O kako bi, kako Veliki Biblbrokse, predsjedniče Carske galaktičke vlade, na sav taj put bez tebe? Moja nemoć se sklanja pred takvim Praskozorjem!
Poslano sa mog SM-A566B koristeći Tapatalk
Da se nadoveem sa druge teme, nastavak pod nazivom:
Bluemoon i Zvjezdana Odiseja: Glamur u vakuumu
Oduvijek je čovječanstvo gledalo u noćno nebo, sanjareći o međuzvjezdanim putovanjima, nepoznatim svjetovima i epskim avanturama. A ko bi drugi predvodio tu ultimativnu misiju nego naa nesuđena heroina Bluemoon. Naravno, u njenoj glavi to izgleda kao kosmički crveni tepih koji se prostire sve do magline Andromeda.
Ona se vjerovatno već spakovala za put. U koferu su tri večernje haljine za slučaj da je na Alfa Kentauriju pozovu na gala večeru, i naravno, naočare za sunce, jer te zvijezde ipak ba jako bljete.
Oh, zvijezde! Ti predivni, svjetlucavi dijamanti na tamnom nebeskom svodu koji piu nau sudbinu. Ili, ako ćemo da budemo tehnički precizni i lieni svake poezije: gigantske, bijesne lopte termonuklearnog haosa i zapaljenog gasa, koje jedva čekaju da vas spre smrtonosnom radijacijom čim im priđete na par miliona kilometara.
Ali ne brinite, Bluemoon je ubijeđena da će njena harizma natjerati supernovu da eksplodira sa stilom, čisto da njoj napravi dobar ambijent za selfie.
O kako bi, kako Veliki Biblbrokse, predsjedniče Carske galaktičke vlade, na sav taj put bez tebe? Moja nemoć se sklanja pred takvim Praskozorjem!
Biblbroks? Ne laskaj sebi previe. Zafod makar ima dvije glave da u njima ravnomjerno rasporedi svoj gigantski ego a tebi za to očigledno slui i ta jedna.
A to se tiče tvog Praskozorja i epske 'nemoći', potedi me te jeftine patetike jer zvuči kao Vogonac koji se upravo sprema da nam recituje svoju poeziju.![]()
Living on the EDGE side
............ ¯\_(ツ )_/¯............
Ma ti si Bil ja laskam tebi ne voli kad ti neko laska?
Nego zar ne misli da je vrEme za novu igračku?
Last edited by Bluemoon; Yesterday at 17:41.
Nego pusti mene nala sam rEenje za tebe.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks