Ovo sve je od jednog paradajza.
Poslano sa mog SM-A566B koristeći Tapatalk
Domaća "moja" slanina iz zamrzivača i onda može da se reže na tanko taankooo, domaći paradajz iz majkine bašte, sir je naravno Zorin, a i hleb izbpekare je domaći![]()
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Mogu da ti sačuvam sjeme za ovaj znači miriše, sladak, i blagu kiselinu ima a plod mu je bomba.![]()
Vezano za domaće i vezu sa ukusom, čini mi se da je ta priča malo "precijenjena" u nekim slučajevima, hoću da kažem da ako je domaće nikako ne mora da znači da je i ukus kako treba, mislim da je ključno u vrsti koja se zasije. Prošle nedelje ubrao krastavac iz ujnine bašte, apsolutno NIČIM tretiran, baš full domaće što se kaže, čak i izrastao pozamašno, kaže slobodno ga operi i jedite s korom, ni sa čim nije tretiran.
Meni taj krastavac bješe bezukusan, miris takođe onako, a vidio sam ga da mi neće bit po meraku čim sam ga ogulio, bješe bjelkast. Mislim da je pogrešnu vrstu zasadila, naravno to sam joj prećutao...![]()
Možda je prezreo bio?
Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
Nije, nije, kad je prezreo omekša, ovaj bješe kako treba. Sličnog sam mišljenja i za paradajz, npr. volovsko srce mi je ubedljivo najbolji (đe se može uzeti dobar da ne zna ko?)
Ovaj rasad koji uzimamo u Tološe je baš dobar. Otporan i plodovi budu fini. Bude baš ukusan ovo što kaže Bit. Nema možda onog baš jakog prepoznatljivog mirisa ali je ukus odlična. Tako ne i sa krastavcem i paprikama. Baš dobar rasad drže.
Ima velike istine u tome što govoriš.Ja sam uzela prije dvije godine neki iz rasadnika primać nije ovome što sam dobila.Onda sam došla do toga da oni čuvaju neko autohtono sjeme više od pet decenija.I kolega koji je iz paštrovića i probao nije mogao da vjeruje koliko je dobar.Baš treba čuvati ove naše stare sorte ovo uvozno sjeme je katastrofa.
@extravaganca jel to onaj rasadnik kad se ide put Mareze mada mislim da znam na koji misliš.Valja imati više pa uporediti samo ne znam kako bi đe što i uspijevalo i dalo svoj maksimum.Ja recimo od ovog nisam bolji za sad probala.Jesam ali manji je u Rožaje nedavno s tim da planina daje tek svoj udio u svemu.
Last edited by Bluemoon; 23-07-26 at 10:45.
@BiTrAtE od krastavaca nisam nešto i naišla na neke rasade a smeta mi želucu ako nije dobar i jedan mi je narezao strašan krastavac..isto je iz Zete voljela bi i to sjeme da sačuvam.Dugačak je a tanak i preukusan.Nego ovo je sve za onu temu baštovani pa neka mod prebaci.
Poslano sa mog M2101K7AG koristeći Tapatalk
Ali je mali ovaj veliki mi je preukusan a znam otprilike taj tvoj.Nego, dobih iz druge bašte šeri manjeg vidjela nisam.
Nego ja bih da kupujem a to neće no sve dobijam pa bih da skupim sva sjemena i dam nekome od koga mogu da kupim.
Ovaj moj nije mali![]()
Enivej.
Kompletno sam se navukla na pileću supu.
Ljeti najjače.
Nadam se da neki kijamet neće uhvatiti Zetu kao Bjelopavljiće ovo je taj krastavac.Još je mlad vidi se po sjemenu barem da ga ne pomete da se sjeme sačuva.I luk je mlad ubran kako stidljivo se vidi ova njegova ljubičanstvena korica.
Neke ćufte od tikvica uz ovo dvoje danas u najavi.
Ova tikvica je vanserijska tikvica ja tačno ne znam kako nakon ove godine đe dođoh do vrhunskog povrća u prodavnicu bilo što da uzmem.Tačno sam je ovako svježu probala mogla bi je i tako jes.I napravih uštipke sa njom i suvim šljivama.Ono kad vidiš u praksi koliko je samo sjeme bitno.
Isprva sam mislila da je do mene što kompletno gubim apetit no je problem definitivno sa svim što se zove kao povrće i voće a ni prirodnog ukusa ni mirisa nema.
E ako znam...izgubih apetit!
...
Upravo: 2 kuvana jaja, 1 smokva, red slanine sapunjare, četvrtina velikog paLadaiza, red lisnatog kolašinskog kojem se kraj nazire evo 4ti dan pa se ono ulijepio i može se mazat, parče hrono leba i sve to prstima.
Zato fotke i nema no zamislite![]()
Dim sum.
kod mene slično, sve domaće + skokva (ne slikah je)
Sent from my iPhone using Tapatalk
Dobra slaninica![]()
Dim sum.
Kum iz cmrnice me častio, oni prave i kaže evo ti trapist… e to je sve samo ne trapist
Predobar je..
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks