Page 45 of 45 FirstFirst ... 354142434445
Results 1,101 to 1,124 of 1124

Thread: [MEN] Parfemski topik

Thanks Thanks Given 
    9,342
    Thanks Thanks Received 
    6,825
    Thanked in
    2,687 Posts

140e 100ml sad provjerih, ne znam preko sepa ima li ista da se plati i 5e odje vozacu

Ne vidim cimanje neko posebno

Sent from my SM-F766B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    1,131
    Thanks Thanks Received 
    1,460
    Thanked in
    981 Posts

Quote Originally Posted by Fidel Castro View Post
    Još nisam vidio/čuo curu/ženu da nosi Hacivat.

Po meni prilično muški parfem.

Sent from my Pixel 8 using Tapatalk
    Saglasna.

Tako nedavno čuh preporuku za ženu za Terroni, pa mi bi čudno jer mi je taj isto isključivo muški parfem. A ne mogu zamislit ni koji profil žene bi mogao da ga iznese.

A BiTrAtE glavno ne napisa, a to je kakav je tip ta drugarica, kakvog karaktera, stila.. s ružom zna bit mač s dvije oštrice.
    Montale, i Mancera ( što i ne čudi jer su srodne) imaju često onaj sintetički miris na prvu, što nekom i ne paše.

Sent from my SM-S23 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    353
    Thanks Thanks Received 
    813
    Thanked in
    494 Posts

Quote Originally Posted by Lapis Lazuli View Post
    Saglasna.

Tako nedavno čuh preporuku za ženu za Terroni, pa mi bi čudno jer mi je taj isto isključivo muški parfem. A ne mogu zamislit ni koji profil žene bi mogao da ga iznese.

A BiTrAtE glavno ne napisa, a to je kakav je tip ta drugarica, kakvog karaktera, stila.. s ružom zna bit mač s dvije oštrice.
    Montale, i Mancera ( što i ne čudi jer su srodne) imaju često onaj sintetički miris na prvu, što nekom i ne paše.

Ista familija drži oba brenda (tata drži Montale, a ćerka je suvlasnik u Manceri) - glavni "kuvar" u oba brenda je tata Pjer Montale koji voli da utrpa sintetičkih nota da bi poboljšao projekciju/trajanje (a i smanjio cijenu proizvodnje). Pogotovo voli onaj vještački "oud", tj. Aoud kako ga on zove.

Red Tobacco i Instant Crush su ozloglašeni po onoj sintetičkoj slatkoći, ali zato traju i projektuju 12+ sati bez ikakvih problema. Ja se divim ljudima koji odluče da na 35+ stepeni nose te parfeme.

Moj omiljeni iz oba brenda je Aoud Lemon Mint, koji za divno čudo (i na moju neviđenu sreću) nema nimalo tog Aouda, ili ga ja ne osjećam. U svakom slučaju odličan za toplije vrijeme.

4. The Following User Says Thank You to Bor1s For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,937
    Thanks Thanks Received 
    3,567
    Thanked in
    1,603 Posts

Quote Originally Posted by BiTrAtE View Post
    Dajte preporuku za neki dobar ženski parfem, treba jednu drugaricu da častim...
    Niche perfume lab
    U City Kvart, kupio sam ih tamo 5-6 sto za poklona, sto sebe, skroz ok, pakovanje lijepo, cijene tu oko 50e za 50ml.

Tu es mon hero.
    Tu es mon héro!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    9
    Thanked in
    6 Posts

Jeroboam Gozo

7. The Following User Says Thank You to tastatura05 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,131
    Thanks Thanks Received 
    1,460
    Thanked in
    981 Posts

@Bor1s
    Znam, znam, zato i spomenuh i Manceru. Pomenuti Instant crush mi je sjajan, iako ima taj momenat koji u parfemima i ne gotivim. Na prvu me upravo oduševila trajnost jer se na mojoj koži malo koji zadržava. Nanosim ga isključivo zimi i to kad je ono ledeno vrijeme, a sunčano, i kad se osjećam toplo. Ušuškanost u bočici mi je taj parfem. Uvijek dobijam komplimente za njega, reaguju i muškarci i žene.
    Mada mi bi čudno kad su me u par navrata pitali neki random ljudi da li je u pitanju BR540, a meni baš nisu ni slični parfemi. Generalno ne kapiram ni onu maniju za BR, lično mi je ljepša Extrait varijanta.

Primijetila sam i da Instant Crush kako vrijeme prolazi, kao da je sve jači. Ne znam da li je to slučaj i sa drugim Mancerinim. Ja ovaj imam već nekoliko godina i sad mi je intenzivniji nego tek kad je kupljen. I na garderobi nevjerovatno dugo ostaje, na jednom kaputu mi čak ni hemijsko nije odstranilo miris.
    Osjetila sam ga par puta u prolazu i na muškarcima, ali meni je ipak više ženski parfem iako je unisex.

Ne znam kakav je taj Aoud Lemon Mint, ali ću ga baš probati kada budem imala priliku. Većina parfema danas koristi sintetički oud, jer je pravo oud ulje veoma skupo. Čini mi se da u maloj količini Ombre Nomade sadrži pravi oud. A taj parfem se ljudima ili dopada ili ne. Meni je bukvalno orgazmičan, ali nije za svakog zaista. Muškarac za njega baš mora da ima snažnu auru da bi mogao uspješno da ga iznese. I taj je unisex čini mi se, ali ga nikako ne bih mogla zamislit na ženi.

Thanks Thanks Given 
    353
    Thanks Thanks Received 
    813
    Thanked in
    494 Posts

Quote Originally Posted by Lapis Lazuli View Post
    @Bor1s
    Znam, znam, zato i spomenuh i Manceru. Pomenuti Instant crush mi je sjajan, iako ima taj momenat koji u parfemima i ne gotivim. Na prvu me upravo oduševila trajnost jer se na mojoj koži malo koji zadržava. Nanosim ga isključivo zimi i to kad je ono ledeno vrijeme, a sunčano, i kad se osjećam toplo. Ušuškanost u bočici mi je taj parfem. Uvijek dobijam komplimente za njega, reaguju i muškarci i žene.
    Mada mi bi čudno kad su me u par navrata pitali neki random ljudi da li je u pitanju BR540, a meni baš nisu ni slični parfemi. Generalno ne kapiram ni onu maniju za BR, lično mi je ljepša Extrait varijanta.

Primijetila sam i da Instant Crush kako vrijeme prolazi, kao da je sve jači. Ne znam da li je to slučaj i sa drugim Mancerinim. Ja ovaj imam već nekoliko godina i sad mi je intenzivniji nego tek kad je kupljen. I na garderobi nevjerovatno dugo ostaje, na jednom kaputu mi čak ni hemijsko nije odstranilo miris.
    Osjetila sam ga par puta u prolazu i na muškarcima, ali meni je ipak više ženski parfem iako je unisex.

Ne znam kakav je taj Aoud Lemon Mint, ali ću ga baš probati kada budem imala priliku. Većina parfema danas koristi sintetički oud, jer je pravo oud ulje veoma skupo. Čini mi se da u maloj količini Ombre Nomade sadrži pravi oud. A taj parfem se ljudima ili dopada ili ne. Meni je bukvalno orgazmičan, ali nije za svakog zaista. Muškarac za njega baš mora da ima snažnu auru da bi mogao uspješno da ga iznese. I taj je unisex čini mi se, ali ga nikako ne bih mogla zamislit na ženi.

E vidiš mom nosu Instant Crush i BR540 veoma liče, i to najviše zbog note šafrana koja je meni dominantna u oba parfema i to od početka do kraja.
    I sasvim je normalno da parfem kako stari dobije i na intezitetu. Ne mora da znači da će duže da traje, ali će sigurno miris postati malo jači.
    Može i da se desi da zelene/svježe/citrusne note sa "otvaranja" parfema nestanu ili oslabe.
    Znam i da neki ljudi sa slabijim parfemima odmah odvoje dekant ili dva iz flaše, da bi ućerali vazduh u flašu i brže počeli "maceraciju".

E da, ako ti je mio Instant Crush, kad budeš neđe prolazila pored Dura, svrati i probaj Electimus Trajan, i on je na sličnu foru napravljen.
    https://www.fragrantica.com/perfume/...jan-61808.html

p.s. Kad već pominjemo parfeme koji traju na odjeći, ja imam jednu košulju kojoj kragna već nekoliko godina miriše na Amouage Interlude Black Iris i mislim da se to nikad neće isprati.
    Makar ne moram da razmišljam koji parfem da stavim kad nju obučem.

10. The Following User Says Thank You to Bor1s For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,596
    Thanks Thanks Received 
    6,855
    Thanked in
    3,587 Posts

Quote Originally Posted by kaemSe View Post
    140e 100ml sad provjerih, ne znam preko sepa ima li ista da se plati i 5e odje vozacu

Ne vidim cimanje neko posebno

Sent from my SM-F766B using Tapatalk
    Jesi li provjerio cijenu kod nekoga ko salje za CG ili random prodavca u BG?

Cimanje najvise zavisi od toga.

A kod Marka recimo (najcesce se pominje na ovoj temi) na sve cijene koje on daje, prvo se dodaje 8e pa onda jos jedno 5e za proviziju uplate pa jos 5e vozacu tako da generalno pravilo je da na njegove cijene treba dodat' jedno 20e da bi se doslo do konacne cijene.

Cimanje podrazumijeva i cekanje busa koji nekad dodje u 10 navece a nekad u 3 ujutru. Nekad i kasni vise sati a vozac/kondukter se ne javlja. Cesto kupac nije iz grada gdje bus dolazi pa se cima do tog grada ili cima treceg da pokupi parfem. Ako je sa niche liste (kao Hacivat recimo) onda se obicno ceka po mjesec dana da se posalje parfem a nekad i duze. Nerijetko se desi da se posalje i pogresan parfem a onda da ne pominjem koja je muka da se isti vrati i poslije dodje do onog narucenog.

Ne znam, ja vidim cimanje. Kako za koga i kako kad ali mislim da je 'mazanje medom' prica da izaberes, narucis, platis 5e sjutradan i sve gotovo.

A za mene licno od razlike u cijeni zavisi i da li se to cimanje "isplati". Ako su brendovi poput Mancere i Montale (eto ste ih pomenuli pa nek' budu za primjer) koji u parfimeriji kostaju po 160e a kod njih jedno 70e onda da, itekako. Ako je pak u pitanju neki Chanel recimo koji je gore 20-30e jeftiniji onda definitivno ne. Ako je niche kojeg ima u Belodore i koji se moze uzet' na 30% popusta uz rodjendanski uglavnom isto ne (zavisi od parfema). I tako...

Na kraju krajeva, svako nek' kupuje gdje zeli i plati koliko oce ali samo da se neke cinjenice razjasne, za one koji ne znaju sve ovo.
    Last edited by Fidel Castro; 23-07-26 at 19:25.
    --------------------------
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    2,156
    Thanks Thanks Received 
    1,264
    Thanked in
    485 Posts

Ipak nije tako,
    Na Markove cijene ne dodajes 8 eura,
    To 8 eura se dodaje kada se narucuje sa niche liste.
    Redovne cijene su sa troskom od 5 eura po parfemu za vozaca autobusa.
    Plus provizija.
    Nas trojica smo mu sinoc uplatili 420 eura, provizija je bila 10,90 eura.
    Jednom smo kupili za 800 eura,i poslali po istom vozacu.
    Plus obicno jedan momak ceka sve parfeme,pa ih poslije podijeli(vrlo nezahvalan posao)
    Svakako ne bi trebalo da je mazanje medom.
    Plus, ja ti svaki put mogu organizovati i preuzimanje i dostavu.
    Besplatno naravno(osim 5 za vozaca)
    Tako da se itekako isplati.
    Last edited by mrgo; 23-07-26 at 19:40.

13. The Following User Says Thank You to mrgo For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    246
    Thanks Thanks Received 
    31
    Thanked in
    25 Posts

https://www.kupujemprodajem.com/mark...16732/1?page=1

Jel to ovaj lik?
    Jesu li ovo originali ili ? Kako moze prodavati Hacivat toliko jeftinije?

Thanks Thanks Given 
    353
    Thanks Thanks Received 
    813
    Thanked in
    494 Posts

Quote Originally Posted by redbul23 View Post
    https://www.kupujemprodajem.com/mark...16732/1?page=1

Jel to ovaj lik?
    Jesu li ovo originali ili ? Kako moze prodavati Hacivat toliko jeftinije?
    Ne znam da li je to njegov oglas, i da li ga uopšte ima na KP.
    Znam da sigurno prodaje u onoj Facebook grupi "Parfemski bazar", ako uđeš u nju naći ćeš Marko Đotunović u dijelu "Members", pa "Group Expert".
    Tu ima još dosta ljudi koji prodaju parfeme i dekante, ali koliko ja znam samo Marko i Predrag Milošević šalju za Podgoricu/Crnu Goru.

Evo telefoni za obojicu koga to interesuje.
    Marko Đotunović +381649889775
    Peđa Milošević
    +381649453905

Što se tiče dosta manjih cijena, kupuju iz istih magacina kao i parfimerije ali nemaju nikakvih dodatnih troškova, ne plaćaju porez, nemaju zaposlene...
    Isto tako nemaju problem da im brendovi zahtjevaju da drže određene cijene.
    Oni mogu da uzmu Nishane, Xerjoff ili neki drugi za 120-130 eura i da ga prodaju za 20-30 eura profita po parfemu, ne moraju da drže cijenu od 300+ eura koju taj brend zahtjeva ako želiš da budeš njihov zastupnik.
    Mislim da je Belodore izgubio neke brendove zato što su davali popuste na njih za vrijeme Black Friday akcije.

p.s. Kad smo već kod Black Friday, redovno u prodavnicama poput Jomashop ili Maxaroma imaš ogromne popuste na parfeme (čak i preko 50%), garantujem ti da i tada fino zarađuju na njima.

Thanks Thanks Given 
    246
    Thanks Thanks Received 
    31
    Thanked in
    25 Posts

Ne msm na parfimerije nego na proizvodjaca..obicno parfimerije drze istu cijenu kao i sam proizvodjac. Npr. Naxos sam narucio direktno na sajtu Xerjoff-a, tad je bio 225, sad je 245, odje na ovaj link sto okacih kosta 140e..
    Msm strah bi me bilo naruciti a da posle razmisljam je l to to, original itd..

Thanks Thanks Given 
    353
    Thanks Thanks Received 
    813
    Thanked in
    494 Posts

Quote Originally Posted by mrgo View Post
    Ipak nije tako,
    Plus provizija.
    Plus obicno jedan momak ceka sve parfeme,pa ih poslije podijeli(vrlo nezahvalan posao)
    Da, tih 8 eura važi samo za onu "Niche" listu što dolazi jednom mjesečno.
    Peđa odavno nije izbacao tu niche listu ali on ima onu svoju grupu na Viberu đe pravi one njegove liste za parfeme, setove i ostale za*ebancije.
    Isti bus/vozač donosi parfeme za obojicu, kao što @mrgo reče on uzima 5 eura po komadu.
    Ja obično računam da mi treba ekstra 12 eura po parfemu (skoro 6 eura provizija u Pošti, 1 eura peronska na autobuskoj i 5 eura vozaču).
    Evo baš sad provjerih cijenu za Hacivat na ovoj Peđinoj junskoj listi
    - NISHANE HACIVAT tester 100ML EDP M - 132,00
    - NISHANE HACIVAT 100ML EDP M - 140,00

Ja sam samo jednom sam čekao parfeme od Marka (obično nekoliko ljudi dođe), i tada je došlo 11 parfema, bila kesa ko da je poslao džak krompira.
    Sreća pa su pola bili testeri, jer je "komerc" pakovanje za par drugih bilo ko da su unutra patike Šekila O'Nila a ne boca parfema od 100 ml.

Thanks Thanks Given 
    1,926
    Thanks Thanks Received 
    459
    Thanked in
    237 Posts

Quote Originally Posted by Bor1s View Post
    Da, tih 8 eura važi samo za onu "Niche" listu što dolazi jednom mjesečno.
    Peđa odavno nije izbacao tu niche listu ali on ima onu svoju grupu na Viberu đe pravi one njegove liste za parfeme, setove i ostale za*ebancije.
    Isti bus/vozač donosi parfeme za obojicu, kao što @mrgo reče on uzima 5 eura po komadu.
    Ja obično računam da mi treba ekstra 12 eura po parfemu (skoro 6 eura provizija u Pošti, 1 eura peronska na autobuskoj i 5 eura vozaču).
    Evo baš sad provjerih cijenu za Hacivat na ovoj Peđinoj junskoj listi
    - NISHANE HACIVAT tester 100ML EDP M - 132,00
    - NISHANE HACIVAT 100ML EDP M - 140,00

Ja sam samo jednom sam čekao parfeme od Marka (obično nekoliko ljudi dođe), i tada je došlo 11 parfema, bila kesa ko da je poslao džak krompira.
    Sreća pa su pola bili testeri, jer je "komerc" pakovanje za par drugih bilo ko da su unutra patike Šekila O'Nila a ne boca parfema od 100 ml.
    Šaljitr novac preko paysend aplikacije, manja je provizija. https://paysend.com/en/referral/2f5ce5

Sent from my SM-S938B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    1,809
    Thanks Thanks Received 
    2,363
    Thanked in
    1,302 Posts

Kako ide slanje?

Mora da ti pošalje ili slika svoju karticu, brojeve?

Ljude uhvati paranoja kao da ćeš da im kradeš pare.

Thanks Thanks Given 
    353
    Thanks Thanks Received 
    813
    Thanked in
    494 Posts

Quote Originally Posted by Misko Kluni View Post
    Šaljitr novac preko paysend aplikacije, manja je provizija. https://paysend.com/en/referral/2f5ce5
    Sent from my SM-S938B using Tapatalk
    Probaću sledeći put. Hvala.

Quote Originally Posted by redbul23 View Post
    Ne msm na parfimerije nego na proizvodjaca..obicno parfimerije drze istu cijenu kao i sam proizvodjac. Npr. Naxos sam narucio direktno na sajtu Xerjoff-a, tad je bio 225, sad je 245, odje na ovaj link sto okacih kosta 140e..
    Msm strah bi me bilo naruciti a da posle razmisljam je l to to, original itd..
    Parfimerije, ako su ovlašćeni zastupnici/distributeri, moraju da drže iste cijene kao i na sajtu proizvođača. Ne smiju da se igraju sa tim.
    Zato Belodore više nema Amouage u svojoj ponudi, a kad imaju akcije za Black Friday obavezno naglase da na Creed i još par brendova popusti ne važe.

Što se tiče toga jesu li li original ili ne, mislim da dosta ljudi sa ovog foruma naručuje kod njih i mislim da se dosad niko nije požalio na originalnost parfema, makar ne da ja znam, pa nek me slobodno isprave ako griješim.
    Ja sam kod njih uzeo Reflection 45 za oko 250 eura, kad je u prodavnicama bio 450. Amouage Enclave, Journey Man, Sunshine Man i obični Reflection sam platio oko 170-180 eura kad je svaki bio 350+ eura.
    Zadnji što sam uzeo je Ormonde Man Parfum 90 ml - u Duro je 265 eura, mene je ispao oko 110 eura sa svim troškovima dostave.
    Ja te neću ubjeđivati jesu li original ili nijesu, ja se ne bavim prodajom tako da nikakve koristi od toga nemam.

p.s. Evo ti dolje dio ponude Xerjoffa sa Peđine liste, pa pogledaj njegove cijene i uporedi sa Belodore/Xerjoff cijenama. Na ovoj poslednjoj niche listi (kod Marka) Naxosa nije bilo, ili sam ja pobudalio pa mi je promakao.

Thanks Thanks Given 
    2,156
    Thanks Thanks Received 
    1,264
    Thanked in
    485 Posts

Quote Originally Posted by Bor1s View Post
    Ja sam kod njih uzeo Reflection 45 za oko 250 eura, kad je u prodavnicama bio 450. Amouage Enclave, Journey
    Da nije sta od ovih amouage na prodaju?

Thanks Thanks Given 
    353
    Thanks Thanks Received 
    813
    Thanked in
    494 Posts

Da nije sta od ovih amouage na prodaju?
    Nije. A kako je Amouage skočio sa cijenama sad mi žao što nijesam uzeo još jedan Reflection 45 kad se prošle godine pojavila ona posebna serija.

Thanks Thanks Given 
    3,596
    Thanks Thanks Received 
    6,855
    Thanked in
    3,587 Posts

Ipak nije tako,
    Plus provizija.
    Pominjali su se niche parfemi pa sam se fokusirao na niche listu. Stoga i dodatnih 8e. Nisam vidio da Marko ima "regularnu" listu ali nije ni bitno. Sa niche liste je +8e. Kod 'regularnih' nema dodavanja.

Proviziju racunam jedno 5e po parfemu jer najcesce ljudi ne narucuju 400 ili 800e parfema. Svakako da sto se vise uplacuje to je provizija srazmjerno cijeni manja ali za neki niche od 150-200e to obicno bude oko 5e.

Sto se tice buseva i cekanja, znas i sam kako ide. I koliko puta je bilo problema i komplikacija ali nema potrebe da ulazim u to. Volio bih da svaki put ide glatko al' valja znat' da nije uvijek tako.

Zato ja nikad ne narucujem od Marka jer nisam iz PG niti bih cimao ikog oko busa, znajuci kako to ide. Ja kad narucim, narucujem od Pedje a bus mi stize oko ponoci ili u 3 ujutru al' eto... makar sam sve zavrsim i ne maltretiram nikog.
    Last edited by Fidel Castro; Yesterday at 12:16.
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    6,216
    Thanks Thanks Received 
    13,862
    Thanked in
    5,255 Posts

Ja sam poručivao iz BG-a, dao vozaču broj telefona i reko' mu cimni me kad siđeš sa autoputa, tako i bi, poručio sam bio 3 parfema, dao mu 5e po parfemu + 1e peronska karta i to je to, bez muke ikakve.

25. The Following 2 Users Say Thank You to BiTrAtE For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    82
    Thanked in
    50 Posts

Ako hoces samo da je castis , onda bilo koji da je solidan iz Cosmetic parfimerije ili ove što koleginice preporučuju
    iz Mancera ili Montale linije.

Ako hoćeš da je oduševiš
    onda ti u cjenovnom rangu 100-130 evra preporučujem jedino i samo

Givenchy L Interdit Absolu
    https://www.punmiris.com/parfem/Give...olu-95831.html

Samo za dame koje ostavljaju utisak svuda....

Ništa bolje i brutalnije odavno nisam osjetio na ženi

Thanks Thanks Given 
    353
    Thanks Thanks Received 
    813
    Thanked in
    494 Posts

Kad smo već kod ženskih parfema, Mon Gueralin i Shalimar od Guerlaina su redovno u vrhu izbora za parfeme godine na Fragrantici, možda neki od njih da vidiš (ako nijesi već nešto trgovao).

p.s. Kod Peđe na onoj njegovoj listi se kreću 75-95 eura, zavisno od verzije.

Thanks Thanks Given 
    3,596
    Thanks Thanks Received 
    6,855
    Thanked in
    3,587 Posts

Quote Originally Posted by Dimitris View Post
    Ako hoces samo da je castis , onda bilo koji da je solidan iz Cosmetic parfimerije ili ove što koleginice preporučuju
    iz Mancera ili Montale linije.

Ako hoćeš da je oduševiš
    onda ti u cjenovnom rangu 100-130 evra preporučujem jedino i samo

Givenchy L Interdit Absolu
    https://www.punmiris.com/parfem/Give...olu-95831.html

Samo za dame koje ostavljaju utisak svuda....

Ništa bolje i brutalnije odavno nisam osjetio na ženi
    Sa skoro svakim L Interdit nema greske.

L Indredit Rouge je isto jako dobar.

Mada su svi oni ipak za nesto hladnije vrijeme... nisu bas za ove paklene temperature.
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    1,131
    Thanks Thanks Received 
    1,460
    Thanked in
    981 Posts

Iz te L'interdit linije samo ta dva pomenuta mi se sviđaju, Absolu i Rouge, iako mi je drugi ljepši i draži jer mi je ženstveniji. A možda sam samo subjektivna jer me vežu za njega mnogo lijepi trenuci. Posebno mi se dopada kako se miris razvija nakon sat vremena. Oba su senzualna pa ne znam baš koliko su za kupovinu tamo nekoj koleginici.
    Za djevojku/ženu da, ako je taj tip, a koleginica bi već mogla nešto pogrešno da pomisli.

Page 45 of 45 FirstFirst ... 354142434445

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)