bolnici i onoga kraj prozora..
Polahko, mukotrpno, uspio je da se primakne prozoru. Bio je uzbuđen, napokon može i on da gleda kroz prozor.Ali…kada je podigao glavu,imao je šta i da vidi..ustvari nije imao ništa da vidi.Ispred njega se samo nalazio veliki zid. Iznenadio se. Nije mu bilo jasno kako je njegov prijatelj mogao da vidi toliko lijepih stvari, toliko toga lijepoga, a ustvari nema ništa. Upitao je sestru koja se brinula o njemu u bolnici.Ona mu reče da je umiljati starac bio slijep.
E, jes...![]()
Sjetih se jer sam braći pred spavanje izmišljala priče kao mala i stvarno su vjerovali u sve te svetove.
Ista "dijagnoza"Ja sam ih "uvlačio" u svoju "Zemlju čuda"
![]()
E.. da je drmnemo.
Šta je ovo, pusto sve... ništa niste noćas umovali? ;D
Zato si ti tu, dok se ne pojavi mama Tigrica![]()
Meni je inspiracija otišla u Q.Samo jedan dan "bavljenja" narodnim folklorom pomračenje uma.
Dosta ga je bilo, odista.
Sad nešto novo![]()
Jel imaju Eskimi folklor?![]()
Poslano sa mog M2101K7AG koristeći Tapatalk
Sredstva, veli, i vještine...
Domet pipunovih usiju... e sto necu sve cuti...
Ahahahha znači presmijah se danas kažem jednome što je šef 10 žena sad ćeš morati da imaš kalendar kad je kojoj crveno slovo.
Cr(k)veni, veli, kalendar![]()
Ali reko i sad pojavi ti se ona na crveni dan i ti znaš da joj kasni tek se tad uhvatiš za glavu.
nisam ni ja od inspiracije, al evo nešto na mišiće...
https://ibb.co/RmQDxMd
Varam ve s JasenkomInače eto je doma godinama, majka čitala. Mene nešto nije vuklo. Kad, prije nekoliko reče mi čoek od 75 godina - obavezno da pročitaš, smijao sam se i plaka'. Pa reko, da vidim o čemu se radi. I taaakoo - smijah se i ja i plakah.
Majka veli da je sličan život njena baba (prababa mi) Milica imala, samo je ona iz Riječana bila pa se spuštala dolje na Risan. Inače su nam sa te bande žene dugovječne, ona je doživjela 102 godine, i mi smo joj toplinu stigli ośetiti.
Nije nešto pokretna bila tad, vazda je bila u crninu, tanka pletenica i marama na glavi.
Sjeđela je spram ognjišta i VAZDA kad bi došli, prišli bi joj da se javimo prvoj, ona se ovlaš ustala da nam celiva glave i okrene se iza fotelje - da nam doda po kockicu čokolade Najljepše želje (ono nekadašnje veliko pakovanje sa masu kockica podvojenih u papir).
5-oro ih je rodila, 4 ćerki i sina. Jedna joj je umrla od tuberkuloze kao dijete, prva ćerka je otišla od srca u snu u 96-toj (jedini porok po stare dane joj je bila koka kola), druga u 82-goj, sin je motao duvan pa nije dugovječan bio no je pasa u 76-toj od pluća, a moja baba žena-zmaj, pu pu da ne čuje zlo, gazi 96-tu.
I ja sam, namjerila do 107-me. No ako me kakva nepamet ili nemoć ufate, vazda ima načina da drugima i sebi čeljade prekrati muke.
Last edited by tigrovo_oko; Today at 17:56.
Dim sum.
Meni se baba zvala tako ali kockicu čokolade samo ako zaslužiš.E sad jednom sam ja zazlužila njima ništa nije dala reko evo i vama dvojici.Da baba ne vidi.![]()
Ko ti ne da?
Đe ti je đotiš? Sve se zalijećeš i najavljuješ... i otkazuješ
Vjeruješ li mi - ista stvar. Majka mi nevjerovatno gotivi g. Jasenku. Najljepši joj je poklon - nova njena knjiga. Čak mi je i jednu od njih prepričavala. Sad se ja kanim da počnem.
Što te više čitam....![]()
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks