Page 729 of 730 FirstFirst ... 229629679719725726727728729730 LastLast
Results 18,201 to 18,225 of 18245

Thread: Turizam - što se to dešava!?

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,748
    Thanked in
    3,886 Posts

Pa nisu Demokrate odgovorne što je more slano i što vodovodna infrastruktura nije odgovarajuća. Vlast je tu da vlada a ne da rješava probleme.

Thanks Thanks Given 
    1,703
    Thanks Thanks Received 
    2,726
    Thanked in
    1,236 Posts

Evo je danas skusptina u vezi vodosnadbijevanja, svi su drugi krivi samo oni naravno nijesu. Posle skupstine ce saopstenje da ce dps biti naravno kriv za sve.
    Donijeli su odluku da ce da umanje racune i da formiraju komisiju koja ce da gleda ljudima masine od cega su crkle.

Sent from my S25+ using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    24,392
    Thanks Thanks Received 
    10,175
    Thanked in
    7,648 Posts

Aj hop so.

Poslano sa mog M2101K7AG koristeći Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    63
    Thanks Thanks Received 
    293
    Thanked in
    203 Posts

Quote Originally Posted by beatnological View Post
    Moje je isto tako da slobodno komentarisem da su data centri + KAP i tome slicne bahanalije nesto najgore sto bi se moglo desiti za CG. I da, ljudi koji tako misle nisu normalni a posto doticni tako pise (nemam pojma ko je btw) definitivno odbacujem instant sve ostalo sto je napisao, jer samo budala bi mogla u ovako maloj (i prirodno bogatoj) zemlji staviti fokus na takve stvari.

Sorry ako si se osjetio uvrijedjenim radi toga ali ako si stvarno stava da je to ono sto treba da gura CG u buducnost ili nemas pojma o cemu pricas niti sta to znaci, ili nisi sav svoj.
    I turizam je bahati zagadjivac i potrosac prostora ovako male zemlje. A kao privredna grana veoma veoma ranjiv. Sa druge strane izvozis struju, oblovinu, boksit, kamen, ugalj kao da iz 18. vijeka nismo ni izlazili.
    Poenta je da svoje energetske resurse iskoristis za potrebe stvaranja sopstvenih proizvoda vise vrijednosti. Je li to data centar, alu folija ili limenka, namjestaj, nebitno je.
    Pri tome rat u Ukrajini i Iranu odnosno Persijskom zalivu ubrzano `restruktuira` medjunarodna trzista energenata i petrodolara. Sjutra ce ti neko prodat naftu ali samo za alu foliju, limenku, namjestaj, storidz u data centru. Nesto poput kovid krize ali u radikalnijem postupku.
    Polinezija gospodo.

Thanks Thanks Given 
    507
    Thanks Thanks Received 
    2,054
    Thanked in
    1,171 Posts

Ne znam za KAP, mislim da je to propala prica al CG bi imala znacajnu dobit od tipa 10-15 Tier 3 data centara (mada ih vec imamo 2 tehnicki). Pogledajte Holandiju, tj Amsterdam, bukvalno internet centar Evrope (zajedno sa Frankfurtom), digitalni sektor je 25% GDP-a Holandije. Data centri su temelj digitalnog ekosistema, sva ova prica u CG oko "digitalne transformacije" nema apsolutno nikakve veze sve dok se vecina (95%) nase infrastrukture hostuje van CG. Inace data centri nisu drzavni projekti, tako da je ulaganje drzave ustvari samo ulaganje u postojecu/novu infrastrukturu koja bi podrzala privatnike da grade po CG

6. The Following User Says Thank You to JigSaw For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    418
    Thanks Thanks Received 
    1,324
    Thanked in
    898 Posts

Quote Originally Posted by biljaneta View Post
    I turizam je bahati zagadjivac i potrosac prostora ovako male zemlje. A kao privredna grana veoma veoma ranjiv. Sa druge strane izvozis struju, oblovinu, boksit, kamen, ugalj kao da iz 18. vijeka nismo ni izlazili.
    Poenta je da svoje energetske resurse iskoristis za potrebe stvaranja sopstvenih proizvoda vise vrijednosti. Je li to data centar, alu folija ili limenka, namjestaj, nebitno je.
    Pri tome rat u Ukrajini i Iranu odnosno Persijskom zalivu ubrzano `restruktuira` medjunarodna trzista energenata i petrodolara. Sjutra ce ti neko prodat naftu ali samo za alu foliju, limenku, namjestaj, storidz u data centru. Nesto poput kovid krize ali u radikalnijem postupku.
    Majo dosadna si Majo. Masis poentu kao po obicaju.

Quote Originally Posted by JigSaw View Post
    Ne znam za KAP, mislim da je to propala prica al CG bi imala znacajnu dobit od tipa 10-15 Tier 3 data centara (mada ih vec imamo 2 tehnicki). Pogledajte Holandiju, tj Amsterdam, bukvalno internet centar Evrope (zajedno sa Frankfurtom), digitalni sektor je 25% GDP-a Holandije. Data centri su temelj digitalnog ekosistema, sva ova prica u CG oko "digitalne transformacije" nema apsolutno nikakve veze sve dok se vecina (95%) nase infrastrukture hostuje van CG. Inace data centri nisu drzavni projekti, tako da je ulaganje drzave ustvari samo ulaganje u postojecu/novu infrastrukturu koja bi podrzala privatnike da grade po CG
    Gospon' doticni ne prica o tim data centrima. Cisto FYI.

Thanks Thanks Given 
    24,392
    Thanks Thanks Received 
    10,175
    Thanked in
    7,648 Posts

Ja mislila dobrovoljno davanje krvi..ahahha ovo me podsjeti kad su nama na poljoprivredni praštali plaćanje uplatnica za ispite i puna transfuzija koja je bila u blizini faksa.

Poslano sa mog SM-A566B koristeći Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    24,392
    Thanks Thanks Received 
    10,175
    Thanked in
    7,648 Posts

Kod nas bi trebalo ukinuti sva ministarstva i ovo ministarstvo turizma.

Pa kud koji mili moji.

Thanks Thanks Given 
    63
    Thanks Thanks Received 
    293
    Thanked in
    203 Posts

Quote Originally Posted by JigSaw View Post
    Davacemo mi nasu struju za tudje kapove i data centre. Dobroe to. I vjecita prica o tome kakav nam turista treba. U nasoj logici mi biramo njih, a ne oni nas.
    Polinezija gospodo.

Thanks Thanks Given 
    7,475
    Thanks Thanks Received 
    4,814
    Thanked in
    2,467 Posts

Gužva i vrućina

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    1,703
    Thanks Thanks Received 
    2,726
    Thanked in
    1,236 Posts

Lijepog li turizma

Bar: Kanalizacija se izlila u more, nadležni ćute

https://www.vijesti.me/vijesti/drust...-nadlezni-cute

Thanks Thanks Given 
    1,241
    Thanks Thanks Received 
    1,700
    Thanked in
    924 Posts

A negdje mora ići, ne može nestati. Sva kanalizacija u Bar i Ulcinj ide u more.

Thanks Thanks Given 
    1,703
    Thanks Thanks Received 
    2,726
    Thanked in
    1,236 Posts

Koji horor danas od saobracaja u kotor i tivat. Ja ovo ne pamtim da je ovako bilo.

Thanks Thanks Given 
    24,392
    Thanks Thanks Received 
    10,175
    Thanked in
    7,648 Posts

Quote Originally Posted by retype_htc View Post
    Koji horor danas od saobracaja u kotor i tivat. Ja ovo ne pamtim da je ovako bilo.

Viđeh i od Bara do Ulcinja stanje na terenu "regularno".

Thanks Thanks Given 
    4,362
    Thanks Thanks Received 
    8,428
    Thanked in
    3,214 Posts

Quote Originally Posted by retype_htc View Post

Gugl samo preko kavca daje ulazak u tv i ko.
    Katastrofa...
    Valjda ce se razic ovo za 3-4 nedelje...

Sent from my SM-A566B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    1,703
    Thanks Thanks Received 
    2,726
    Thanked in
    1,236 Posts

Sreca za kotor je sto ima jedan put koji nije ucrtan na google maps navigaciji. Pa tuda kada se prodje a kada su velike guzve kao danas ustedi se sigurno po 15-20 min

18. The Following User Says Thank You to retype_htc For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    418
    Thanks Thanks Received 
    1,324
    Thanked in
    898 Posts

Jucer ujutro, Igalo/Herceg Novi u ranu zoru. Tacno se vidi da je dosla ona stara klijentala (balavci)... Ista prica ispred svakog mjesta gdje se okupljaju osim poslije tunela (drugi tip djecurlije vjerovatno). Uzas...
    Srecom pa komunalci stvarno odrade svoj posao, po povratku iz Meljina bjese sve ocisceno.

Treba jos dizati cijene samo radi ovakve gamadi, da vise nikad ne dolaze na more.
    ---

Thanks Thanks Given 
    24,392
    Thanks Thanks Received 
    10,175
    Thanked in
    7,648 Posts

Quote Originally Posted by beatnological View Post
    Jucer ujutro, Igalo/Herceg Novi u ranu zoru. Tacno se vidi da je dosla ona stara klijentala (balavci)... Ista prica ispred svakog mjesta gdje se okupljaju osim poslije tunela (drugi tip djecurlije vjerovatno). Uzas...
    Srecom pa komunalci stvarno odrade svoj posao, po povratku iz Meljina bjese sve ocisceno.

Treba jos dizati cijene samo radi ovakve gamadi, da vise nikad ne dolaze na more.
    ---

Kladim se da skaline odišu na amonijak takođe.
    Tačno u Novi neću dolaziti prije septembra.
    Pa vele živi na primorje a nema ko po tebi tamo sve ne piša da li država da li turisti da li domicilno stanovništvo koje svima njima još ti pridoda.

Last edited by Bluemoon; 24-07-26 at 20:07.

Thanks Thanks Given 
    1,464
    Thanks Thanks Received 
    3,169
    Thanked in
    1,697 Posts

Ista ti je stvar i po Bd duž šetališta posebno kraj slovenske, komunalci - e pojedini koje srijećem, mislim da su to supermeni, ti ljudi ne spavaju, kao da rade 4 smjene. Pa miris kamiona koji odnosi smeće a oni vise sa strane kamiona i to mirišu, bez maske ikakve, zaštite, a ono kolera na 35+.... Do 8 am bude sređeno i tako svaki dan. I onda mi dođu neki i nešto se žale i kukaju. Bagra.
    Dim sum.

22. The Following User Says Thank You to tigrovo_oko For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,392
    Thanks Thanks Received 
    10,175
    Thanked in
    7,648 Posts

Quote Originally Posted by tigrovo_oko View Post
    Ista ti je stvar i po Bd duž šetališta posebno kraj slovenske, komunalci - e pojedini koje srijećem, mislim da su to supermeni, ti ljudi ne spavaju, kao da rade 4 smjene. Pa miris kamiona koji odnosi smeće a oni vise sa strane kamiona i to mirišu, bez maske ikakve, zaštite, a ono kolera na 35+.... Do 8 am bude sređeno i tako svaki dan. I onda mi dođu neki i nešto se žale i kukaju. Bagra.
    Ma njima kapa dolje znam u Novi za Budvu ne znam ali tamo znam koji vanljudski napor čine.

No je problem što i skaline zapišaju to apa još ljeti isparava od zapišivača đe stignu.A bijesna sam jer mnogo volim taj grad zato gledam u sezoni da ga izbjegavam boli me sve što gledam od turista.

Thanks Thanks Given 
    1,464
    Thanks Thanks Received 
    3,169
    Thanked in
    1,697 Posts

A isto toga bude u Stari grad ovamo. Ali englezi koji vrište u povratku iz grada, kakvi indijanci... Znam ponekad teću vode da im prospem ako me ustanu.
    Dim sum.

Thanks Thanks Given 
    24,392
    Thanks Thanks Received 
    10,175
    Thanked in
    7,648 Posts

Englezi to je poseban profajl turiste. Nema ih nešto puno u Novi ali vjerujem u Budvi da divljaju.

Ja se ozbiljno divim lokalcima a znam ih gotove sve u Novi uvijek su iste pozicije što se tiče kafana, i ono teški kuleri i jedine su mi svijetle (stabilne) tačke ako silom prilika moram u Novi tad.

Valjda su vremenom navikli na najezdu.I šteta što baš tad su najjača kulturna dešavanja u taj grad a imaju baš dobra kulturna dešavanja.

Thanks Thanks Given 
    1,464
    Thanks Thanks Received 
    3,169
    Thanked in
    1,697 Posts

Dobro, u njihovu odbranu ovo je uzrast od 20 do 30 god. Prije nekoliko krenuli da gledaju onu za mene totalnu nebitnu sportsku stvar, idu ulicom i deru se tj kao pjevaju navijaju, 20h, obojali obraze u zastavu kluba za koji navijaju, ili zemlje, ako znam. Baš im ženske trpe svašta. Sjede u pub, sto pun piva i ladno 2 lika sjede i drže masku za ronjene na glavi. Kreteni, ovako kad gledam sa strane.
    Inače ih imam za goste ali skroz drugi profil ljudi, pa se sa ovim prvima mimoilazim.
    Tako da, ima gi raznih.
    Dim sum.

27. The Following User Says Thank You to tigrovo_oko For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,392
    Thanks Thanks Received 
    10,175
    Thanked in
    7,648 Posts

Quote Originally Posted by tigrovo_oko View Post
    Dobro, u njihovu odbranu ovo je uzrast od 20 do 30 god. Prije nekoliko krenuli da gledaju onu za mene totalnu nebitnu sportsku stvar, idu ulicom i deru se tj kao pjevaju navijaju, 20h, obojali obraze u zastavu kluba za koji navijaju, ili zemlje, ako znam. Baš im ženske trpe svašta. Sjede u pub, sto pun piva i ladno 2 lika sjede i drže masku za ronjene na glavi. Kreteni, ovako kad gledam sa strane.
    Inače ih imam za goste ali skroz drugi profil ljudi, pa se sa ovim prvima mimoilazim.
    Tako da, ima gi raznih.
    Ja sam sa takvima nedavno završila u Virpazar i to pred video bimom đe im je zemlja u igri jer tu inače dolazim.. samo sam kulirala.Znam konobara znam vlasnika ono uglavnom ti je što se lokalaca tiče meni banja đe god odem jer su mi kako reko "stabilne tačke" tako da sve ovo ka neki trenutni "atak" na bilo koji grad gledam.

Nego OT na Sjever čini mi se da su elitniji turisti.Koji traže mir i tišinu primorje je više za ovakvu lomim sve pred sobom klijentelu.

Thanks Thanks Given 
    639
    Thanks Thanks Received 
    1,264
    Thanked in
    922 Posts

Zamisli da ti zemlja (koja za razliku od nasih nikad nije mijenjala geometriju a ni duhovnost) ti igra na svjetskom a da ti imas 23 i nalazis pored simpatije koja ima 24 i roni na suvo za dobru srecu a sve se to zbiva na ljetovanju u Portugalu npr
    Last edited by zubizaretta; 24-07-26 at 21:26.

Page 729 of 730 FirstFirst ... 229629679719725726727728729730 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)