Ja jesam po instagramu.
Malo su pregazili momacke dane
Imali su masu srece do jedne ure, onda kao za inat par nekih kvarova jedan za drugim...ali snalazljivi su, nas narod se uvijek nadje kad treba.
Svaka im cast, volio bih te neke predjele da obidjem, ali ima toliko praznih dana voznje da je to brukaaaa.
(gore no kroz amerike kad naidjes na neke pravce po 10 sati ista slika)
As far back as I can remember I always wanted to be a gangster.
Pa auto je dusa vozit toliko sati, ne mogu zamislit taj napor na motor
Sent from my SM-A566B using Tapatalk
Očekuj lijepe krivine i prelijepu prirodu. Svakako autom nije isti merak kao na motoru, ali makar otvori prozore
Nadam se da ti neće biti prevelika gužva i da nećeš da hraniš medvjede na Fagarašu.
Sa sjeverne strane prevoja imaš lijep grad Sibiu, vrijedi ga posjetiti i zadržati se bar 1 dan.
Prelijepa tura, ne znam kuda ideš do tamo, ali ako možeš da biraš opiči kroz Golubac, tu imaš jedno etno selo/restoran "Kapetan Mišin breg", pogled na Dunav, planine, nije skupo, baš lijepo...
Onda put od Golupca do Đerdapske brane je dizajnirao motorista, a ne inženjer, znači asfalt, krivine, pogled, top...
Preko brane smo išli na Targu Jiu i odatle se slikali na onaj "početak" čuveni, Bengesti se zove mjesto (slika ispod) i odatle uz Transalpinu, oznaka tog puta je 67C. Krivine i asfalt suuuuuu savršeni, pogled je top...
Evo i par slika sa Transalpine
![]()
![]()
![]()
Mi smo se onda spustili na Sebes i onda preko Sibiu na Cartisoaru i uz Transfagarasan, put je mnogo lošiji, asfalt je propao u odnosu na Transalpinu, ali je pogled mnogo ljepši, vodopadi, zelenilo, jezera, znači prelijepo. Svrati na Balea jezero na vrhu, nešto je džabe bilo sve što smo naručili, a doživljaj je, iznad one vertikalne litice, ispred tebe jezero...
![]()
![]()
![]()
Jedino nemoj da hraniš međede
Posjeti Poenari citadelu, to je u stvari dvorac Vlada Tepesa, a ne onaj u Branu što prodaju turistima
Prolaziš pored njega kad se spustiš niz Transfagarasan, ako ideš u ovom smjeru kako sam ti rekao...
Uglavnom, lijepi predjeli, super vožnja, šteta što ćeš kolima, ali ajde![]()
Last edited by ribomax; Yesterday at 08:36.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks